tiistai 23. lokakuuta 2012

Rauha maassa

Jussi on lähtenyt kotiin sunnuntaina illalla. Käytiin ennen Jussin palauttamista kolmen tunnin lenkki ja koirat sai juosta itsensä väsyksiin, Vinna ja Jussi pyörähtivät vielä vikaa kertaa pyörimässä yhteistuumin todennäköisesti ihmisen kakassa metsässä ja tuoksahtivat oikeen mukavalle. Tuossa tuo koira vieläkin lemuaa vieressä, kun haju ei vaan lähe pois vaikka pesee! Ehkä se vielä joku päivä..

Meillä tuli tänne kivoja täi- ja nenäpunkkivieraita. Vinnasta ja Jussista ei löytynyt mitään, mutta Vinna välillä vetää henkeä sisään ihan samalla tavalla kun vois tehdä jos olis nenäpunkki. On tai ei, niin Jussi ja Vinna tuli molemmat lääkittyä (Stronghold) lauantaina päivällä ja samalla siivosin koko talon oikein puti puhtaaksi. Jussi madotettiin myös pe-su kolmen päivän kuurilla ja Vinna lauantaina.
On ollut kieltämättä vähän orpo olo täällä, kun ei oo ollut Jussia höseltämässä Vinnan kanssa, oli se niin kiva koira vaikka vähän pösilö välillä :) Helposti sujui arki kahden koiran kanssa, ainoa mikä tuotti enemmän ongelmia oli koira ohitukset, kun Vinna keksi alkaa rähistä hihnassa enemmänkin muille koirille. Nyt Jussin lähdön jälkeen oon puuttunut siihen ja ollaan menty seuraten toiset koirat ohi tosi kivasti. Nerallekaan ei ees sanonut ulkona mitään, joka oli superhyvä juttu!

Syyslomaviikolla hajotin tosiaankin nyt tässä mun puhelimen ja läppärille tuli joku virus minkä takia ei nettiä saa toimimaan muutenkaan... Nyt on uus puhelin kuitenkin varmaan jo tilailtu, eli pitäis jossain vaiheessa nettikin saada toimimaan. Koulun netti toimii sillon kun itse haluaa ja tosi hitaasti silloin. Mutta eiköhän tässä jotain saada kirjoiteltua. Oon kuitenkin alkanut kirjoitella treenipäiväkirjaa paperimuodossa nyt, että saa kaiken varmasti ylös. Saa myös varmemmin kaiken kirjattua ylös suoraan kun on treenattu.

Ei olla syyslomaviikolla oikein muuta tehty kuin otettu seuraamista, perusasentoja ja paikallaoloa. Myös nami- ja leluetsintää välillä. Viiksillä ollut kivaa ja se on ollut tosi taitaa. Nyt mäkin alan oppia sen, että miten palkata sitä seuraamisessa (ehkä...).
 Osteopaatille varasin Vinnalle ajan tammikuun alkuun, käydään tsekkaamassa että kaikki koiralla ok, kun sen maahanmenot tosiaankin sai mut vähän panikoimaan jo. Mulla on sellaset kauhkukuvat jo päässä, että ei sieltä voi mitään muuta tulla kuin joku odotettua parempi lausunto..ainakin toivottavasti ;)

Martta kävi lauantaina 20.10 Turussa koiranäyttelyssä, ensimmäistä kertaa junnuluokassa. Äidin sisko Heidi esitti Martan kehässä ja Martta oli kuuleman mukaan mennyt muuten hyvin, mutta ei ollut suostunut liikkua kunnolla. Olihan se pienen ensimmäinen kerta sisätilassa missä paljon koiria, eli ei varmaan ihmekään ettei mennyt ihan nappiin. Tuloksena kuitenkin JUN-EH JUK3. Vain yksi junnuluokan narttu sai erinomaisen ja sa:n, toiseksi tullut sai myös erinomaisen, Martta sitten erittäin hyvän ja neljäs hyvän. Ollaan tyytyväisiä! Arvostelun laitan kun saan sen tässä uudelleen äidiltä, kun puhelin meni tosiaan rikki ja sinne meni sekin arvostelu..
Jyväskylän näyttelyyn pääsen nyt todennäköisesti esittämään Martan sitten itse, kun sain kyydin näyttelypaikalle. Nyt vaan jännätään miten pentunen menee mun kanssa siellä kun ei olla pitkään aikaan nähty!

Minnille anon lupaa, että saisin tuoda sen tänne koululle joulukuussa kahdeksi viikoksi. Pääsisi vähän katselemaan toisenlaista maalaiselämää tänne suuntaan ;) Äiti kun lähtee veljien kanssa ennen mun tuloa (oon jouluaattona vielä kentsuvuorossa) viettelemään joulua pois kotoa, niin pitäis koirat saada jonnekin suuntaan. Olis siis aika hienoa, jos saisin luvan tuoda Minnin tänne :)

Kesälle ollaan vähän näyttelykalenteria suunniteltu, myös talvelle ja keväälle. Ainoo varma asia on se, että mennään tammikuussa Turkuun.. Hems on ilmoitettu jo mukaan, onhan sillä silloin jo se 10v ikää takana. Ei sitä ois vaan kaks vuotta sitten uskonut, että tuo koira olisi vielä nyt täällä.. ♥

5 kommenttia:

 1. Heippa! Sulla on kiva blogi, olen sitä jo jonkun aikaa lueskellu :)

  Millanes paikka tuo Kannuksen kennellinja oikeen on? Tai siis millasia siellä on ne tunnit? Onko samana vuonna alottaneet aina samoilla tunneillä? Millanenkas rotukirjo siellä on? :)

  Vaikuttaisi mukavalta opiskelupaikalta, mutta välimatka pääkaupunkiseudulta vähän arveluttaa... Ison koiran (nöffi) kanssa on aika hankala tavaroiden kanssa julkisilla liikkua.

  -Stella ja nöffelöinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa vaan! Kiva kuulla että tykkäät :)

   Vähän huono ehkä vielä sanoa minkälaisia meillä oppitunnit on, kun vasta yksi jakso takana amispuolta, mutta ekassa jaksossa oli siis tosi koirapainotteista. Kahdessa eri koulussa samaa alaa opiskelleena voin sanoa että tykkään hirmuisesti tästä paikasta jo ekan amisjakson perusteella.
   Kiteellä opiskeltiin ensimmäisessä jaksossa jo lehmää, metsä- ja raksajuttuja, oli traktorilla ajoa ja sellasta (täällä käydään nää asiat kyllä myös, mutta Kiteellä meille tehtiin heti selväksi että se on lehmäkoulu, kun taas täällä että me ollaan kennellinjalla). Täällä meillä oli koiraa käytännössä että teoriassa, tutustuttiin eri harrastuksiin ja perehdyttiin mm. koiraeläimiin, koiran koulutukseen sekä tutustuttiin hoitolan toimintatapoihin. Sen lisäksi oli myös raksajuttuja. :)
   Samana vuonna aloittaneet on pääasiassa kaiketi aina samoilla tunneilla amiksen puolella, riippuen et löytyykö joltain hyväksilukuja tmv. Meidän luokalla on nyt vähän kaikenlaisia koiria, löytyy kleini, mitteli, auspai, valkkari, nöffi, mäykky, seropi, sheltti, cockeri, suomenlapinkoira ja bichonikin vielä :D Ylemmiltä luokilta löytyy kanssa eri rotuisia koiria, esim. samojedi, kultsu ja spk! Näitä löytyy siis oikeesti vähän laidasta laitaan.

   Tää on oikeasti tosi kiva opiskelupaikka ja Kannus ei oo niin pikkupaikka kun vois kuvitella. Välimatka pääkaupunkiseudulta tosiaan aika pitkä, mutta helposti sen taittaa sillon kun kotiin matkailee. Amiksen puolella oppitunnit järjestetty niin, että maanantaisin koulu alkaa myöhemmin ja perjantaisin loppuu aiemmin, että pidempää tulleet pääsee lähtemään hyvin kotiin. Mä oon aina saanut meidän äidin hakemaan mut junalta kun oon Vantaalle mennyt junalla, ei oo siis tarvinnut säätää kuin koira+itseni junaan ja pois sieltä ja se käy ihan helposti! Sanotaanko että tuo välimatka on vaan järjestelykysymys!

   Toivottavasti tästä mun vastauksesta oli sulle edes pientä hyötyä, tosi huono oon mitään selittämään, mutta jos ei muuta niin ehkä tuli koirarodut selväksi.. :D !

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Pahoitteluni tuosta, edellisestä kommentista. Poistin sen, kun se tulikin vahingossa kaverini tunnuksilla kirjoitettua (ei ollutkaan kirjautunut ulos ja lainasin sen konetta)

   Mutta kirjoitan nyt "omalla nimelläni" uudestaan :)

   Eli kiitoksia tuosta vastauksesta! Auttoi kyllä tosi paljon ja hyvin siitä selvää sai! Ja varmaan oamt kulkemiset helpottuu, kun saa sitten tulevaisuudessa ajokortin :) Eikä tuo Kiteekään kuulosta pöllömmältä paikalta.


   -Stella ja Hula-hurtta

   Poista
  4. Juu eipä mitään!

   Ja tosi hyvä, jos siitä jotain apua oli!

   Poista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)