maanantai 3. syyskuuta 2012

Ruokapähkäilyä osa 3

Aiemminkin oon pähkäillyt näitä samoja ruokinta-asioita, nyt vaan on tosin koira eri. Elikkäs siis oon kovin nyt miettinyt, jos saisin Vinnan siirrettyä raakaruokintaan. Hinta-eroa siihen tulee melkein 20 euroa, mutta olisiko se sitten sen arvoista, jos sieltä löytäisi sen ruuan mikä oikeasti sitten sopii tuolle? Jos sopii... Boosteristakaan ei selvyyttä nyt että sopiiko se vai ei. Oon ottanut selvää, että Kannuksessa on muschin jälleenmyyjä, jonka kautta saadaan ruokaa hankittua tuolle. Itseasiassa olen jo ottanut häneen yhteyttä ja sitä kautta pitäisi ruokien hankinta onnistua. Nyt Vinnalla on kuitenkin vielä 15kg Boosteria jäljellä, eli vielä ei olisi tarve saada uutta ruokaa. Nyt tilasin sieltä jo vähän lihoja Vinnalle, käyn tällä viikolla hakemassa, eli voidaan alkaa vähän ns. siedättyä tähän uuteen ruokaan!

En ois ajatellutkaan, että se on oikeasti sinällään niin yksinkertaista. Oon nyt tilannut Vinnalle sika-nautajauhelihaa, poron jauhelihaa, broiskun jauhelihaa, sian sisäelimiä, jauhettua lohta ja sian maksaa. Ajattelin nameiksi kuivattaa sille taas maksaa, mutta oon miettinyt että riittääkö se pelkästään vai täytyykö sen saada myös ihan sellasta... tuoretta maksaakin? :'D Ens kuun alussa tai loppukuusta haetaan myös broiskun siipiä, kaulaa ja selkärankaa. Oon laskeskellut kaiken maailman kalsium-fosforijuttuja Vinnan tulevaan ruokavalioon ja musta tuntuu että ehkä mä vihdoinkin ymmärrän noitakin paremmin. Vaikka moni kyllä sanoo ettei niitä tarvii stressata kunhan luita on enemmän kun muuta. Kasvissoseita oon suunnitellut ties minkälaista, kahta sisällöltään erilaista ajattelin tehdä.
Oon noin 3% mukaan laskenut tuon. Mut mennään tän mukaan sit aluksi ja nostetaan määrää sit jos siltä tuntuu. Siitä muokataan se Vinnalle sopiva määrä :)

Viipu on tänään ollut ulkona tänään hieno. Ohitukset sujui illalla hienosti ja aamulla jaksoin jankata sen kanssa kahdestaan hihnassa nätisti kulkemista. Kyllä siitä vielä kelpo koira saadaan. Iltalenkillä sain sen useissa pätkissä pitämään katsekontaktia vaikka tuli ihminen vastaan ja sai olla ihan hirmuisen ylpeä siitä ♥ Kyllä siitä kelpo koira tulee vielä
 Huomenna Miikun peruskoulutusta ja siitä sitten lisää huomenna! Huomenna myös pieneläinten hoitotöitä. Tänään meillä oli elämänhallintaa, joku keittäjä kävi selittämässä ruokailujen tärkeydestä ja siivoojat selitti millä siivotaan mitäkin ja miten pesukonetta käytetään... Sen lisäksi olin muun porukan rakennusmateriaalitunneilla kuuntelemassa vaikka ei oisi tarvinnutkaan.

Nyt illalla Vinnan leikkitäti Oona kävi myös kyläilemässä ja Viipu oli toooosi onnellinen että kerrankin joku vaan rapsutteli sitä :3 Ja minä olin onnellinen kun kerrankin Kristelin Candy haukkui jollekin muulle kuin mulle... :D

2 kommenttia:

 1. Miun pitäis saaha nakattua siut meseen tai jotain, jos käytät moisia antiikkihärpäkkeitä tässä naamakirjan valtaamassa maailmassa? :D Tämä blogiin hakkaaminen on hivenen hidasta!

  Miks oot siirtämässä Vinnaa raakaruoalle ja mikäs boosterissa mättää? Onks maha sekasin, karva huono vai eiks vaan imeydy vai missä mättää?

  Tohon maksaan väittäisin ettei varmasti menoa haittaa, jos sille namien ohella nakkaat jonku maksa-aterian. En jaksa uskoo, että ihan perus kuivattaminen paljon vitamiineja tuhoais, mutta a-vitamiinista ei yliannostusta kuitenkaa tuu järin helposti, vaikka onki rasvaliukonen ja siitä hössötetään toisinaan.

  Mut toi kalsium-fosfori -suhde. Se on ihan hyvä tietää ees sinne päin, mutta väittäisin ettei sitä luilla pysty hoitamaan. Luita joutuu syöttämään niin maan perkeleesti, ettei aktiivinen koira pysy lihoissaan. Luu, kun on vaan kalkkia ja paskantäytettä, ei sitä voi juuri ruuaks kutsuu. Broiskunsiipiä useesti kehutaan, mut aika lihattomia neki on ja sitä kautta sit jää rasvat ja ihan ruokaruoka saamatta. Ihan toimivaa kamaa, jos tarkotus saada piettyä laiska noutaja hoikkana. Ja ne on nii pirun helposti syötäviäki ettei hampaitten hoidossakaan oo paljon avuks. Suosittelisin lisäämään kalkkia purkista, vaikka muun syöttäski ns. luonnonmukasesti/raa'asti, miten sen nyt kukin mieltää.

  Kasvismössöille ei kans kannata uhrata liikaa ajatusta. Niistä koira ei vitamiineja saa ja, jos erehtyy saamaan ni määrä on niin minimaalinen et sitä on turha laskee mukaan suunnitelmiin. Paskantäytteenä menee kyllä ja niille on tarvetta mikäli koiraa ruokitaan älyttömän luupitosesti. Samaan tarkotukseen sopii ihan yhtälailla puurotki(hirssi, ohra, tattari...) tai vaik riisi. Miksei vehnäkin, jos allergioita ei oo. Imeytyvyys on varsin hyvä, kun pitää määrän järkevänä. Maissi on turhaa, vaikka niitä nappuloissa usein onki. Liekö halpaa, kun niin suosittua nappulantäytettä.

  Ja, jos tuo 3% meinas ruuan määrää suhteessa painoon ni se on aktiiviselle nuorelle/aikuiselle varmaan aika passeli, jos aikuiset syö yleensä sen 1-3% painostaan.

  Nappulaa ja raakaa puolikskaan ei oo yhtään hullumpi idea, jos maha kestää. On kätevää lähtee lomaileen ja nakata nappuloita, jos unohtuu illalla ottaa sulaan sapuskaa.

  Ootte työ kyllä kovia menijöitä! Voi, kun kasvais nyt tuo meijänki otus. Ehkä myöki jaksettas joskus siirtyy ajatuksista tekoihin :D Tai sit jatketaan hautaan asti puskailijalinjalla.

  VastaaPoista
 2. Lisää tietty meseen, norruska@hotmail.com on osoite! :D Yritän vaikka pörrätä siellä vähän aktiivisemmin josko tää nettikin tästä alkais täällä toimia paremmin.

  Raakaruokintaan haluaisin vaihtaa siksi, kun se kuitenkin on sit lopulta se paras ruoka ihan varmaan. Tuon kanssa on ihan kunnon säätöä ollut noiden ruokien kanssa, kun se on niin herkkävatsainen ja uskosin että raakaruualla sille sais soviteltua sellaisen sille sopivan ruokavalion. Mikään ruoka ei oo vielä täysin sille sopinut, ei imeydy kunnolla ja sen vatsa ei vaan meinaa kunnolla tykätä mistää.
  Pitääpä painaa tuo kalkin syöttö purkista myös mieleen. Oon katellut näitä, että broiskun selkärangasta ja poron jauhelihasta se saa niitä eniten. Ei kuitenkaan mitään huomattavia eroja broiskun siipiin ja jauhelihaan verrattuna.
  Jeps, vitamiinit saa kyllä näppärästi hoidettua koiralle muullakin tapaa.

  Ja tarkoitin juurikin ruuan määrää suhteessa painoon, osaan aina selittää hyvin :D Ja näinpä, sekaruokintaa oon myös miettinyt mut raakaruokinta olis silti ehkä mieluummin se kumpaan lähtisin.

  Haha! Voihan sitä jo nyt alkaa kaikkea pientä tekemään ;) Siitä se lähtee!

  Mutta lisäilehän mun mese niin voidaan jatkaa juttelua!

  VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)