maanantai 4. kesäkuuta 2012

Pätevä maalaiskoira

Tänään meillä oli siis ensimmäiset tokotreenit HSKP:n pentutokoryhmässä Malminkartanossa. Päätin lähteä sinne ajatuksena päästä totuttelemaan häiriöön, en mitään tavoitteita oo laittanut, koska ajattelin että V on niin maalaiskoira, ettei se pysty kuitenkaan mitään tekemään häiriössä kun yrittää vaan painia muiden koirien kanssa. Noh, lokkien ja koirien perään se olikin, samoin parin ihmisen, mutta tosi pätevä se oli silti!
Maahanmeno sujuu lähes ilman käsimerkkiä ja sen kanssa ollaan painittu niin kauan, että olin tosi yllättynyt siitä että Vinna suoritti sitä noin hienosti häiriössä. Otettiin pientä paikallaan istumista kun harjoiteltiin istumista ja Vinna pysyi hienosti, piti vaan aina mennä palkkaamaan kun alkoi näyttää levottomalta. Harjoiteltiin myös takana kulkemista sekä ylipäänsä vasemmalla puolella kulkemista. Kaikki saivat kävellä sinne sun tänne koirien kanssa nami kuonon edessä ja niinpä me Vinnan kanssa otettiin se seuraamisharjoituksena ja V olikin oikein pätevä tyttö. Välillä se päätti, että joillain muilla on kivempaa ja yritti kiskoa muiden luokse, mutta suurimman osan ajasta se meni oikein nätisti. Tehtiin myös kontaktiharjoituksia sekä kerran luoksetulo.

Meidän ryhmässä oli vähän kaikennäköistä koiraa, mm. hovawart, valkkari, holsku ja oisko ollut myös vanhaenglanninlammaskoirakin. Tosi kiva porukka täynnä erilaisia koiria. Kun Helmin kanssa treenattiin vielä Riina Zettermanin agilityryhmässä HSKH:lla, meidän ryhmässä oli Vilma-valkkari. Tuolla ryhmässä ollut valkkaripentu oli tän Vilman omistajan kolmas koira ja vielä Vilman pentu! Vilman ja tuon pennun lisäksi hällä on siis vielä Roope-valkkari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)