torstai 26. syyskuuta 2013

eppu ulkoilija

Mun pienestä pahimman luokan mammanpojasta on kehittymässä hyvää vauhtia reipas ulkoilija :) Eppu kävelee ulkona jo reippaasti ja alkaa pikkuhiljaa tajuta että ei aina välttämättä mennä sinne minne se haluaa. Poitsu suostuu jo kävellä ulkoa hihnassa takaisin sisällekin! Oon käyttänyt sitä tennarilla, jossa se saa olla vapaana sekä hihnassa ollaan kävelty pihalla. Oon tässä miettinyt, että millonkohan se lähtis Särmän mukaan vanhainkodinlenkille ;)

En ois ikinä uskonut, että tuosta kissasta kuoriutuu noin hieno tapaus kunhan se pääsee kotiin, missä ei ole muita kissoja. Siitä on tullut hieman aktiivisempi ja ollaan sen ruualla harjoiteltu istumista ja ympäri pyörähtämistä. Liekö tuo ikinä niitä oppii mutta ainakin ollaan yritetty ;)
 Vinna on ollut treenitauolla, lukuunottamatta jotain ihan pikkutokoiluja sisällä välillä. Tänään päätettiin meidän muutaman kuukauden mittainen hakutauko ja otettiin kolme pistoa sille metsässä. Se löysi Kristelin hienosti. Ollaan siis jätetty rullailmaisu kokonaan pois, sillä jostain syystä Vinna paineistui rullasta liikaa eikä hakuilu ollut siitä kivaa. Tänään se oli kuitenkin pitkästä aikaa se iloinen hakukoiran alku, joka täysiä innoissaan juoksi metsään etsimään ihmistä.

Tuosta koirasta huomaa, että se on ollut treenitauolla, mutta silti se ei ns. hypi seinille tms. Se on saanut nauttia metsälenkeistä ja olla sylikoirana. Olisin halunnut päästä sen kanssa aksaamaan, mutta esteistä oli suurin osa viety hallille, joten siihen jäi aksaamiset. Ehkä sen hallikortin voisi tässä hankkia, voisin uskoa että V olisi kovin onnellinen päästessään sitäkin tekemään pitkästä aikaa!

Särmä kasvaa ihan hirmuista tahtia! Viime viikonloppuna oltiin sen kanssa laatulomalla Pöytyällä. Martan kanssa se olisi halunnut leikkiä sisällä, mutta ulkona Mars oli ihan hirmuisen jännä. Lauantaina tavattiin Särmän kasvattaja Mari sekä Särmän emä ja sisko. Oli tosi kiva päästä näkemään heidät ja tästä suuri kiitos kasvattaja Marille, joka ajoi Riihikoskelle meitä tapaamaan. Jos Särmä on minulla vielä keväällä, olen tervetullut mukaan kasvattitapaamiseen.

Sunnuntaina kävin esittämässä Hyvinkään ryhmänäyttelyssä Martan, joka sai hyvän. Tuomari arvosteli koiran liikkeestä, pikaisesti otti pöydälle, vilkaisi hampaat ja sitten uudelleen liikettä. Kun Martta oli ne muutamat sekunnit pöydällä, tuomari sanoi mulle, ettei mun tule olla pettynyt kun Martta saa tänään hyvän, se on vaan vielä niin kesken, ettei sille voi tänään parempaa antaa. Tosiasioitahan ne vaan oli, enkä ole lainkaan pettynyt Martan tulokseen. Arvostelukin ihan Martan mukainen.
Ja se arvostelu "Rotutyyppi hyvä. Kevyt, ilmava, hyvin hontelo narttu, jolla on kapeahko pieni pää, vähän kookkaat korvat, erinomainen pitkä kaula, liikkuu vähän lanneosa köyryssä, kevyt rintakehä, hyvät raajat, hyvä karvapeite, erittäin kaunis väritys. Liikkuu hyvin, esitetään hyvin." Tuomarina Esko Nummijärvi.

Martan lisäksi esitin Hyvinkäällä kummitätini mittelspitzin Ticon (Lecibsin Kipinä) ja Tico oli hienosti AVO-ERI AVK2.
 Mulla on rotuongelma, maailmassa on liikaa kaikkia kivoja koirarotuja! Oon pohtinut ja pohtinut ja miettinyt, missä on ne sellaiset gööttivanhemmat, mistä mäkin voisin ottaa pennun. Sen lisäksi olen alkanut miettiä vahvoina vaihtoehtoina islanninlammaskoiraa sekä labradorinnoutajaa. Jossain myös kutkuttelee shetlanninlammaskoira, josta päätin vuonna 2007 haluavani joskus sellaisen. En kiellä miettineeni myös australianpaimenkoiraa, oikean yhdistelmän osuessa kohdalle. Haluan tuollaisen Vinnan rakenteen omaavan kivaluonteisen nartun! Mittelspitz on kutkutellut mielessä jo muutamat vuodet, pikkuhiljaa olen alkanut miettiä kleinspitziäkin. Bordercolliekin joskus mietitytti, muttei enää läheskään niin vahvasti. Onhan tässä aikaa pohtia ;)

Mulla on lisää kuvia toisella muistikortilla Pöytyän reissulta, niitä lisäilen kunhan löydän sen muistikortin jostain.. Pitää vielä täälläkin kertoa, että Martta treenaa nyt "virallisesti" agilityä! Äitin on innostunut agilityn ja tokon saralla ja on Martan kanssa molempien lajien alkeiskursseilla TSAU:lla nyt :)

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Vastailen tuohonkin haasteeseen kunhan kerkiän.

   Poista
 2. Otat Iisin pennun sitten joskus siitä kivasta yhdistelmästä mitä oon sulle hehkutellut ;)

  VastaaPoista
 3. Hei ! Löysin blogisi kautta tämän mittelspitz Ticon ! Olen yrittänyt metsästää Ticon omistavan henkilön yhteistietoja ! Kaikki tämä vain sen takia että satun omistamaan Ticon veljen nimeltään Lecibsin Kiito "Kipi" ja en ole muita Kipin veljiä/siskoja löytänyt :) Olisi mukavaa joskus Kipin kanssa tavata tämä Tico :) Kipi on täysin valkoinen joten ihmetyttikin kummasti kuinka Tico sitten on mustavalkoinen :) Mutta samasta pentueesta ovat. synt. 4.8.2011 kasvattaja Jukka Kuusisto :) Petsiestä myös löysin ticon googlen kautta mutta ei taida omistaja hirveästi käydä siellä ? Terveisin. Jonna Terkomaa

  VastaaPoista
 4. Hei! Haluatko laittaa minulle sähköpostiosoitteesi tms, niin voisin toimittaa sen eteenpäin Ticon omistajalle? Uskoin, että hänkin on kiinnostunut tapaamaan Ticon veljen. Petsiessä ei taida nykyään enää liiemmin käydä.

  VastaaPoista
 5. terkomaa@gmail.com :) pentueessa ei ollut kun 3 pentua kiito, kipinä ja koralli ja tästä lecibsin korallista ei löydy mistään tietoja sen enempää kun penturekisteri. Mutta olisi iloinen ticon omistajan yhteyde otosta :)

  VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)