lauantai 29. syyskuuta 2012

Kaikista parhain aussielapsi

Torstaina Oona kävi Vinnan kanssa meidän käytännöntunneilla. Tajusin tässä miettiessäni, etten varmaan olisi uskaltanut sitä kelleen muulle sinne luovuttaakkaan. Aiheena tunneilla oli ollut ilmeisesti toko ja Oona oli ollut Vinnan kanssa välitokoryhmässä (Ei ilmeisesti ihan alkeet muttei myös kisavalmiitkaan? En tosiaan tiedä.). Vinna oli kuulemma mennyt hyvin, eikä tehnyt mitään tyhmää. En ole täysin varma mitä tunneilla oli tehty, mutta ilmeisesti luoksetuloa, perusasentoja ja seuraamista. Ehkä muokkaan tähän tarkempaa selostusta kun taas kyselen Oonalta mitä ne siellä tekivätkään.. :D Tärkeintä se, että Vinna ei perseillyt siellä ihan kunnolla!

Nyt sit viikonloppuna ollaan tokoiltu ja käyty lenkillä Viljan ja Svea-aussien kanssa. Svea on Vinnaa olikohan 4kk vanhempi ja niillä oli oikein kivaa kahdestaan juostessa. Sveasta paljastui myös samanlaisia piirteitä mitä Vinnasta.
Svean kanssa riehuessaan Vinna onnistui taas loukkaamaan itsensä, tällä kertaa silmänsä. Silmää ei pitänyt kunnolla auki, se punotti kiitettävästi ja rähmi. Kävin kentsulta hakemassa sille kaulurin laiaan ja putsasin silmää keitetyllä vedellä. Nyt se näyttää jo vähän paremmalta ja Vinna pitää sitä pääasiassa auki. Kauluria ajattelin kuitenkin pitää sillä vielä ainakin huomenna ekaan taukoon asti ja seurata miltä se silmä näyttää. Eipä ainakaan pääse raapimaan sitä (mitä yritti siis tehdä) ja saamaan sitä huonompaan kuntoon.
Eilen iltalenkillä Vinna alkoi haukkua omakotitalon pihalla oleville ihmisille. Sanoin sille siihen sitten jätä ja mitä teki koiruus? Alkoi napittaa mua silmiin! Jouduin sille vielä kerran uudelleen sanoa jätä, mutta sen jälkeen se ohitti oikein mallikkaasti ihmiset napittaen mua silmiin! Olin siitä niin ylpeä kun vaan pystyin siinä olemaan, sillä en olisi ikinä uskonut että se noin hienosti ohittaisi ne! Missä välissä se on edes oppinut tuon noin hyvin?

Tokossa ollaan otettu nyt perjantain ja lauantain aikana liikkeessä katsekontaktin pitoa, vähän seuraamista, paikalla makaamista hyvin lyhyissä pätkissä (kävelen tietyn matkan päälle, sitten takaisin ja palkkaan koiran, meen tietyn matkan päähän, odotan hetken, takaisin koiran luo ja palkkaan koiran jne.) ja näiden lisäksi luoksetuloja. Ollaan myös istu-maahan-seiso -sarjaa otettu, tuntuu että Vinna on nyt vasta ymmärtänyt mitä tarkoittaa top ja oon hirrrmuisen ylpeä siitä.

Kentsuviikon aikana oon oppinut arvostamaan enemmän Vinnaa. Ei se oo enää se raivostuttava pentu, sillä oon tajunnut että maailmassa on sata kertaa hirveämpiäkin koiria kuin Vinna.. :D Ei tuo pentu edes kisko hihnassa paljoa ja silti oon raivonnut sille siitä monet kerrat. Tosin itseasiassa enää se ei muutenkaan kisko pääasiassa paljoa ja se on hyvin oppinut käskyn "tähän", joka meinaa että sen pitää tulla kävelemään mun viereen. On se vaan niin makee pentu kyllä muutenkin ja tuntuu että tajuaa asioita paljon nopeammin kuin aiemmin.
Enää puolitoista vuorokautta niin kentsuviikko on ohi! ♥ On siellä kivaa ollut, mutta kyllä sitä silti odottaa että se on ohikin.. On päässyt tutustumaan paljon uusiin kivoihin ja ehkä joihinkin ei-kivoihinkin koiriin, mutta kivaa on ollut silti. Tänään itseasiassa koskin myös ensimmäistä kertaa kilpikonnaankin, enkä kuollut toisin kuin luulin.. :D

Vinna täyttää viikon päästä 11kk, mihin tää aika katookaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)