keskiviikko 14. toukokuuta 2014

kennelyskä vihdoin ohi!

Vihdoin uskallan julistaa kennelyskän meidän perheen osalta voitetuksi, mutta ehkä kuitenkin koputan vielä puuta. Tiiti ei ole yskinyt moneen päivään ja Särmälläkin menossa nyt kolmas täysin yskätön päivä. Harmillisesti yskää edelleen pyörii meidän koulualueella eikä se siltä osin ole vielä päihitettyä. Onneksi Särmällä kennelyskä meni ohi paljon lievempänä kuin mitä Tiitillä. Ehkä siitä KC-nenäsumutteesta todella oli hyötyä.

Koulussa meillä on nyt ollut lähes koko viikko navettaa. Suoritetaan torstaina ja perjantain navettanäytöt, alkuviikko on vielä harjoiteltu näyttöjä varten. Itse aloitan näytöt huomenna lypsyllä ja torstain iltapäivälle sekä perjantain aamulle jää jäljelle vielä putsarin ja ruokkijan tehtävät. Vähän jännittää, et miten siellä sit lopulta menee. Mut eiköhän nuo tehtävät jotenkin suju. Lypsy ja putsarin tehtävät ei niin jännitä, mutta ruokkijan hommia oon tehnyt niin vähän että se epäilyttää. Mut silti jotenkin hassu ajatus, että tää viikko ja meidän opiskeluajan pakolliset navetat on tehty!

Tällä viikolla pyörii täällä meidän koululla myös kennellinjan pääsykokeet. Itse olin tiistaina iltapäivällä pääsykokeissa tutorina ja perjantaina iltapäivällä pääsen katsomaan vikoja pääsykokeissa käyviä. Tiistaina pääsykokeissa ainakin oli kivanoloista porukkaa, toivottavasti törmätään vielä uudelleenkin ensi syksynä! :) Oli kivasti eri puolilta Suomea porukkaa, osa vähän lähempää ja osa kauempaa.

Särmän lähtöön sekä minun ja kaverin ulkomaan työssäoppimiseen pitäisi kumpaankin olla enää alle 20 yötä. Särmän lähdöstä ei edelleen ole kuulunut mitään, mutta kaverin kanssa saatiin eilen lentoliput Englantiin. Kauheen jännittävää ja tää alkaa pikkuhiljaa tuntua kovinkin todelta. Monet asiat askarruttaa, mutta kuitenkin odotan sitä reissua ihan mielenkiinnolla. Pari päivää vajaa 4 viikkoa ollaan tosiaan Englannin Prestonissa tekemässä meidän opiskeluihin liittyvää työssäoppimista eläintenhoitotöissä.

Odottelen vähän jo viikonloppua, kun saa vihdoin nukkua kunnolla. Edellinen viikko ja tää viikko on mennyt vaan vauhdissa ja on kokoajan saanut olla melkeinpä tekemässä jotain. Ollut siis reissuviikkoa, kennelvuoroa ja nyt tää viikko navettaa.

Koirien treenaamisesta ei ole oikein mitään sanottavaa. On me treenattu, mutta siihen se jääkin. Kun ei missään treenikentällä tms saa käydä, niin on vähän tylsää treenata kotona tai takapihalla. Särmän kanssa on tehty etsintää. Tiitillekin tein pari leluetsintää yksi päivä, siinä sillä on vielä harjoiteltavaa, kun ei oikein ymmärrä etsiä sitä lelua. Paikallaoloa on harjoiteltu kummankin kanssa, Särmän kanssa vähän paremmalla menestyksellä kuin Tiitin. Ja takaosan harjoituksia (esim. peruuttamista ja vadin ympäri pyörimistä) on tehty molempien kanssa. Siihen se oikeastaan jääkin.

Jospa viikonloppuna löytyisi enemmän kirjoitettavaakin, kun koirien kanssa uskaltaa lähteä metsään ja on navettanäytötkin ohi. :)

2 kommenttia:

  1. Heips! Miten teillä siellä kannuksessa menee lomat? Onko teillä esim. Kesäloma kesäkuun alusta sinne elokuun puoleen väliin? Tai joululoma, pääsiäisloma jne?

    VastaaPoista
  2. Ihan normisti on syysloma, joululoma, pääsiäisloma, kesäloma jne. Joudutaan kuitenkin lomillakin suorittaa kennelvuoroja eli voi joutua syyslomaksikin kennelvuoroon niin se loma jää siinä tapauksessa välistä. Ensimmäisenä lukuvuonna suoritetaan myös kesällä kaksi viikkoa kennelvuoroja koulun hoitolalla. Nää ketkä kuitenkin suorittaa myös lukiota, joutuu suorittaa kaiken työssäoppimisen kesällä ja lomilla (kuulun itse myös tähän joukkoon) eli silloinkaan ei kauheesti oo varaa lomailla.

    VastaaPoista

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)