perjantai 21. syyskuuta 2012

 Keskiviikkona ennen ruokailuun lähtöä tein Vinnan kanssa hieman esine-etsintää ja se löysi lelun hienosti kaikista piiloista. Sen jälkeen meillä oli koulussa peruskoulutusta, jossa tehtiin myös esine-etsintää ja sen lisäksi jälkeä. Esine-etsinnässä koulussa Vinna käytti nenäänsä hyvin, mutta se jostain syystä ei uskaltanut mennä sinne paikkaan missä lelu oli piilotettuna. Lopulta kun Miikku meni sille puoliväliin vastaan avuksi ja Vinna uskalsi varovasti hakea lelun piilosta. Pätevä pentu se oli silti!

Torstaina meillä oli reissu koulussa Ähtärin eläinpuistoon ja Vinna oli yksin melkeinpä ajan 8.30-18! Hienosti oli ollut eikä ollut tuhonnut kuin yhden lelun. Pätevä pieni pentunen. Kun tultiin Ähtäristä, niin Viipsi pääsi mukaan käymään kaupassa ja illalla Oona tuli vielä meille kyläilemään.

Perjantaina meillä oli aamusta kaksi tuntia Miikun peruskoulutusta, tehtiin takapääharjoituksia koirille kentällä. Vinnan perusasento on hyvällä pohjalla ja eiköhän siitä vielä jotain tule. Takajalkojaan se ei oikein hahmota, mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa! Kyllä se nyt jo paremmin tajusi ne kuin aiemmin. Koirien piti laittaa mm. etujalkansa alustan päälle ja Vinna tajusi sen hyvin, kun ollaan aiemminkin tehty. Kujassa sen piti mennä eteenpäin sekä myös peruuttaa, sen lisäksi tehtiin erilaisella kujalla jonkunlaista seuraamista sekä vielä seuraten pujotteluakin yhdessä vaiheessa. Sen lisäksi oli myös tasapainoharjoittelua, Oona nosteli sen ristikkäisiä jalkoja kun mä syötin sille nameja. Paljon pitää tehdä noita takapääharjoituksia Vinnan kanssa, se ei oikeasti meinaa ymmärtää sen takajalkojen olemassaoloa!
Saatiin Miikulta neuvoja Vinnan hihnan puremiseen ja nyt treenaillaan ilman hihnaa häiriöttömästi ja yritän palkata sitä lelulla enemmän. Siinä vaan se, että se kiihtyy siitä lelusta niin, että sitten se ainakin meinaa purra sekä mua että hihnaa. Ehkä ilman hihnaa treenaamalla saadaan se unohtamaan se, että hihnaa voi myös purra..
Jäljellä jätin namikipon itse koiran näkyville ja siinä menikin koko jälki sitten pilalle. Sen lisäksi taisin taas antaa vähän niitä turhia pakotteita koiralle ja sain sen innostusta jälkeä kohtaan hiipumaan. Ens kerralla taas sit viisaampana..

Puoli viiden aikaan lähdettiin raviradalle porukalla Tiia&Pepe, Eeva&Hippi, minä&Vinna sekä Helmi&Micke. Raviradalla oli kuitenkin hevonen ja pari autollista koiria venaamassa sinne pääsyä, niin päätettiinkin lähteä vaan tennarille juoksuttamaan koiria. Kuvia sieltä tulee heti kuin saan niitä vaan Helmiltä, pitäis kaivella niitä Vinna+Aawa kuviakin, en oo vaan jaksanut kattoa niitä kaikkia edes läpi...ehkä nyt viikonloppuna?
Illalla käytiin vielä puoli ysin aikaan treenaamassa agilityä Tiian ja Pepen kanssa. Tehtiin vaan kolmen esteen ratapätkää, Vinna kuumui tosi nopeasti ja alkoi purra mua ihan kunnolla. Yritin sen purkaa Vinnasta tekemiseen ja lelun repimiseen. Tuntui vaan että se kuumui siitä ihan entisestään. Mut pätevä pentu se oli ja kuunteli mua pääasiassa tosi nätisti. Tehtiin takaaleikkauksia ja mä opettelin liikuttamaan jalkojani ajoissa.. :D

Pitää koittaa kirjustella tänne vähän useammin taas, koska meinaa unohtua mitä sitä viikon aikana ollaan tehtykään. Sunnuntaina ois Kannuksessa mätsäri, katsellaan mennäänkö sinne osallistumaan, vois olla ihan jees kävästä siellä tuon kanssa. Paljonhan täällä ois koiria mätsärikehässä.. :D No mutta pöh, ei tuo koira tykkää juosta kehässä!
Maanantaina meillä alkaakin sit kentsuviikko, eli sillon tuskin tulee liiemmin koiramaista päivitystä tänne. Kyllä pitää jotain yrittää tuon penskan kanssa touhuilla ettei se muovaa mun huonetta uuteen uskoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)