torstai 29. marraskuuta 2012

Tavoitteita 3. jaksolle

Tänään meillä oli ensimmäiset (Miikun) käytännöntunnit lukion jälkeen. Ne menikin oikein hienosti - kenelläkään ei ollut koiraa! Kaikki oli karanteenissa tai sitten kuten mulla ja Kristelillä, Candyllä ja Vinnalla on juoksut. Käyhän se näinkin. Käytiin sitten vaan läpi, että miten meni lukiojaksolla, mitä tehtiin lukiojakson aikana koirien kanssa ja tavoitteita tälle jaksolle.
Meidän tavoitteiksi lopulta luettelin, että haluan tokohypyn kuntoon, jäävät myös ja seuraamista parempaan suuntaan. Myös sen virettä haluaisin saada paremmaksi, mutta sitä en tiedä sanoinko ääneen.. Haussa mietitään ilmaisua ja koitetaan saada sitä aloiteltua. Iik, mitähän muuta sitä tuli siellä sanottua :D Esine-etsinnässä yritys saada se taas käyttämään nenäänsä paremmin, en tiedä missä vaiheessa se on sitä alkanut hutiloiden käyttää taas mutta niin on käynyt. Mitähän vielä?

Pitää joku päivä kokeilla, että haukkuisiko tuo nyt mulle, kun muutenkin haukkuu enemmän nyt. Toisaalta voisi olla parempi odottaa siihen asti, että juoksut on ohitse. Vinna on nyt niin herkkä ja ottaa tosi nopeasti itseensä jos joku menee huonosti, että koitan tehdä sen kanssa mahdollisimman vähän ettei vaan mennä pilaamaan mitään nyt. Alkaa entistä enemmän pelottaa junamatka, harmittaa vähän enemmän kun vähän, jos menee nyt juoksujen takia pilalle. Tietääpä, että jos toi matka menee huonosti, niin koko Vantaalla oloaika reissataan Tikkurila-Koivukylä väliä junalla niin kauan että se rauhottuu sinne..

Tänään päästiin käytännöntunneilta etuajassa, sillä piti lähteä treenaamaan omia koiria kämpille. Piti treenata kolmea juttua, joista yhden täytyi olla joku uusi opeteltava temppu. Vinnan kanssa alettiin harjoitella valojen sammuttamista ja päälle laittoa käskystä. Ajattelin opettaa kosketusalustaa hyväksikäyttäen, katsellaan miten se lähtee sujumaan, voi olla että pitää muuttaa opetustapaa.
Ensin muisteltiin Vinnan kanssa, että mitä kosketusalustalle tehdään. Olin ihan varma, ettei se muistaisi koko alustaa, mutta V yllätti positiivisesti ja meni heti alustalle kun vaan laskin sen lattialle. Tehtiin muutama toisto alustalla ja vaihdettiin se sen jälkeen pahvin palaseen, jonka teippasin lattiaan kiinni. Muutama kerta sillä ja koska siinäkään ei ollut ongelmaa, siirsin pahvin matalalle seinään kiinni ja yritin saada Vinnaa koskemaan siihen. Vinna totesi, että alustaa voi vaan tökkiä kuonollaan, joten hylättiin tämä idea ja siirryttiin siihen, että mä nosta alustaa ilmaan ja koiran pitää läppästä sitä tassulla. Tämän Vinnakin tajusi ja tehtiin sitä pari kertaa ja jätettiin se sitten siihen hautumaan. Ja nää kaikki tehtiin naksutinta käyttäen.
 Toisena juttuna treenattiin sitten ns. iloisia maahanmenoja. Vinna tekee ne nyt paljon mieluummin kuin aiemmin ja maahanmeno on siitä kiva juttu. Tehdään niin, että komennan maahan ja vapautan heittämällä sille namin maahan. Vaihdellaan paikkaa ja saatan kävellä taaksepäin tai koira saattaa kävellä mun sivulla ja sitten taas maahan, jes, palkka.
 Kolmantena juttuna tehtiin seuraamista imuttamalla. Tehtiin pidempää pätkää kuin ennen ja pidin kättä myös enemmän ylhäällä. Kerran otettiin lelulla 1 metrin onnistunut pätkä seuruuta, mutta koska koiran keskittyminen oli niin huonoa, niin jätettiin siihen sitten. Vinna vieläkin tulee kivalla paikalla ja pitää pääasiassa kontaktia hyvin. Kerran pudotti sen ja voi olla että taas tarvitsisi treenailla vähän kontaktin pitoa. Mutta treeniä treeniä :)

 Nyt kun Vinnalla on nuo juoksut, niin se on niin herkkä ja ottaa helposti nokkiinsa asioista. Ja kun se päättää, että on nyt tosi loukkaantunut jostain, niin ei kyllä varmasti tee mitään enää sen jälkeen! Istuu ja katsoo mua kulmiensa alta katseellaan Luuletko tosiaan että teen jotain? Ai, mä en, mä kyllä lopetin tähän kokonaan. Ja senhän jälkeen me ei tehdäkään enää mitään, se on ihan sama teenkö kärrynpyöriä vai heittelenkö kilon makupaloja lattialle, Vinnahan ei tee kun niin päättää :D
Kun otin Vinnalta lelut pois lattialta silloin jonkun aikaa sitten, niin se tuntui osoittavan siitäkin vähän mieltään. Ei Hänen Arvonsa voi ottaa lelua suuhun, jos se ei saa muuten leikkiä sillä. Miksi se nyt koskisi sellaiseen leluun millä ei saa leikkiä silloin kun itse haluaa? Kauan sai hetsata ja yrittää innostaa sitä muutenkin, että sai sen taas leikkimään, oli sitä mieltä että tänään ei tehdä kyllä mitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)