lauantai 25. joulukuuta 2010

hyvää joulua!

Jouluaatto sitten tuli ja meni, mutta meillä joulua vietettiin vielä joulupäivänäkin - toisessa asunnossa vain.
Jouluaattona oli aamulla tiedossa lahjojen availua, eikä siinä jääneet koiratkaan ilman lahjoja. Tupe sai kanan siiven, tai jonkun sellaisen, ja Helmin paketissa vuorostaan odotteli sonnin suti. Molemmat koirat vetivät lahjat innolla, Helmi ensin pakettinsa repien, mutta Tupe luovutti heti alussa, eikä saanut pakettiaan revittyä auki vaan joutui hieman avustamaan (hieman = avaa paketti ja anna herkku koiralle).
Päivällä koirat jäivätkin sitten kattien kanssa yksin kotiin, kun muu perhe lähti mummille ruokailemaan. Kotiin tullessa Helmi oli päättänyt katsastaa roskapussin, ettei sinne ollut vahingossakaan jäänyt yhtäkään lahjaa avaamatta! Illalla meillä lämmitettiinkin joulusauna, jonne Helmi pääsi tällä kertaa mukaan. Mentiin Helmin kanssa viimisinä käymään saunassa, sen jälkeen oli tiedossa koiran pesu ja sitten viimisenä saunan kuuraus. Nyt tuoksuu koira puhtaalle (shampoolle joka ei ollutkaan niin hyvän tuoksuista) ja tuli samalla sen korvatkin putsailtua. Vähän jänskättää, että eihän sillä oo korvatulehdusta taas kolmatta kertaa tänä vuonna, kun on korvia raapinut niin paljon ja ne punoittaakin kamalasti. Mutta joo, peukut pystyssä ja toivoen että siellä ois kaikki kunnossa. Tammikuussa on Turun KV, joka ei kyllä jää välistä, sillä siitä ei enää saa rahojaankaan takaisin kun näyttelysäännöt yhdistyvät.

Tänään, joulupäivänä, oli sitten aamulla yhdentoista aikaan lähtö isäni luokse Havukoskelle. Siellä oli sitten taas tiedossa lahjojen availua, Helmille ei tällä kertaa ollut omaa pakettia, mutta yhdessä Tessun kanssa ne saivat koirankeksit.
Iskällä oltiinkin sitten reilu tunti, kunnes matka taittui mummolle ja ukille päin - tällä kertaa pääsivät koiratkin mukaan! Helmin mielestä mummon ja ukin koti, on kuin toinen taivas - ja Tessu oli selkeästi samaa mieltä! Ruoka maitti koirillekin, kun saivat perunalaatikkoa ja porkkanalaatikkoa maistaa, sekä pari lihapullaa. Omissa paketeissa oli myös molemmille siankorvat. Mummo otti myös kuvia, kun Helmillä oli kieputettu lahjapaperinaruun, sillä oli hieno rusetti päässään! ;) Kyllähän sillä tonttulakkikin yhdessä vaiheessa oli, mutta siihen nyt kyllästyi nopeasti.
Illalla kävin Helmin kanssa pikkulenkin talojen ympäri ja koira oli aivan onnessaan kun pääsi lumisateessa laukkailemaan. Otettiin myös pientä treeniä, miten se ravaaminen meneekään.

Lähtölaskenta alkoi myös jouluaattona! Nyt varmaan mietit, että lähtölaskenta mihin. Noh, tänään on enää 7 yötä Helmin 8v synttäreihin!

Mutta vielä ei ole sen aika, nyt meiltä hyvän Joulun toivotukset teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)