perjantai 12. heinäkuuta 2013

lomalomaloma!

Tänään alkoi loma! Viikon mittainen sellainen :D Huomenna lähdetään Vinnan kanssa Ouluun koiranäyttelyyn ja sen jälkeen käydään poimimassa Särmä Kannuksesta kyytiin ja tullaan Vantaalle isän luokse. Särmä pääsee näkemään Tessun ja Minnin. Voisin uskoa, että Minni tykkäisi Särmästä hirmuisesti, Tessu nyt ei välttämättä.
Viikon kuluttua alkaa taas top Kirkkonummella Rehndahlissa ja sen jälkeen pitäisi hakea Eppu Pöytyältä ja suunnata takaisin Kannukseen! Saa nähä kävästäänkö loman loppupuolella Vinnan kanssa näyttelyssä ja tokokokeesa. Tokokokeeseen ollaan toisella varasijalla ja näyttelystä en tiedä onko ilmoitettu sinne.

Tänään oli Vinnan pesu ja föönauspäivä ja nyt se on puunattu näyttelyä varten! Saapa nähdä mitä tuomari siitä tykkää, mutta mä kovasti haluan elätellä toiveita erinomaisesta. Tuomari joko tykkää tai ei tykkää. Niin selvää siis. On se black tricolor koirista tykännyt myös, mutta pistänyt merlet edelle. Hännän pituudella ei ole ollut ilmiselvää eroa sijoituksissa.

Helmi on syönyt nyt jonkun aikaa jo Nutrolin Niveltä. Oltiin jo äidin kanssa sovittu, että nyt se menee piikille, kunnes äiti päätti kokeilla tämän viimeisen oljenkorren. Ja ainakin äidin puheiden perusteella siitä on apua! Koira on ollut paljon vetreämpi. Helmillä siis on todennäköisesti 1 tai 2 polvet (oikea polvi pahempi), vaikka koiranetissä ne onkin 0. Polvissa on myös nivelrikkoa. Helmi oireilee tästä puremalla polviaan ja ontumalla välillä. Nyt koira on kuitenkin voinut paremmin, enkä ole kuullut että olisi ontunut tai purrut polviaan.
Ehkä tässä siis pieni lisäaika, vaikka sitä me ollaan kyllä saatu ihan riittävästi ja aikaa valmistautua siihen, ettei se enää olisikaan täällä. Helmin ei pitänyt olla enää tätä kesää, ei viime kesää eikä sitä edellistäkään. Ja tässä se on ja voi ilmeisen hyvin.

En tiedä olenko kertonut blogissa Martan virallisista terveystutkimuksista. Martan lonkat on C/C, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet. Aika ikäväthän nuo lonkat on, mutta olisi kiva tietää tiivistyvätkö ne vielä, kun tuo on kuitenkin edelleen aika keskenkasvuinen. Jotkut kasvattajat eivät ehdottomasti halua kuvauttaa koiriaan juoksujen aikaan, sillä uskovat paikkojen löystyvän silloin. Olisi jännä nähdä, oliko Martan juoksulla tosiaankin vaikutusta asiaan, vaikka kuulostaakin itsestä aika mahdottomalta.

Saa nähdä milloin Minni viedään lonkka- ja kyynärkuviin, sekä silmäpeiliin. Jos sille on pentuja ajatellut kasvattaja teettää lokakuun juoksusta, niin alkais pikkuhiljaa olla jo aika käyttää tuo niissä kuvissa. Martta saa pennut joko seuraavasta tai sitä seuraavasta juoksusta ja mä todella toivon ettei vielä seuraavasta juoksusta! Mä niin kovin haluaisin Martan pennun, mutta seuraavasta juoksusta en pysty vielä pentua ottamaan. Vinnan pentusuunnitelmat ei ole vielä kantautuneet mun korviin, mutta saapas nähdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)