lauantai 18. syyskuuta 2010

Tokoepikset ja mätsäri

Eilen me käytiin siis mätsärissä ja tokoepiskoissa. Itse olin aamulla jo töissä siellä ja menin sitten vähän ennen kahtatoista hakemaan koiruudet yhdessä Elinan kanssa.

Helmi oli siis saanut järjestäjiltä, HSKH:lta, luvan osallistua match show:ssa veteraaniluokkaan, kun ei tässä enää kauaa ole että se sinne pääsisi. Sielläpä siis käytiin ja haettiin sininen nauha, tuomari ylisti molempia, mutta Lissu-pari sai kuitenkin punaisen nauhan. Veteraaneissa oli yhteensä 5 koiraa, kaksi sinisen nauhan saanutta ja kolme punaisen nauhan saanutta.

Sinisten nauhakehässä meidän parina oli täysin musta saksanpaimenkoiranarttu Ruma, jonka nimi ei kuitenkaan ollut enne ulkonäöstä. Tuomarilla oli vaikeuksia saada päätettyä, kumpi on ykkönen ja kumpi kakkonen, mutta loppusijoitukseen vaikutti sitten Helmin käyttäytyminen - kun tuomari pähkäili kumman sijoittaa, Helmi päätti sitten aloittaa haukkumisen. Tuomari kuitenkin tuli luokse ja sanoi että me ollaan ykkösiä tänään, siitä syystä että Helmi haukkumalla osoitti että me oltiin tultu voittamaan.

BIS-kehästä meidät pudotettiin, mutta Nea ja Dusty + Donna (BIS-kehässä Linnean kanssa), jotka olivat myös saapuneet paikalle valittiin jatkoon. Jatkoon valittiin suoraan 4 parasta, jotka lopulta sijoitettiinkin. Ensimmäisenä olivat Nea ja Dusty, toista koirakkoa en muista ja kolmansina Linnea ja Donna, neljättä koirakkoa en myöskään muista. Vau!
Mira ja Repe olivat myös saapuneet paikalle ja olivat sinisten toisia pienissä koirissa.

BIS-kehästä me kiiruhdettiin tokoilemaan. Koira oli aivan kuollut, mutta meni jotenkin. Anni ja Elina olivat jo käyneet tokoilemassa ja lähteneet kotiinkin, pisteitä oli näillä vähän alle 90.
Helmi leikki ep. virallisessa kokeessa, ettei osannut perusasentoa ja paikallamakuussa lähti venyttelemään useaan kertaan.
Tuomarina tokossa oli Carita Kuparinen. Alla meidän pisteet kustakin alueesta ja selityksiä pisteille omin ja tuomarin sanoin.

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS 9 - 9
- Helmi kyllästyi istumaan ja nousi seisomaan, tuomarin hanskat tuoksuivat mukavasti nakille joka oli Helmistä superihana tuoksu.
PAIKALLA MAKAAMINEN 7 - 21
- Rupesi venyttelemään ja oikomaan itseään kesken kaiken.
SEURAAMINEN KYTKETTYNÄ 7.5 - 15
- Perusasennot eivät olleet Helmistä yhtään kivoja, ei me mitään perusasentoja osata! Näinpä mä jouduin kädellä avustamaan sitä kauheesti enkä silti saanut istumaan melkeenpä.. Paikka olisi voinut olla ehkä vähän lähempänä.
SEURAAMINEN TALUTTIMETTA 6 - 24
- Ne perusasennot + alkoi lopussa jätättämään.
MAAHANMENO SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ 8 - 16
- Perusasennot, jäi makaamaan takapuoli silleen vähän "ylhäällä".
LUOKSETULO 8 - 24
- Lähti reippaaseen luoksetuloon, mutta kun piti tulla perusasentoon lähti juoksemaan mun taakse agilitykentille päin.. Mä sitten karjaisin sille aika kovasti ja tuomari moittikin tästä mua myöhemmin..
SEISOMINEN SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ 0 - 0
- Meni makaamaan maahan, enkä tiennyt että saan korjatakin sen, tuomari kuitenkin neuvoi mua tästä liikkeen jälkeen.
ESTEHYPPY 8 - 16
- Muuten ois ollut 9, mutta mun käsiavut siinä vaiheessa kun käskin koiran jäämään seisomaan.. Mä luulin ettei se hyppää edes koko esteen yli. Tuli esteen viereen seisomaan, jota ei saisi tehdä.
KOKONAISVAIKUTUS 8 - 8
- Perusasennot ei olleet enää yhtään kivoja, koira oli vähän väsynyt eikä sitä kiinnostanut tekeminen yhtään. Lopussa myös haukkui pariin otteeseen, Helmillä alkoi olla vähän tylsää.
PISTEET YHTEENSÄ 133

Agilityssä me ei käyty, mutta Nea kävi siellä Divan kanssa, ollen neljänsiä (saa korjata, voin muistaa väärinkin!).
Alunperin Helmin piti mennä agilityilemään Mikaelan kanssa, mutta Mikaelan hurttien sairastellessa, Mikaela päätti jäädä kotiin.
Kiitos Eliselle ja Nean poppoolle seurasta! Linnealle ja Eliselle myös suuret kiitokset kuvista.
Alla Linnean ottamat kuvat, sillä Elisen kuvia ei ole vielä netissä.

Helmi seisoo.Ja Helmi ravaa.
Helmi SIN1 ja Dusty PUN1. Linnea kuvaili Neaa ja Dustyä, mutta kerta mie ja Helmikin satuttiin oleen siellä samaan aikaan, niin pitihän tääkin pistää tänne. *nauru*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)