maanantai 13. lokakuuta 2014

Kuukaudet vierii eteenpäin

Siitä on reilu 4 kuukautta, kun Särmä lähti Tullille. Reilu kolme kuukautta siitä, kun näin Vinnan mahdollisesti viimeistä kertaa ja se muutti uuteen kotiin. Kaksi kuukautta sitten näin Särmän mahdollisesti viimeistä kertaa ikinä. Kaksi kuukautta sitten Dansku muutti minun luo. Aika menee todella nopeasti.
Edelleen olen tyytyväinen ratkaisuuni pitää Dansku. Se on ollut aivan huippu ja tuntuu vaan päivä päivemmältä enemmän omalta. Tykkään tehdä sen kanssa mitä vaan ilman että tarvii ottaa stressiä siitä mitä tapahtuu milloinkin. Harrastuksissa se on aivan huippu, mitä tahansa kokeilen sen kanssa niin aina se on yhtä innoissaan mukana. Jo sen työskentelyhalu on ihan erilaista verrattuna aiempiin koiriini. Nyt ymmärrän, mitä äiti tarkoitti sanoessaan sen, että kun joskus saan saksanpaimenkoiran niin ymmärrän mitä meinataan palveluskoiralla. Vaikka Dansku onkin kiva harrastuksissa, se on edelleen myös kiva arjessakin. Epunkin kanssa sillä menee nykyään kivasti. Joskus voi kuulua murinaa, jos Dansku on nukkumassa ja Eppu menee sen luo, mutta pääasiassa ollaan murinatta.
Välillä sitä vaan miettii, et tulenkohan enää ikinä kohtaamaan samanlaista koiraa millainen Särmä oli? Oliko se vaan Särmä, joka sykähdytti täysillä vai onko se se rotu. Se koira oli kuin ajatus ja samalla mun varjo. Niin vaan mun elämäni koira. Muistan, kun sain elokuun toisen viikonlopun lauantaina puhelun Särmän kasvattajalta. Että Särmä tulee messariin sunnuntaina. Kyyneleet kohosi vaan silmiin kesken puhelun ja kun puhelu oli ohi, olisin vaan voinut itkeä. Tieto siitä, että näkisinkin sen koiran vielä, teki mut niin onnelliseksi.

 Tuntuu, että vasta Danskun myötä olen pystynyt laskea Särmästä irti. Muistot säilyy aina ja sillä on ikuisesti paikka mun sydämessä. Ihana myös aina välillä nähdä sen kuulumisia facebookin kautta. Olen niin ylpeä pienestä noutajasta, joka on hyvää vauhtia matkalla kohti työkoiran uraa ♡
Ps. Näin Helmin jengikin muuttaa nimensä. Pitkään aikaan se nimi ei ole tälle sopinut, mutta nyt vasta päädyin asialle jotain tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)