perjantai 11. toukokuuta 2012

Väripähkäily jatkuu Minnin suvun väreillä..

Eli jo toissapäiväiset väripähkäilyt jatkuu nyt. Eilen selvittelin hieman, että minkä värisiä koiria Minnin suvussa on. Näistä voi yrittää hieman pähkäillä, että mitä värejä Minni mahdollisesti kantaa vai kantaako vain pelkkää punaista. Vieläkään en saanut pähkäiltyä tarpeeksi, joten taas jatkuu seuraavana päivänä! * Eipäs jatkunutkaan blogiin asti, mutta kyllä vielä joskus!

Minni on väriltään punainen.
Sen emä (Niraleen Mymmeli) on orange roan soopeli. Emän isä (Jusmil Ice and Fire) on väriltään tricolour ja emän emä (Rassel's Quite a hit) orange roan soopeli. Emän isän isä (A'Fransmanni Des Pyramides De Cholu) on väriltään blue roan tan-merkein ja emän isän emä (Volfrad Marry-Liiz'ly) on väriltään tricolour. Emän emän isä (Strawberry Line's Bounty) on taas väriltään tricolour ja emän emän emä (Rassel's Ladylike) punavalkoinen. Emän isän isän isän (eiii, Synchro Du Moulin De L'Archat), emän isän emän isän (eiei, Phil Maris Vivien) eikä emän isän emän emän (eiee, Phil Maris Marry Pickford) väriä löytynyt koiranetistä, mutta emän isän isän emä (eiie, Ubeba Des Pyramides De Cholula) oli väriltään blue roan tan-merkein. Siinä oli siis värit Minnin emän puolelta.

Isä (Flyers Kick Back) on taas väriltään punainen. Isän isä (Caperhill Missing Link) ja isän emä (Flyers Allright) ovat myös punaisia. Isän isän isän (Canigou Strike A Light) väriä ei lukenut koiranetissä. Isän isän emä (Lochdene Mona Lisa) oli väriltään punainen. Isän emän isä (Flyers You Know) ja isän emän emä (Usemade Oh It's Me) ovat kumpikin taas väriltään punaisia. Isän isän isän isän (iiii, Canigou Patent Applied For), isän isän isän emän (iiie, Cornbow Virginia by Canigou), isän isän emän emän (iiee, Lochdene Orange Mousse), isän emän emän emän (ieee, Yolanda's Purplehaze) eikä isän isän emän isän (iiei, Lochdene Speedster) värejä löytynyt koiranetistä. Isän emän isän emä (ieie, Flyers Liquorice) ja isän emän emän isä (ieei, Beligar Midas Touch) ovat väriltään mustia ja isän emän isän isä (ieii, Leavenworth Paper Tiger) taas punainen.

Meni kauan kun selvittelin näitä värejä ja yritin tutkailla mitä värejä nuo koirat voisivat periyttää kenellä ei väriä ollut merkittynä, mutten oikein edistynyt. Kyllä sitä jotain sai selville! Tulee ainakin cockereita tutuksi ;)

Puhuin edellisessä merkinnässä parista cockeriuroksesta joita ollaan mietitty ja tässä hieman niistä jotain. Oon hieman pähkäillyt minkä värisiä pentuja näistä voisi syntyä. Cockeriuros numero 1 on väriltään ruskea. Uros numero 2 blue roan ja uros numero 3 orange roan.
Ruskean cockeriuros ykkösen vanhempien värejä en saanut koiranetistä selville, johtuen siitä, että kyseessä on tuontiuros.
Blue roanin cockeriuros kakkosen isä on myös blue roan ja emä orange roan. Uroksen isän isä ja isän emä ovat kumpikin myös blue roaneja. Uroksen emän isä on väriltään liver roan ja emän emä taas lemon roan. Uroksen emän isän emä ja isä ovat kumpikin väriltään blue roaneja. Myös uroksen emän emän emä ja emän emän isä ovat väreiltään blue roaneja kumpainenkin. Uroksen isän isän isän ja isän isän emän värejä en saanut selville. Sen sijaan isän emän emä ja isän emän isä ovat väriltään blue roaneja kumpikin.
Orange roanista cockeriuros kolmosesta kerron huomenna ja samalla täydennän vielä tietoja kahdesta aiemmasta. Pähkäilen myös enemmän Minnin suvun värejä.

Tänään suuntaan itse Kannuksen pääsykokeisiin, joten ehkä saatte niistäkin kuulla sitten vielä...

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia nämä väripohdiskelut :) Ehkä helpommaksi tekisi vielä se että, olisi kuvat eri väreistä jutun yhteydessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olisin kovin halunnut laittaa kuvia mukaan, mut en jaksanut etsiä luvallisia kuvia kun ei ollut kauheesti aikaa! Mut koitan löytää sellaiset nyt seuraavaan päivitykseen :)

      Poista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)