sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Mitä muutakaan kuin tokotteluja?

Eilen käytiin treenailemassa tokoa kera Kristelin ja Candyn, paikalle eksyi myös Helmi Micken kanssa eli saatiin häiriötä taas! Vinna ei yrittänyt kokoajan mennä muiden koirien luokse ja toimi ihan kohtuullisen hyvin häiriössäkin.
Tehtiin sen kanssa 1 minuutin paikallaolo istuen, kävin palkkaamassa ensin kun oli kulunut 20s, sitten kun oli mennyt 30s ja lopulta 10s jälkeen. Olisin voinut varmaan olla palkkaamatta sen kuin kerran tuossa välissä tai jopa en ollenkaan, mutta tehtiin nyt näin helpotettuna kun en osaa luottaa koiraani, varsinkaan kun Kristel teki Candyn kanssa vieressä jotain. Tehtiin myös seuraamista, luoksetuloa ja liikkeestä seisomista. Maahanmenoa ei olla tehty juurikaan vaikka olisi pitänyt..
Seuraaminen olisi voinut olla parempaa, mutta koska ei olla pitkään aikaan tehty häiriössä, niin en niin kiinnittänyt siihen huomiota. Namiseuraamista pitää tehdä reippaasti enemmän, jotta saadaan Vinnalta jätättäminen pois siinä. Lelun kanssa seuratessa se seuraa pääasiassa tosi kivalla paikalla, ainoa että häiriössä meinasi pudottaa kontaktia jos muualla tapahtui paljon jotain jännää. Luoksetulot meni kivasti, saatiin tehtyä pari onnistunutta luoksetuloa ilman, että Vinna meni mun ohitse. Välillä palkkaan vauhtiluoksareissa sen niin, että saa juosta ohi pallon perään ja välillä taas otetaan sivulle. Näin ollaan saatu sille nopeampi luoksetulo.
Josko sitä nyt pääsisi useammin häiriötreenaamaan kun Kristel on lopettanut tokotauon Candyn kanssa. Alle pari pätkää Vinnan tokotreeneistä Kristelin ottamana.Jee, ensi viikolla alkaa koeviikko ja pian ollaankin taas amisjaksolla :) Pääsee pois lukiolta.

7 kommenttia:

 1. Kivan näköistä tekemistä :) Jos saa pientä kritiikkiä antaa, niin seuraamisessä kävele selkä suorana ja katse eteenpäin. Nyt olet ihan kiemuralla "koiran päällä" ja tuijotat sitä tiukasti. Tämä voi pahentaa jätätystä, koska nyt ruumiinkielesi ikään kuin "painaa" Vinnaa taaksepäin ja ainakin Realla tuommoinen kehonkieli saa aikaan sen, että se ei seuraa metriäkään - tai jos seuraa, niin ainakin sen metrin taaempana, koska se ei uskalla tulla oikealle paikalle, koska painostan sitä tuijotuksella ja kääntyneellä yläkropalla.

  Pikkuvikoja, mutta niillä on suuri merkitys :) Kannattaa pyytää jotain kaveria kattomaan, millon Vinna seuraa hyvin, koska sitä on itse aina vähän vaikea nähdä, kun katse on eteenpäin. Kaveri voi sitten aina kertoa, millon menee hyvin ja millon kannattaa palkata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina saa antaa palautetta ja se on tosiaankin tarpeen, koska mä en osaa yhtään tota kakaraa kouluttaa ja teen varmaan satoja tuhansia virheitä sen kanssa.. :D Kiitos paljon!

   Poista
  2. Kokeiltiinkin tuota nyt heti ja jostain kumman syystä sisällä kyllä kävelen ihan normaalisti, mutta ulkona vedän itseni köyryyn.. :D Mutta tää nyt pidetään mielessä ja jatkellaan näin eteenpäin.

   Poista
  3. Joo pari kertaa on mullekin valkoissa huudeltu, että se on itseasiassa koiran homma pitää kontaktia eikä ohjaajan :D Nyt mäkin osaan suurimman osan ajasta kävellä normaalisti ja kas kummaa kun koirakin seuraa paremmin :D

   Poista
  4. Haha totta tuo :D Nyt oon kiinnittänyt enemmän huomiota tuohon ja ehkä vähän enemmän kävelen nyt seuruussa normisti.. :D

   Poista
 2. ^Tosta kommentista oli ainakin mulle apua. Se voi olla syynä, että Nala jätättää myös. Mutta hieno Vinna.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia Nora onnitteluista meidän blogissa!

  VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)