torstai 24. huhtikuuta 2014

Tiitin päivät 1-4

Tiitin ensimmäiset neljä päivää Kannuksessa on menneet nopeasti. Se alkaa pikkuhiljaa reipastua enemmän. Huomenna tarkoitus olisi jättää se minun koulupäiväni ajaksi kotiin yksin, sillä huomennakin on käytäntöä enkä halua Tiille uutta vierasta pintaa nyt heti perään. Sille on varmaan muutenkin kovin stressaavaa olla täällä, vaikka minä ja Särmä ollaankin sen tukena. En kyllä tiedä kumpaa se stressaa enemmän, sitä että se joutuu olla yksin kotona vai sitä että se joutuisi uudelle erilaiselle alustalle...
Martta tarkkailee
Huomenna tarkoitus käydä koirien kanssa pitkällä lenkillä metsässä ja antaa Tiin rauhassa pohtia miltä tuntuu kävellä meillä kotona lattioita pitkin :) Aika kauan se saa koulupäiväni ajan olla yksin, mutta toisella kertaa Särmä on sen seurana enkä usko sen stressaavan sitä niin paljoa. Tänään unohdin nauhoittaa Tiin yksinolot, mutta jatkan sitä taas huomenna. Pääseepä seuraamaan mitä toinen touhuaa. Lelujen suolistamisesta ja puruluiden katoamisesta päätellen se kuitenkin täällä tekee muutakin kuin itkee minun perään ;)
Vinna & Tii
Päivänä 1, eli maanantaina matkustettiin Tiitin kanssa junalla Kannukseen. Se oli varmasti pienelle göötille kauhistuttava kokemus, mutta Tiiti oli oikein rento koko junamatkan ja nukkui sen. Toisaalta se sai matkustaa hetken junan lattialla ja suuren osan matkasta minun sylissä. Jaloissa oli niin ahdasta, että halusin pitää Tiitin sylissäni. Junan vaihtaminen kuului matkaan ja tämän ajan kannoin Tiitiä sylissäni. En halunnut ottaa riskiä sen suhteen, että se onnistuisikin säikähtämään junaa tms. ja joutuisin joka tapauksessa ottaa sen syliini tukien sen säikähtämistä. Näin päästiin ilman suurempia säikähtelyjä.

Tiiti pelkäsi todella paljon Kannuksessa meidän asunnon lattioita. Se ei uskaltanut juurikaan kävellä täällä. Pääasiassa pakotin sen itse kävelemään, mutta jos tuli kiire jonnekin, niin nappasin sen syliini. Käytiin kylässä ystävieni Tiian & Kristelin luona ja näillä Tiiti uskalsi kävellä mattoja pitkin. Meillä kun ei paljoa mattoja ole.
Lenkillä Tiiti alkoi yhtäkkiä kiskoa eteenpäin korvat luimussa nähdessään jotain jännää, joten käytiin sen kanssa kävelemässä joillain rappusilla ja koulun seinustalla. Näin se tajusi pian, ettei ne rakennukset sitä ole syömässä. Meidän takapihan terassi oli pelottava.

Käytiin Tiitin kanssa myös hoitolalla tekemässä kissalaan Epun jäljiltä peruspesu. Tiitiä pelotti todella paljon, mutta se sai paljon rapsutuksia ja pystyi välillä syömään makupaloja. Se käveli itse hoitolasta ulos.

Ensimmäisen yönsä Tiiti nukkui sängyn alla pedin päällä.
Särmä
Päivänä 2, eli tiistaina, Tiiti pääsi mukaan kouluun. Kaunontalon lattiat oli hirmuisen jännittävät, mutta Tiiti pääsi kuitenkin kävelemään kaksia erilaisia rappusia ja luokkahuoneiden lattioita pitkin. Paljon sitä jännitti, mutta se ylitti itsensä kävelemällä siellä. Koulupäivän ollessa ohitse, Tiiti oli jo paljon reippaampi ja käveli lattioilla aavistuksen paremmin. Kotona se edelleen pelkäsi lattioita, mutta tuli jo paremmin minun perääni kun katosin näkyvistä. Takapihan terassi ei ollut enää pelottava. Koululla Tiiti pääsi käymään myös koirakärryssä sen aikaa kun minä kävin syömässä. Sieltä se yritti kaivautua pois.

Seuraavan yönsä Tiiti nukkui pedillä sängyn vieressä. Hyppäsi muutaman kerran sohvalle ja sänkyyn.

Päivänä 3, eli keskiviikkona, Tiiti pääsi ensimmäiselle käytännöntunnilleen. Vanhemmat koirat pakattiin koirakärryyn ja pennut pääsivät autoon matkustamaan häkeissä. Tiiti pääsi kokeilemaan ensimmäistä kertaa hakua. Se oli vähän järkyttynyt siitä, että ihmiset makasivat pusikoissa piilossa, mutta loppua kohti sujui jo paremmin ja Tiitikin rohkaistui vähän. Tiiti pääsi myös odottelemaan omaa vuoroaan Särmän kanssa samaan boksiin koirakärryyn.
Tii
Kotona Tiiti edelleen pelkäsi lattioita ja jäi välillä nurkan taakse itkemään kun ei meinannut uskaltaa tulla perääni. Tein huomion, että omassa huoneessa se uskaltaa jopa leikkiä lattialla Särmän kanssa, mutta olohuoneessa se on enemmän epävarma. Jalat harallaan, kynnet esillä se suostui olohuoneessakin jonkun verran liikkua.

Yönsä se nukkui minun vieressä ja pedillä lattialla, vähän vaihdellen. Hyppi enemmän sänkyyn ja sohvalle.

Päivänä 4, eli tänään torstaina, Tiiti pääsi käymään hallilla ja kentällä treenaamassa. Hallilla kierreltiin vaan tutustumassa hallin neljään erilaiseen lattiapintaan. Kolmella pinnalla ruoka maistui Tiitille ja neljännellä se menetti kykynsä syödä ja meni "paniikkiin" ja halusi vaan tilasta pois. Palattiin takaisin alueelle, jolla Tiiti vielä oli kykenevä toimimaan ja siellä ruoka taas maistui ja pidettiin kivaa. Inhottavalle alustalle se ei halunnut tulla, enkä pakottanutkaan sitä. Pidettiin kivaa niillä alustoilla, mitä se ei pelännyt. Puomin alastulo oli erotettuna maahan hallilla ja houkuttelin Tiitiä kävelemään sitä pitkin. Siinä meni vähän varovasti, mutta ei jäätynyt. Syötiin siinä päällä pariin kertaan makupaloja niin, että siitä jäi mukava kuva.

Hallilla leikittiin lelulla. Koska Tiitiä vähän jännitti, se ei halunnut ottaa lelua suuhunsa, mutta kovin sinkoili sen perässä. Kentällä Tiiti sai olla koirakärryssä ja pääsi myös tapaamaan uusia koirakavereita, ensin jännitti, mutta sen jälkeen halusi itsekin mennä luokse (vaikka koirat oli Tiitä paljon isompia).

Kotona Tiiti kävelee paremmin sisällä, mutta ei kuitenkaan olohuoneessa edelleenkään reippaasti. Edistystä kuitenkin nähtävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)