sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Erinomaisen arvoinen koira

Vinna täytti eilen 10 kuukautta ja tänään meillä oli ensimmäinen virallinen näyttely.
 Lähdettiin esiintymään hyvän arvoisesti, mutta tuomari oli sitä mieltä, että koira oli tänänä erinomaisen arvoinen ♥ Päivi Eerolalta saatu eri, on niin hieno saavutus että oon tuosta tosi ylpeä. Se antoi koirille laatumainintoja vähän laidasta laitaan. Kuudesta junnunartusta neljä sai erinomaisen ja kaksi sa:n. Vinnan lopullinen tulos oli sitten JUN-ERI JUK4 ja oon ihan superylpeä siitä. Siellä voitti taas se narttu junnut, mikä Vinnan on voittanut joka kerta.
Vinna liikkui yksilöarvostelussa paljon paremmin kuin silloin kun muitakin oli kehässä. Kun kaikkia juoksutettiin samaan aikaan, Vinna selkeesti yritti kiilata muut ja juosta ensimmäiseksi. Se yritti siis kokoajan oikoa kehän poikki muiden eteen ja oli vaikea saada se ravaamaan siinä nätisti. Onneksi se kuitenkin yksilöarvostelussa ravasi ihan kivasti. Nyt sen takajalat eivät säätäneet mitään outoa ja se meni tosi nätisti muutenkin. Eija veikkasi, että Vinnalla on voinut olla siellä jotain lihasjumia kun ollaan tehty niin paljon kaikkea. Pitää hieroa se vaikka tänään läpi kokonaan ja katsella miltä se tuntuu. Hierojakäynti myös mietintään.
Näyttelyssä pestasin Meijun ottamaan Vinnasta rakennekuvan, eli sellainen pitäisi jossain vaiheessa saada. Koira ei meinannut enää lopuksi seisoa yhtään niin kivasti kuin kehässä, mut onpa jotain kuvaa siitä sitten! Tän päivän näyttelyreissuun oon kyllä todella tyytyväinen, sillä nyt ensimmäistä kertaa saatiin koko paketti kuntoon yksilöarvostelussa. Koira seisoi ja liikkui niin että siihen sai olla tyytyväinen. Kyllä se vähän poissaoleva oli kehässä, mutta esiintyi kuitenkin todella kivasti.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558507_3339479139616_2143578783_n.jpg https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/580057_3339478339596_1856691551_n.jpg

Ja vielä Vinnan arvostelu "Tyyppi erinomainen. Hyvin tasapainoisesti rakentunut. Vielä ilmavan kokonaisvaikutuksen antava. Keskivahva narttu, kevyet liikkeet. Karvapeite vaihtumassa. Oikea olemus. Kauniisti esitetty. Vakaa ylälinja. Näyttää ikäiseltään." Erityisesti tykkäsin Vinnan arvostelussa tuosta, että se on kauniisti esitetty! Ensimmäistä kertaa musta tuntui, että sain seisomaan hyvin joissain kohti. Korjataan nyt vielä sen verran, että oon myös hirmuisen ylpeä tästä pienestä koipeliinista. Tuomari sanoi katsoessaan Vinnan hampaita, että harvoin koira antaa niin nätisti katsoa ne. Yleensä Vinna on antanut tuomarille tassua ja saada sen pois katsomasta niitä hampaita, mutta nyt se antoi katsoa ne nätisti! Voisiko tässä siis olla taas vähän hihkumisen aihetta, taas yksi voitto lisää :)
Kun käytiin hakemassa meidän arvostelu kilpailuluokan jälkeen, tuomari halusi vielä katsoa harjoitusarvostelijan kanssa koiraa. Eerola kokeili ja mietti harjoitusarvostelijan kanssa, että tarvitseeko jostain asiasta mainita, kun on niin loiva. Etuosaa siis katselivat. Lopulta totesivat että ei tarvitse mainita siitä ja päästiin hakemaan arvostelu.

Eilen meidän piti alunperin mennä hakuilemaan, mutta jätettiin sitten lopulta väliin kuitenkin. Sen sijaan käytiin kyläilemässä Vinnan ja Helmin kanssa mummolla+ukilla ja Martan ja Minnin kanssa iskällä.
Minnillä on vieläkin ilmeisesti valeraskaus päällä ja se luulee, että tapetaan sen pennut nälkään... :D Ruoka-aikaan kamala hösellys ja tuosta on oikeasti tullut ahne kun se haluaa pentunsa ruokkia!

Nyt vielä pari tuntia kotona oleskelua ja sitten suunnataan taas kohti Kannusta! Tuleepas ikävä mun Marsua taas.. ♥ Martta oli ihan höselö kun tultiin kotiin, se ei tiennyt olisiko se pyörinyt mun vai Vinnan ympärillä ja välillä kävi äitiäkin päin pomppaamassa että hei katsohan nyt vähän! Helmi oli myös tosi onnellinen ja heilutteli häntää vieressä. Mun muruset ♥

1 kommentti:

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)