maanantai 4. elokuuta 2014

Erinomaisia koiria

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna oli Kuopiossa Sawo Show, kolme kansainvälistä koiranäyttelyä kolmena peräkkäisenä päivänä. Helmi ja Tiiti oli ilmoitettu jokaiselle päivälle ja kaikkina päivinä pyörähdettiinkin kehässä. Matkaan lähdettiin jo torstaina yhdessä Oonan ja Frida-sheltin kanssa.
Helmi 11v 7kk

Perjantaina gööttien tuomarina oli Marianne Baden Tanskasta. Hänen mielestään Helmi oli erinomaisen arvoinen ja Tiiti erittäin hyvän arvoinen. Tuomari oli todella ihana ja puhui koiran esittäjälle paljon ja perusteli laatumaininnan. Tiitistä tuomari sanoi, että Tiiti on vielä kovin pentumainen ja tästä johtuen tänään vain erittäin hyvä. Tuomari sanoi myös, että kunhan Tii kasvaa ja kehittyy, niin se tulee vielä pärjäämään näyttelyissä. Helmin luonteesta hän piti todella paljon. Ensin tuomari meinasi sijoittaa Helmin kolmanneksi, mutta luonteen perusteella vaihtoikin toiseksi.

Tiitin arvostelu "9 months very much a puppy. Need to be more all over. Good proportions, lovely expression. Today the topline is tipping. The movement needs to settle. Lovely temperament." JUN-EH JUK3.
Helmin arvostelu "11 years old very feminin bitch. Exc. proportions, lovely head. But the topline & movement are not what they used to be. Lovely pose. Exc. temperament. She has a lot of X-factor!" VET-ERI VEK2.
Tiiti 9kk
Lauantaina gööttien tuomarina oli suomalainen Johan Juslin. Hänen mielestään sekä Helmi että Tiiti olivat erinomaisia ja sertifikaatin arvoisia. Onneksi Oona oli myös gööttikehän luona ja oli suureksi avuksi paras narttu -kehässä esittäessään Helmin siellä. Pyörähdettiin Tiitin kanssa tekemässä kunniakierros kehässä muiden näyttelyn parhaiden junioreiden kanssa ja Helmin kanssa muiden näyttelyn parhaiden veteraanien kanssa. Eihän sieltä mitään sijoitusta tullut, mutta tulipa käytyä :)

Tiin arvostelu "Erittäin kaunislinjainen vielä pentumainen narttu, jolla erittäin hyvät mittasuhteet. Kevyt kuono-osa. Hyvä eturinta. Leveä reisi. Erinomainen karvanlaatu. Kauniit sivuliikkeet." JUN-ERI JUK1 SA PN2 SERT ROP-jun
Helmin arvostelu "Erittäin rodunomainen narttu. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä pään sivukuva. Hyvä eturinta. Erinomainen tilavuus takaosassa. Hyvät liikkeet." VET-ERI VEK1 SA PN4 ROP-vet

Sunnuntaina göötit tuomaroi vuorostaan norjalainen Anne Indergaard. Kehässä oli myös harjoitusarvostelijana Mari Lackman. Sekä Helmi että Tii olivat tänäänkin erinomaisen arvoisia. Pidin sekä tuomarista että harjoitusarvostelijasta, molemmat olivat todella mukavia ja juttelivat paljon ohjaajalle.
Tiiti oli sunnuntaina hieman epävarma pöydällä. Se ei pitänyt käsittelystä yhtään, mutta koska sitä kopeloitiin paljon pöydällä kahden eri henkilön toimesta, se reipastui loppua kohti. Tii ei halunnut asetella itseään pöydällä ollenkaan ja nojautui vaan minua kohti tuomarin yrittäessä saada sen seisomaan siinä kauniisti. Kun Tiitiä seisotettiin maassa, tuomari kehui sen seisovan siinä todella paljon paremmin. Asettelikin itsensä oikein kauniisti.
Helmin luonnetta kehuttiin taas todella paljon. Se asteli kehään erittäin päättäväisenä ja sen asennetta kehuttiin todella hienoksi. Sen koko olemus kertoi, kuinka paljon se tykkäsi olla siellä. Tuomari pohti antaisiko Helmille SA:n, mutta epäröi sen antamista ylälinjan takia. Hän halusi Helmin voivan olla ROP-vet ja koska siihen ei SA:ta tarvittu hän jätti sen tällä kertaa antamatta.

Tiitin arvostelu "9kk. Erittäin pentumainen, mutta erittäin suloinen pentu. Kaunis pää, tummat silmät, erinomainen kaula ja ylälinja, kiva eturinta. Oikein hyvin kulmautunut edestä ja takaa, mutta hieman korkea kinner minkä vuoksi takaosa nousee liian ylös liikkeessä. Erinomainen turkki ja esiintyminen." JUN-ERI JUK3
Helmin arvostelu "Melkein 12v. Selkeästi nauttii hänen päivästään kehässä. Erittäin nopea ja pirteä. Kiva feminiininen pää, tummat silmät, pienet korvat, hieman suora edestä, hyvä rintakehän pituus, kiva takaosa. Ylälinja voisi olla kiinteämpi, mutta kuitenkin loistava ikäisekseen. Erinomainen turkki ja yleiskunto." VET-ERI VEK1 ROP-vet

Näyttelyviikonloppu meni odotettua paremmin ja olen erittäin tyytyväinen näihin tuloksiin. Sert oli haaveena ja sellainen sieltä sitten haettiinkin. Helmille en olisi voinut kuvitellakaan SA:ta, joten  lauantain tulos oli sen kannalta erittäin positiivinen yllätys!
Aina, kun olen Helmin kanssa paljon tekemisissä, muistan miksi pidän siitä niin paljon. Sen luonne on vaan niin täyttä kultaa. Kaunis koira, kauniilla luonteella. Tästä koirasta kuuluu suuri kiitos Helmin kasvattajalle ♥ Helmi on ollut paras ensimmäinen länsigöötanmaanpystykorva ja onnistui täydellisesti sytyttämään palon tätä rotua kohtaan. Harmi, etten pysty hankkimaan suoraan Helmin lähisuvusta itselleni pentua. Koska tahansa olisin valmis ottamaan Helmin luonteella varustetun gööttipennun itselleni, niin hieno tuo on :)

Pidän myös Tiitin luonteesta erittäin paljon. Kunhan se saisi itsevarmuutta jostain ämpärillisen, niin siitä tulisi ihan eri koira. Se edelleen pelkää tietynlaisia alustoja, joitain enemmän ja joitain vähemmän. Askelia parempaan suuntaan on kuitenkin otettu monta. Nythän asiat ovat muuttuneet niin, että Tiiti asuu syksyn minun luona Kannuksessa ♥ Omaa koiraahan minulla ei toistaiseksi ole, joten Tiiti tulee paikkaamaan sitä oman koiran mentävää koloa joksikin aikaa.

Kaikki tämän blogitekstin kuvat on ottanut Oona Pesonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)