perjantai 13. joulukuuta 2013

pienen kissan taistelu

Mulla menee päivät jo ihan sekaisin. Tätä on jatkunut liian kauan.

Maanantaina käytiin Pentti Tapion luona Kälviällä. Otettiin verikokeet, 12 päivän antibioottipistos sekä kortisonia. Verikokeissa joku munuaisarvo koholla, muut ok. Tämäkin saattoi johtua juomattomuudesta. Väittäisin, että Nutriplus on se syy miksi muut arvot oli ok. Olen sitä syöttänyt Epulle, kun se ei mitään muuta ole suostunut syödä. Ell tunsi suolessa jonkun kovan jutun, mutta sovittiin että annetaan parafiiniöljyä tai levolacia.

 Maanantaina illalla annoin parafiiniöljyä. Vaikutti ettei se olisi tullut läpi ollenkaan. Tiistaina tehtiin lämpimällä saippuavedellä ns. perähuuhtelu. Ei mitään. Sovittiin että keskiviikkona aamulla soitto ell. Päätin antaa vielä illalla levolacia apteekin ohjeistuksen mukaan. Odotin koko illan kissan ulostavan, mutta ei. Keskiviikkona aamulla herätyskello herättää ja pyörin sängyssä, kun en olisi jaksanut millään nousta. Sitten kuulin sen maagisen äänen. Kissa raapii hiekkalaatikon reunoja. Se oli ulostanut! Olisin voinut itkeä onnesta.

Keskiviikkopäivän Eppu piristyi tosi paljon. Se pesi itseään kunnolla, suostui syömään märkäruokaa, tuli luokse kun kutsuin sitä. Totesin meidän äidille, että ehkä mulla onkin kissa vielä viikon päästä. Olisinpa koputtanut puuta.

Keskiviikkona illalla Eppu oksensi. Kaikki ne syödyt ruoat ulos. Koska edelleen ruiskujuotin sitä, annoin sille tottakai vettä pitkin iltaa. Se oksensi vedetkin ulos. Torstaina aamulla noustiin ylös, kävin päästämässä Särmän pissalle, kävin suihkussa ja tulin huoneeseeni. Eppu oksensi kellertävää nestettä lattialle. 8.15 lähdettiin kohti Kälviää ja Pentti Tapion vastaanottoa.

Kello 8.45 päästiin eläinlääkärin vastaanotolle torstaiaamuna. Suoraan röntgenkuvat, suolessa näkyi ulostetta ja ilmaa, muuten ei mitään. Eläinlääkäri edelleen tunsi kovan jutun vatsassa, jonka vuoksi ajeltiin karvoja vatsasta ja ultrattiin. Ei mitään. Ell sanoi leikkauksesta, että kissa on niin heikossa kunnossa, että se voisi kuolla siihen. Siispä rauhoitettiin Eppu ja alettiin nesteyttää sitä. Eppu oli varmaan puolisen tuntia nesteytettävänä, sen jälkeen herätettiin se ja otettiin verikokeet. Verikokeissa valkosolut (=tulehdussolut) korkeala, joten ell soitti lisäantibiootin apteekkiin.
© Oona
 Torstaina viiden ja kuuden välillä Eppu oksensi suuren määrän nestettä ulos. Eläinlääkärikäynnin jälkeen se on oikeastaan vain nukkunut. Mennään eteenpäin tunti kerrallaan, päivä kerrallaan. Ruiskujuotan sitä ja annan nutriplus -geeliä, jota se syö itse.

Nyt perjantaina aamulla pitäis siinä kasin aikaan soittaa/laittaa txt elälle. Katsellaan täytyykö sitä huomennakin lähteä käymään, jos lähdetään niin mitä tehdään. Vai yritetäänkö selvitä maanantaihin. Minä niin toivon, että tuo pieni eläin paranisi. Mutta aina ei mee kaikki toiveet tasan.

Onneksi mulla on maailman parhaat ystävät ja vanhemmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)