torstai 17. toukokuuta 2012

Näyttelyurat käyntiin

Elikkäs tänään oli Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksessa kaikkien rotujen pentunäyttely sekä ryhmänäyttely ryhmille 7, 8 ja 9. Vinna kävi ensin aamusta pentunäyttelyssä nuoremmissa narttupennuissa ja Minni sitten myöhemmin ryhmänäyttelyssä, ensimmäistä kertaa junioriluokassa. Vähän pelättiin sadetta parissa otteessa, mutta onneksi oli kohtuu kiva sää koko päivän!

Lumo, Korppu, Vinna ja Ronja
 Ensin alkoi aussiet klo 9.30 aamulla. Tuomarina oli Tarja Löfman. Ensin kehässä kävi Of Gurrenteista Korppu ja sijoittui toiseksi, saaden KP:n. Sen jälkeen kehässä kävivät Lumo ja Ronja, joidenka jälkeen oli Vinnan vuoro. Vinna oli ihan omissa maailmoissaan, eikä meinannut keskittyä yhtään siihen mitä tehtiin. Kun oltiin kehän ulkopuolella nurmialueella treenattu juoksemista, Vinna oli mennyt kohtuu hyvin, mutta kehässä ei sitten ollenkaan. Se oli yhtä hyppypomppuloikkaa ja seisottaessakaan ei meinannut yhtään keskittyä kuuntelemaan kun olis halunnut vaan mennä omia polkujaan.
 Vinna oli lopulta PEK2 ja sai KP:n, Ronja oli PEK3 ja sai KP:n ja Lumo oli PEK4 ilman KP:ta. Sinänsä hassua, että Lumo jäi ilman KP:ta, kun ne on omaan silmään niin saman tyyppisiä Vinnan kanssa. En paikalla tajunnut pyytää saada nähdä Lumon arvostelua, mutta eiköhän ne sen nettiin laita niin että pääsee näkemään :) Tuomari taisi tykätä Vinnasta paljon, kun sijoitti sen hyppypomppurotan jopa toiseksi. Itse en olis sinne päinkään sijoittanut...
Kasvattajaluokka oli KASV2 KP ja Eija esitti Viikun siellä. Sen lisäksi siellä oli tietty Korppu, Ronja ja Lumo.
Ronja ja Vinna
 Vinnan arvostelu "Erinomaisen tyyppinen narttupentu, oikeat rungon mittasuhteet ja sopiva luusto. Hyvä purenta, kaunisilmeinen narttumainen pää. Oikein kiinnittyneet korvat. Hienosti täyttynyt eturinta ja oikean mallinen rintakehä. Hieman pehmeä ylälinja. Liikkuu hyvällä askelpituudella, vielä hieman löysästi edestä. Mukava käytös ja oikeanlaatuinen karvapeite." Ja oli vielä rodunomainen lähestyttäessä.

Juniorinartut
Cockerikehällä oli aikataulut vähän jäljessä, mutta kahdentoista jälkeen jossain vaiheessa päästiin sitten kehään. Tuomarina oli cockereilla Matti Luoso. Kehän ulkopuolella oli kauhea stressi päällä, että saanko Minnin esitettyä oikein, mutta ainakin arvostelussa oli maininta että esitetään hyvin! Ei se ihan pieleen siis oo voinut mennä. Kun odoteltiin kehän laidassa meidän vuoroa, Minnin näyttelyhihna meinas sanoa itsensä hommasta irti ja meinas vähän jo paniikki iskeä siinä että miten esitän sen koiran siellä kehässä. Onneks joku mies tuli auttamaan mua siinä laidalla ja saatiin hihna taas pelittämään. Käytiin vielä vaihtamassa se sitten kehän jälkeen.
 
Minni pelkäsi aika paljonkin sitä meidän tuomaria, mut tuomari oli tosi mukava ja jutteli koiralle siinä yrittäen saada sen rohkaistumaan. Luoso kehui Minniä nätiksi tytöksi, mutta sanoi sen tarvitsevan vielä aikaa kehittyä ja se on kyllä totta. Arvostelu oli tosi hyvä ja siinä ei mainittu mitään ns. rakenteellista virhettä vaan kaikki oli sellaista mikä muuttuu kun tuo tuosta vähän vielä kasvaa ja kehittyy. Saa siis olla tosi tyytyväinen! Minnille siis tänään JUN-H. Voisin mennä tuolle tuomarille vielä uudelleenkin, kun oli tosi kiva, ehkä sitten vuoden päästä vois käydä uudelleen kokeilemassa? ;) 

© Eija Parviainen
Minnin arvostelu "Hyvän tyyppinen, vielä turhan ujosti käyttäytyvä juniorinarttu. Hyvät pään linjat ja pituus, vahvuutta saa tulla lisää. Oikea purenta. Hyvä kaula, sopiva luusto. Eturinta saa vielä kehittyä ja runko vahvistua. Sopivat kulmaukset. Hyvä hännän kiinnitys. Pyöreä lanneosa. Liikkuu melko hyvin. Turkki ei parhaassa kunnossa. Käytöksen tulee tulla vielä varmemmaksi. Esitetään hyvin." Ja Minnikin oli rodunomainen lähestyttäessä.

© Eija Parviainen
Oli tosi kiva päästä näkemään Vinnan sisaruksia, toivottavasti päästään Millakin tässä jossain vaiheessa näkemään. Nyt on myös molempien pentujen näyttelyurat korkattu. Vinnan kanssa nyt juoksutreeniä ennen Viroa ja Minnin kanssa kasvatellaan karvoja ennen Kuopiota. Oli kiva myös päästä näkemään Minnin isä Max, joka esiintyi hienosti ollen PU4, ROP-veteraani ja vielä BIS3-veteraani (toivottavasti meni oikein).

Lily ja Vinna © Eija Parviainen

Lumo ja Vinna © Eija Parviainen

Meillä leikittiin iloisella mielellä kenguruita ;) © Eija Parviainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)