sunnuntai 8. syyskuuta 2013

seuraavan kokeen läpipuintia

Ollaan käyty Vinnan kanssa neljissä kokeissa. Neljä ALO3 tulosta. Meidän paikkamakuu on syynin alla. Vinna lähti toisen kerran paikallamakuusta ja vähän turhauttaa. Se ensin tuli minua kohti, sen jälkeen se alkoi tuijottaa vieressä olevaa saksanpaimenta häntä pystyssä. Siinä vaiheessa aloin jo kirota mielessäni sitä ja arvoin jo lähdenkö ilman tuomarin lupaa hakemaan sitä, kunnes tuomari sanoi itsekin että hae se.
Mulla ei ollut suorituksen aikana kunnon kontaktia Vinnaan. Hetkittäin se teki kivasti, mutta se ei taaskaan suostunut tehdä perusasentoja kunnolla vaan etsi kohteen jota kytätä. Treeneissä tehnyt nyt sen jälkeen perusasennot jos on ruokaa.

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 0
Seuraaminen kytkettynä 8,5
Seuraaminen taluttimetta 9
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Estehyppy 6
Kokonaisvaikutus 8
Pisteitä oli 124, sijoitus 8/8 ja tuomarina Erkki Shemeikka.

Edelleenkin yritän valaa itseeni uskoa, että haetaan se ykköstulos tämän vuoden aikana, mutta pikkuhiljaa usko laantuu. Käydään kokeessa 21. päivä ja sen jälkeen en tiedä mitä tapahtuu. Jos koesuoritus murenee taas, niin sen jälkeen ei käydä ihan heti uudessa kokeessa. Haluun kunnon ajan kartoittaa, mitä meidän tulee eniten treenata.
Tässä on vielä kaksi viikkoa aikaa tuohon kokeeseen ja mua alkaa itseä jo turhauttaa meidän treenit. Kokeisiin mennyt rahaa tällä hetkellä yli 100 euroa, ottaen huomioon matkakulutkin. Halpaa lystiä.

Paikalla makaamista ollaan treenattu uudella tapaa. Tänään otin ensimmäistä kertaa sen kanssa kahden minuutin paikalla makuun. Viips valahti taas lonkalleen, mutta ei ollut läheskään niin levoton kun se on ollut. Seuraamisessa se ei edistä enää niin, mutta meidän seuruu ei ole enää niin kivaa kuin se on aiemmin ollut. Kieltämättä harmittaa vähän. Liikkeestä seisominen - ollaanko nollattu se joka kokeessa? Se oli ennen kisoja meidän varmin liike, sen jälkeen ollaan kokeiden välissä saatu se toimimaan ja kokeissa se ei ole toiminut. Sanottakoot, että nyt se taas toimii. Kun sanon top, niin koira pysähtyy. Toivon, että kokeessakin.
Luoksetulo on tosi jees, välillä saattaa pompata päin. Tulee kuitenkin vauhdilla iloisesti luokse.

Hetkittäin tuntuu, että toi koira yrittää kusettaa mua ihan olan takaa. Tiedän, että se osaa perusasennot ja mennä maahan, mutta se esittää ettei osaa. Kun käytiin Katjan kanssa eräs kaunis päivä treenaamassa, pyysin Vinnan sivulle - eipäs tullut ei. Jäi kyttäilemään jotain. Sitten otin ruokaa esille ja tsädää koira tuli sivulle. Sanoin maahan niin ei tapahdu mitään, menee hitaasti ja empii meneekö vai ei. Otan ruokaa esille ja sanon maahan -> koira heittää samalla hetkellä maahan.

Särmän säkäkorkeus on nyt n. 44cm ja painoa jotain 13 kiloa. Se alkaa olla niin iso poika. Ja joka hetki mä vaan rakastan sitä enemmän. Siinä on vaan Särmää. Se on aina niin iloinen ja ihan mielinkielin. Joskus vähän ärsyttävä mutta niin ne koirat aina.

1 kommentti:

  1. Teidän syvin "ongelma" tuleekin jo tekstistäsi ilmi - koira ei tee sinulle, se tekee ruoalle. Eli palkan häivyttämisen eteen on tehtävä töitä ja koiralle opettaa, että palkka tulee, kun tekee oikein. Tällä hetkellä se tekee ilmeisesti lähinnä houkuteltuna (eli sille pitää näyttää palkkaa saadakseen koiran toimimaan). Kyllä se siitä lähtee, tsemppiä ja kivoja reenejä! :)

    VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)