keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Viime hetket Kiteellä

Torstaina me otetaan suunnaksi Vantaa, joten nyt nautitaan kunnolla vikoista hetkistä Kiteellä. Mun huone on käyty tarkistamassa hienoin tuloksin. Helmi ja Minni raapi oveen hienot jäljet -> se menee lemmikkimaksun piikkiin, Martta ja Vinna on syöneet karmeja -> sekin menee lemmikkimaksun piikkiin! Ihan superhienoa. Mut onhan sitä makseltukin yhteensä päälle 400 euroa että ois aika ihme jos ei menis. Vielä pitäis seinältä kumittaa pois Vinnan kasvuviivat, siitä on niin kivasti nähnyt kuinka tuo pentu on venähtänyt yli 15 senttiä! Eli ihan hirmuisen paljon. Kuka vei sen mun pienen palleron? Saa palauttaa kiitos.

Eilen (maanantaina) me otettiin Vinna ja lähdettiin Susannan ja Minnan kanssa lenkille. Saatiin Susannan kanssa Minna ylipuhuttua mukaan ja saatiin viettää kiva parin tunnin lenkki kaatosateessa, vaikka Minnan lonkka meinaskin sanoa itsensä irti. Minnahan ei jatka Kiteellä enää todennäköisesti kesän jälkeen, vaan lähtee Imatralle opiskelemaan. No mutta kuitenkin, lähdettiin tutustumaan moottorikelkkareitteihin, mistä Rontti-seropin omistaja Jemina mulle kertoi viime viikolla. Sieltä löytyi ihan supermahtavia lenkkireittejä! Siellä pääsis kävelemään Kesälahdelle asti sellasia kivoja metsäreittejä pitkin! Vedettiinkin heti ekana päivänä yli kymmenen kilometrin lenkki siellä vaikka vettä tulikin kaatamalla. Mutta kivaa oli ja seura mitä parhainta ♥ Vinnakin oli ihan väsy lenkin jälkeen ja olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin se totteli. Heti kun huusin niin jätti haistelemiset sikseen ja jatkoi matkaa eikä lähtenyt minnekään kauas juoksentelemaan tai jos meinasi lähteä, niin kääntyi käskystä ympäri. Hieno pentu!

Tänään (tiistaina) lähdettiin sit vaan Susannan kanssa lenkille ja kokeiltiin uutta reittiä tuolla. Löydettiin uimarannalle ja onnistuttiinkin vielä vähän eksymään kun etsittiin kutostietä sen jälkeen. Uimarannalla me käytiin Susannan kanssa kahlailemassa ja Vinnakin innostui vedestä tosi paljon! Siellä se kunnolla hepuloi ja juoksenteli sinne sun tänne ja lopulta vielä hyppäsi laiturilta ötökän perässä alas vaikka tiesi että siellä on vettä. Ei ollut kuitenkaan varautunut ihan niin syvään veteen.. Soitettiin Martille ja kysyttiin neuvoa miten päästään kutostielle, mutta Martti ei osannut neuvoa. Pyysi soittamaan, jos ei löydetä niin hän lähtee etsimään meitä autolla. No siellä me aikamme haahuiltiin ja yhtäkkiä huomattiin että ketä tuolta oikeen tuleekaan autolla - Martti se sieltä huristeli autollaan meitä vastaan ja poimi meidät kyytiin. Oli omalla autollaan lähtenyt etsimään meitä ja paljastui että oltiin kävelty sitä tietä ihan oikeaan suuntaan, vaikka vähän epäiltiinkin sitä ensin kun Google maps antoi ihme ohjeita kun puhelimella yritin katsoa.

Nyt ollaankin loppuilta vaan pakkailtu ja otettu rennosti. Vinna ei oo taas syönyt, mutta eiköhän se syö kun nälkä tulee. Oon nyt pitänyt kuppia kokoajan lattialla (hups! ei sais), kun en oo jaksanut nostaa sitä välissä pois ja kattoa kellon kanssa onko se tiettyyn aikaan mennessä syönyt. Sieltä se kupista välillä käy jotain syömässä. Aamuruokansa tuo pentu tänään on syönyt kokonaan, mut muuten ei oo ruoka kelvannut. Paitsi maksalaatikko mitä jouduin sille kongiin änkemään, ettei se revi mun patjaa lisää rikki. Siitä puheenollen, Vinna on siis kovin tykännyt viime päivinä repiä mun patjaan tekemäänsä reikää isommaksi. Nyt sitten vihdoinkin käänsin patjan ympäri ja toivoin ettei se revi siihen uutta reikää. Noh, sijauspatjan se oli siirtänyt pois päältä, muttei ollut repinyt patjaa yhtään. Varmaan kovin ihmetellyt minne se kiva reikä oli hävinnyt :)

Vaikka välillä oon itkien halunnutkin täältä kotiin, niin on täällä tullut vietettyä täysin ikimuistoiset 9,5 kuukautta. Tulee ihan hirmuinen ikävä Susannaa ja ehkä vähän salaa meidän kouluakin. On siellä aulassa niin monet kerrat istuttu kun muut menee oppitunneille ja meillä ei oo mitään. Mut ens vuonna kaikki muuttuu.. Huomenna asiat muuttuu ja me muutetaan pariksi kuukaudeksi Vantaalle! Kesäkuun 14. päivä paljastaa, palataanko Kiteelle vai vaihdetaanko maisemaa muualle.
Hirveää ajatella, että huomenna me nyt sitten lähdetään! Blogitekstit oon kirjoittanut niin että ois tiistai, jos sekottaa kun päivänä on tässä jo keskiviikko kun kello meni yli 12. Ei enää kauaa niin lähdetään sinne Viroonkin jo!

8 kommenttia:

 1. Hahah teilläpä on ollu kova meno päällä, jossei Marttikaan oo tienny missä ootte ollu :D On siellä reittejä jokunen, mutta varsin äkkiä ne tulee koluttua pääsääntösesti läpi. Toki sitä sit voi alkaa vähän vallottelee laajemmin maailmaa, kun jotain tuttua löytyy ennemmin tai myöhemmin, vaikka heti ei ihan kartalla oiskaan. Rauhassa siellä ainanki saa olla ja se on kyllä parasta! Talvellakin vastaan tulleet kelkkailijat voi varmasti laskee yhen käen sormilla eikä ihmisiäkään montaa sen enempää oo näkyny.

  Ja uittaa kannattaakin jossain muualla, kun siellä lätäsköllä. Tai lätäskökin sieltä lintutornin takaa menevältä polulta on ihan hyvä ollu ainaki enne. Näemmä siinä laavulla ei enää siivoo kukaan ollenkaa, kun partasen omistukseen sekin muuttu.

  Harmi, kun Rontilta meni se kinttu. Vinna oli varsin vinkeä tapaus! Just sopivaa seuraa tolle hulttiojätkälle :D Rontin jalka tosiaan paskaantu ihan kunnolla. Vuoti, kun synti ja hain samantien auton et päästään Imatralle lekuriin tarvittaessa. Oli kuitenki perillä ollessa sit jo tyrehtyny ja linkuttaminenki loppu. Alkais nyt oleen jo ummessa eikä toivottavasti aijo tulehtuakkaan. Koukistajajänne tosta kyllä tais mennä, kun varvas jäi sojottamaan prkl!

  VastaaPoista
 2. Joo tuli siellä vähän talsittua :D Tosi kiva kun sai rauhassa kävellä, eikä tullut kuin kerran joku vastaan nyt!
  Tosi karseessa kunnossa kyl joo se laaun ympäristö. Ei ymmärrä miksi jotkut tolleen menee sotkemaan.. :/

  Kurja se jalka joo, onneks on sit parantunut kuitenkin jo hyvin! Kiva jos sieltä jotain nyt sit meni paskaks :/

  VastaaPoista
 3. Jep, se on. Saa nähä, jos sitä kuitenki tulee joskus ohimennen siellä vielä talsittua. Kesällä ainaki ihan luksusta. Talvi aina vähän rajottaa, mutta niihän se aina ja kaikkee. Etteköhän kuiteki siellä sen pari vuotta kestä :D myöki kestettii, vaikka välillä hieman ihmetyttikin.

  Äläpä! Vinttareilla ja mettäkoirilla noit on kuulemma jonku verra. Jotku menee ok tollasenaan, joiltaki amputoijaan, mut jos askel menee sit perseelleen varpaan takia ni ei hyvä. Eli toistaseks toivotaan vaan parasta, vaikka ihmeempää harrastuskoiraa tosta nyt ei ainakaan tehä. Onneks nyt ei ollu kovia suunnitelmiakaan, mutta suunnittelemattomastahan ne parhaat suunnitelmat aina lähtee :D Aika kai näyttää miten ton kans nyt käy. Toivottavasti kestää ees normielämää ja vähän jotain sen päälle.

  VastaaPoista
 4. Kyllä me varmaan pari vuotta kestetään vielä, toivottavasti ainakin :D Välillä meinas ekan vuoden aikana loppuu nyt usko kesken sen suhteen, mut hyvin me selvittiin! Ehkä noi kaks vikaa vuotta menee helpommin kun tietää ettei siinä kauaa mee.. :D

  No voi hitto :/ Pitää toivoo ettei Ronttia haittais mitenkään sit lopulta kuitenkaan!

  VastaaPoista
 5. Etteköhän. Topit, kun alkaa niin vähän keventää ja tuo vaihtelua. Lehmät pursuu itellä edelleenkin korvista ulos :D Mutta siinähän tuo tosiaan oli ja meni. Toisaalta kesti pienen ikuisuuden, mutta toisaalta sekin ikuisuus oli lyhyt aika.

  Toivotaan! Vetohommista Ronttikin niin tykkäs ja sitä nyt ainaki ois kiva jatkaa. Ostan sille vaikka kengät ni ehkä se siitä x)

  VastaaPoista
 6. Jeps :) Saa nyt kyllä nähdä mitä tästä tulee, kun tuntuu että asiat tuolla koululla menee ens vuonna niin paljon huonompaan suuntaan.. Voi olla et kun menee koululle niin tuntuu et pää levii kun ei Martti saakkaan ilman wilmassa olevaa lupaa viedä meitä minnekään..

  Joo :'D Virossa kun oltiin niin siellä oli eläinkaupassa koirille kenkiä!

  VastaaPoista
 7. Joo no Erkki sanokin päivänä eräänä, että tää varmaan loppuu vielä koko paska. No, mikään ei oo ikuista, mutta koko ajan kaikki huononi meijänkin aikana. Halua ees tietää mitä se ois muutaman vuuen päästä, jos on tosiaankaan mitään mitä olla.

  Hah justiisa joo! Ihmiset on kyllä kaheleita :D

  VastaaPoista
 8. Mitä ihmettä! Mut tottahan se taitaa kyllä olla. No joo-o... Mahtaa olla tosi hyvä koulu sit parin vuoden päästä.

  Jeps :D Mut sieltä sit kenkiä ostamaan koirille ;)

  VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)