perjantai 24. elokuuta 2012

Hakua, jälkeä, tokoa, agia..

Paljon on taas tapahtunut tämän ja viime päivityksen välillä. Tässä taas koottuja tapahtumia..

Elikkäs, Nelly näytti mulle reitin metsään, jossa otettiin Vinnalle kaksi pistoa. En ensimmäisen kohdalla tajunnut, että sen olisi voinut tehdä helpoksi ja seuraavan vaikeammaksi, joten se meni sitten toisin päin.. Ensin Nelly meni 30-40 metrin päähän kiven taakse Vinnaa piiloon, Vinna näki Nellyn menoa 10 metriä kunnes vein sen pois. Tällä kertaa Vinnalle ei sanottu lähtiessä mitään, mutta Nelly näytti sille makupalaa. Ei mennyt kauaakaan, kun mun pieni hakukoiran alku löysi Nellyn helposti metsästä. Toinen piilo oli  20-30 metrin päässä kiven takana. Vinna näki että Nelly lähti menemään jonnekin suuntaan ja vein sen sitten pois. Tällä kertaa ei makupalan näyttöä eikä Nelly tälläkään kertaa sanonut Vinnalle mitään. Taas Vinna löysi hienosti ja kamalat kehut ensin Nellyltä ja sen jälkeen multa. Vitsi se on vaan pätevä pentu!

Eilen käytiin treenaamassa agilityä. Tehtiin Vinnan kanssa putki-hyppy-hyppy suoraa sekä pientä rataa, jota aiemmin ollaan tehty Elinan opastuksella. Sen lisäksi tehtiin myös rengasta ja keppejä.Vinnan motivaatio agilityä kohtaan on parantunut niin superpaljon, se jaksaa keskittyä pidempiin pätkiin kunnolla ja tekee innoissaan. Ei se aiemmin ole ollut tälläinen!

Tänään meillä oli koulussa teoriassa ja käytännössä jälkeä. Tein Vinnalle 30 metrin pituisen jäljen nurmelle, yhdessä kohti oli pieni mutka (koska en osannut kävellä suoraan..). Vinna ei kunnolla keskittynyt jäljelle, sillä se otti todella paljon häiriötä muista koirista. Niinpä saatiin Miikulta ohjeet, että ensi kerralla pitää muistaa tehdä mahdollisimman häiriöttömästi sillä Vinna tietää mitä siltä halutaan mutta ottaa liikaa häiriötä muista koirista. Koska se myös poikittaa hieman jäljellä kun menee, niin tehdään jatkossa niin että hihna menee sen jalkojen välistä ja näin pystyn pitää sen kokonaan jäljellä. Vaikka ensin mun olikin vaikea saada Vinna kiinnostumaan jäljestä, kun se katseli vaan muita koiria, se lopuksi meni sen kuitenkin loppuun asti hyvin.

Otettiin myös tänään Vinnasta uusi juoksutusvideo ja rakennekuva. Ihan kamalaa sen ravaaminen taas, kyllä se ravaa (saattaa yhden hypyn ottaa väliin), mutta ei samalla pitkällä askeleella kuin ennen. Seuraa mua tarkkaan. Nyt siis näyttelytreenit käyttöön Porvoota varten. Vaikka tuskinpa tuo sieltä mitään EH:ta parempaa saa tuossa sen rumuusvaiheessa :D Sen turkki on ihan kamalassa kunnossa eikä se kyllä muutenkaan oo parhaimmillaan.
Illalla pitäisi lähteä parin luokkakaverin kanssa raviradalle, josko pentupätevä sais leikkiseuraa. Hakuseuraakin pitäis saada viikonlopuksi ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)