sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Sitä ja tätä taas!

Torstaina meillä oli hakuteoriaa ja hakua. Otettiin hakua vaan tuossa koulun alueella, maalimiehet menivät pusikkoon koiria piiloon. Ensimmäisellä kertaa annoin Vinnan nähdä minne Oona meni piiloon, silti se ensin juoksi nurkan taakse katsastamaan olisiko Oona ollut siellä. Ei ollut ja se joutui nenänsä varassa löytää tiensä heinikkoon mistä maalimies löytyikin!
Toisella kertaa tehtiin eri paikassa, sen kertaista maalimiestä en muista, olisko ollut Katja? Nojaa! Tällä kertaa välimatka oli pidempi enkä antanut sen lisäksi Vinnan nähdä minne maalimies meni piiloon. Olin 90% varma, ettei Vinna lähde, mutta sinne se meni epävarmasti loppuun asti. Sain kuitenkin todeta, että se yritti silmillään etsiä maalimiestä. Pitkässä heinikossa Vinna alkaa aina hyppiä, kun se yrittää nähdä eteensä ja sitähän se tuollakin teki. Miikku sanoi että se on paimenkoirilla yleistä, että ne alkavat etsiä silmillään. Vinnalla pitää jatkossa katsoa piiloja missä se ei voisi niin herkästi käyttää silmiään vaan nenäänsä.
Vinna on alkanut nyt käyttää enemmän hienoa ääntään. Se haukkuu entistä enemmän ja tän veikkasinkin tapahtuvan jossain vaiheessa. Ehkä siitä voisikin saada haukkuvan koiran? Se inhoaa yli kaiken hakurullaa ja siitä on niiiin yököttävää ottaa kiinni! Mutta katsellaan vieläkin. Vaikka rullakoirana se voi saada helpommin täydet pisteet, niin nyt kun sain kuulla että ne tekevät myös herkemmin virheilmaisuja, oon alkanut miettiä asiaa vielä uudelleen.

Perjantaina aamulla mun piti kahdeksalta mennä hakemaan Vinnalle Boosterin Basic -ruokaa 15 kiloa apsilta. Noh, kuitenkin klo 7.26 mulle tuli soitto että hän on kohta siellä että tuunko sinne... No mulla meni 25min siitä että olin siellä ja sen jälkeen tää mies heittikin mut ja ruokasäkin kämpille eikä tarvinnut kävellä sen kanssa paria kilsaa. Nyt onkin sitten koiralla ruokaa hetkeksi! Jauhelihaa sillä on kanssa pakastimessa, että pitää alkaa sitäkin syöttää sille taas enemmän. Jos vaikka puolet jauhelihaa ja puolet nappulaa? Ainoa ongelma vaan se, että Vinna mieluummin syö nappulaa kuin jauhelihaa..?! :D

Perjantaina meillä oli koulussa sitten joku ihmeen koulutuspäivä, oli eri lajeja tarjolla ja torstaina valittiin lajit mitä haluttiin tehdä. Vinnalle valitsin agilityn ja jumppa/takapää-ryhmän. Agilityä ei päästy lainkaan tekemään, sillä oli kouluttajapula (Nelly kuitenkin pääsi Helmin kanssa?), mutta päästiin kuitenkin tuohon takapääryhmään. Koulutusten piti alkaa klo 9, mutta meidän ryhmän alkamisajaksi olikin merkitty klo 11.. Onni kävi kuitenkin ja päästiin mukaan klo 9.30 alkavaan ryhmään, kun Kristelillä ja Candyllä meni ryhmät päällekkäin.
Tehtiin siis peruutusharjoituksia (joita pitääkin jatkaa Vinnan kanssa) sekä sen piti kävellä peräkkäin olevien agilityrimojen yli pudottamatta niitä. Vinna ei kuitenkaan ihan tajunnut sitä hommaa ja pudotteli melkein kaikki rimat (keskittyi myös paljon muihin koiriin). Ehkä pitää tuotakin tehdä vielä uudelleen. Sen lisäksi piti harjoitella koiran jollekin korokkeelle menoa. Kouluttajalta loppui kuitenkin aika kesken, eikä me päästy Vinnan kanssa kokeilemaan sitä. Noh, eipä voi mitään!

Perjantaina illemmalla mentiin sitten Katjan ja Mokka-mittelin kanssa aksaamaan ja tekemään vähän tokoakin! Tehtiin takaaleikkausta ja irtoamista putkeen. Oli siis hyppy-mutkaputki-hyppy. Taas oli itsellä niin kömpelö olo, en mä varmaan ikinä opi siihen että mulla on iso koira ohjattavana ja että sitä pitää ohjata ihan eri tavalla kun Helmiä ja Lakua! Lähetin Vinnan putkeen ensimmäisen siivekkeen kohdalta ja seisoin melkeinpä samassa paikkaa kokoajan kun heitin sille pallon putken jälkeisen hypyn yli. Hienosti meni pentu kun vaan osasin heittää pallon oikeaan paikkaan. Takaaleikkaukset tein ensimmäisen hypyn jälkeen ennen putkea. Siis miten ihmeessä mä opin itse liikkumaan tarpeeksi nopeasti? :D
Mietittiin myös miten Vinnan saisi seisomaan näyttelyssä hyvin ja nyt pitääkin sit vaan taas treenata sitä ryhtiä siihen koiraan! Tokossa otettiin luoksetuloa ja paikalla seisomista (plus jäävää seisomista mikä kusee ja kunnolla taas...). Pitää alkaa treenata enemmän kahdestaan tuon koiran kanssa niin tässä voisi edetäkin suuntaan jos toiseenkin! Seuraamisessa oon myös imuttanut sitä taas (...) ja hakenut sitä oikeeta paikkaa lisää. Ja taas oon siinä ongelmassa että miten häivytän sen käden pois!

 Pitäisiköhän tän blogin nimelle ja tuolle kuvalle tehdä jotain, kun tää taitaa olla enemmän Vinna höpötystä täynnä nykyään..? Osoite saa kyllä säilyä ennallaan, mutta tuo nimi? :D
Katselin myös, että oon kirjoittanut blogiin enemmän, kuin 2010 ja 2011 vuosina yhteensä! Tällä hetkellä 138 merkintää vuodelta 2012 ja vuonna 2010 niitä on 41 ja 2011 taas 77. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)