sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Tiitin päivät 4-6

Päivälle 4, eli torstaille, jatkoa. Tiiti nukkui yönsä suureksi osaksi minun vieressä, mutta sen lisäksi myös lattialla. Se on äidin luona oppinut jotain ihan omia unirytmejä. Se on kahtena aamuna herättänyt minut kello 6 ja vaikka normaalisti kääntäisin koiralle vain kylkeä, Tiitin tapauksessa on pitänyt päästää se käymään pissalla ja mennä takaisin nukkumaan sen jälkeen.
Vauva-Tiiti
Illalla kun kävin suihkussa, Tiiti ei itkenyt perään. Se ei myöskään ollut "hysteerinen" minun tullessa kylpyhuoneesta ulos. Käytiin treffaamassa Arpaa, Helmin projektikoirana olevaa bordercolliepentua. Tiiti ei oikein välittänyt leikkiä Arvan kanssa, se mieluummin haisteli heinikkoa. Välillä sitä selkeästi olisi kiinnostanut lähteä juoksemaan, mutta se ei kerännyt rohkeuttaan ja lähtenyt. Pysyi mieluummin jaloissa haistelemassa.

Päivänä 5, eli perjantaina, Tiiti suostui syödä aamuruokaansa lattialla. Ei matolla, vaan lattialla. Yksin sitä ei voinut jättää syömään, sillä iski itku.

Minun ei pitänyt ottaa sitä mukaan käytännöntunnille, mutta koska meillä oli aika leppoisat tunnit, otinkin sen mukaan. Tiiti yllätti minut olemalla oikein pätevä. Ehkä sekunnin epäröinnin jälkeen se kiipesi kiviportaat ylös (kahdessa eri paikkaa). Käveli verstaalla kolmella erilaisella lattialla eikä yhdelläkään menettänyt kykyään syödä. Toinen puoli puutyöluokkaa Tiitiä pelotti, joten namiteltiin vaan hirmuisesti toisella puolella luokkaa. Särmä rällätti siellä vapaana ja Tiiti meni varovaisesti perässä tutkaillen. Se oli kuitenkin paljon reippaampi, kuin ajattelin sen ikinä pystyvän olemaan.

Käytännöntunnin lopuksi pidettiin "viestikilpailu". Meidän ryhmään kuului Tiitin lisäksi Rino-spk ja Micke-sheltti. Meidän tiimi oli "samanväriset", sillä kaikki oli punertavia koiria :) Tiiti oli meidän joukkueen toinen koirakko. Ensin aloitettiin jalkojen välistä pujottelulla tolpalle. Makupalan perässä se sujui Tiitiltä oikein hyvin. Tolpalta piti tulla takaisin päin peruuttamalla. Peruuttamista saatiin tehtyä pari metriä, mutta sitten Tiiti päätti, että hän ei kyllä halua tehdä sitä. Ja Tiitihän ei tehnyt kun se niin päätti. Pari kertaa se karkasi pois, koska oli todella tyhmää.

Tiesin, että jos lähtisin pakottamaan sitä työskentelemään, niin sillä ei ole enää kivaa ja se aika varmasti jäätyy. Niinpä jätettiin leikki siihen, otin pennun kainaloon ja mentiin lähtöön lähettämään Micke viimeisenä koirakkona matkaan :) Lähdössä tehtiin leikkiä

Kotona Tiiti on kävellyt paremmin. Kylpyhuoneeseen ei voi tulla, mutta olohuoneessa se kävelee pääasiassa aiempaa paremmin. Vielä hetkittäin se jäätyy ja itkee perään.

Päivänä 6, eli lauantaina, käytiin koirien kanssa lenkin yhteydessä raviradalla. Heti kun käveltiin raviradan porttia kohti, huomasin Tiitin tuijottavan porttia. Mentiin koiran ehdoilla portin luokse ja Tiiti suostui kävellä hienosti portin läpi ja pois sieltä. Vähän varoi porttia, mutta muuten ok. Särmä ei tykkää juosta Tiitin kanssa vapaana, kun Tiiti terävillä hampaillaan roikkuu sen jaloissa kiinni. Pieni mammanpoika pakenee vaan hirmuista Tiitiä mamman jalkoihin turvaan ;)

Tiiti käveli Tiian ja Kristelin kotona ihan hyvin. Mattoja siellä on, mitä pitkin se käveli, mutta meni myös lattioita pitkin. Takapihan terassin kanssa ei yhtään ongelmaa. Vaikka vieraita ihmisiä tuli käymään, Tii uskalsi käydä moikkaamassa ja mennä rapsutettavaksi.

Käytiin lemmikin yhteisissä tiloissa. Ensin Tii ei olisi halunnut tulla sinne sisälle millään (oli irti) ja juoksi vain karkuun. Kannoin sen sisälle ja sillä aikaa kun itse laitoin pyykkejä koneeseen, Tii tepasteli tutustumassa ympäriinsä. Myöhemmin samana päivänä käytiin yhteisissä tiloissa niin, että molemmat koirat oli mukana. Tiiti tuli itse reippaasti sisälle ja vähän lattiaa varoen kipitteli Särmän perässä menemään.

Yönsä pentu nukkui minun vieressä/pedillä/sängyn alla lattialla. Kotona lattioilla kävelyssä ei huomattavaa eroa.
Kuva syksyltä Epusta
Eppu pääsi yksi päivä ulos tarhattavaksi. Suljin sen ulos koiran ulkohäkkiin ja valvovan silmän alla se sai seikkailla häkissä omaan tahtiinsa. Tiiti pääsi hetkeksi sen seuraksi sinne. Kissastakin varmaan kivaa vaihtelua päästä pitkän tauon jälkeen ulos. Epun turkki on huonossa kunnossa tällä hetkellä. Karvaa irtoaa edelleen ihan järkyttävästi harjauksesta huolimatta ja turkki on pehmeää höttöä. Ruokana tällä hetkellä Applaws. Olen pohtinut pitäisikö minun alkaa antaa sen ruoan sekaan taas lohiöljyä, jos se auttaisi sen huonoon karvanlaatuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)