tiistai 27. toukokuuta 2014

tokoa, aksaa sekä ihan vaan koulunkäyntiä

Tänään meillä oli koulussa Valion joku laiduntapahtuma. Lehmät laskettiin siis ensimmäistä kertaa laitumelle. Paikalla oli suhteellisen paljon alakouluikäisiä lapsia, jotka pääsivät suorittamaan mm. lypsydiplomin ja katsomaan tietysti niitä lehmiä. Päätin uskaltautua hakemaan omat koirani myös paikalle lasten paijattavaksi ja olen todella ylpeä niistä.
Olen erittäin hämmentynyt siitä, kuinka paljon Tiiti on reipastunut. Sitä vähän jännitti, mutta se pystyi kävellä väkijoukossa. Se paria ensimäistä lasta vähän säpsähti, kun ne tulivat silittämään sitä, mutta joidenkin lasten luokse se oikein hakeutui rapsutettavaksi. :) Lehmiä kohtaan se oli utelias, vaikka vähän jännittikin. Tilaisuuden tullen se aina yritti mennä haistelemaan niitä, mutta jos lehmä tuli vuorostaan haistelemaan Tiitiä, niin sitä alkoi jännittää. Puhuttiin tänään yhden meidän opettajista kanssa Tiitistä. Todella hienoa, että sen kanssa on edistytty tässä pintaongelmassa näin paljon. Kennelyskän tuoma tauko teki sille varmasti todella hyvää. Se pääsi rauhassa ajattelemaan asioita ja pohtimaan onko Kannus niin paha paikka sittenkään :)

Ruokailun jälkeen koirat pääsivät vielä mukaani koirien ruokinta -tunnille kouluun ja lopunkaiken molemmat osasivat ottaa rauhassa, kun ymmärsivät ettei se oo mikään leikkituokio. Iltapäivällä meillä oli vielä käytäntöä koirien kanssa, tokoa ja agilityä. Illalla ei tehtykään mitään sen kummempaa. Järjesteltiin Tiian kanssa asioita järjestykseen.

Iltapäivän käytännöntunneilla pääsin treenaamaan kumpaakin koiraa. Ensin käytiin Särmän kanssa tekemässä tokoa. Ei keskitytty mihinkään sen kummemmin, pidettiin vain hauskaa. Leikittiin ja tehtiin leikin ohella maahanmenoja ja istumisia, yksi luoksetulo, seuraamista sekä hyppynoutoa. Maahanmenot sujui hyvin, istumisien kohdalla Särmä tarjosi alkuun vain maahanmenoa. Luoksetulossa jätin sen odottamaan paikalleen, vaikka sen peppu ei ollut vielä kunnolla maassa. Siihen olisin voinut kiinnittää paremmin huomiota. Särmä tuli hyvin hienosti luokse ja saatiin kehuja meidän perusasennosta, kuinka se on aina ollut hyvä. Seuraamisia tehtiin niin, että minulla oli lelu kainalossa. Ja tämä tapa toimi hyvin! Harmi, ettei keretä työstää sitä oikeastaan enempää. Hyppynoutoa tehtiin ensin damilla ja sen jälkeen vaihdettiin kapulaan. Ensin oli pieniä teknisiä ongelmia pitää kapulaa oikein suussa, mutta lopulta saatiin sekin sujumaan. Tuo koira on vaan niin hieno ♥

Päästiin tekemään Tiin kanssa pientä agilityä. Oona piti Tiitiä putken toisessa päässä kiinni ja otettiin putki muutamaan kertaan niin. Sen jälkeen se jo sujui ilman pitämistäkin ja Tiitistä oli ihan hirmuisen hauskaa. Sen lisäksi tehtiin Tiitin kanssa vähän hyppyesteitäkin. Ensin palkkasin sitä vaan siitä, että se edes hyppäsi esteen. Sen jälkeen palkkasin sitä kahden esteen jälkeen. Sen kummemmin ei agilityä Tiin kanssa tehtykään.

Särmä pääsi myös tekemään vähän agilitykontakteja kontaktialustalla ja tehtiin ihan vähän agilityäkin. Jos sen kanssa pääsisi työstämään asioita enemmän, siitä varmasti tulisi tosi hyvä agilitykoira. Mutta se nyt ei ole oleellista sen tulevaisuuden työn kannalta.


Tii pääsi tänään myös leikkimään itseään vähän vanhemman shetlanninlammaskoiran kanssa. Ei pennut nyt kovin leikkineet, mutta jotain pientä takaa-ajoleikkiä. Ekaa kertaa Kannus-aikana Tiiti sai juoksukaverin suunnilleen itsensä kokoisen kaverin kanssa. Ja Särmän jalat säästyivät ehkä vähän, kun pieni piru oli saanut juosta jonkun muunkin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)