lauantai 1. marraskuuta 2014

Jälkikoira

Lumet kävi maassa ja lähti pois yhtä nopeasti. Siispä miksei tehdä vielä jälkiä tälle syksylle?

Kun Dansku tuli minulle, sen ensimmäiset jäljet meni hyvin. Kuitenkin ensimmäinen jälki, joka tehtiin käytännöntunnilla, sai koiran aloittamaan jäljellä paineistumisen. Liekö minun oma jännitys vaikutti siihen sillä tapaa. Koira oli tällöin jäljellä erittäin herkkä, reagoi pieneenkin paineeseen ja keskeytti jäljestämisen tullen viereeni tai mennen maahan. Se ei ollut sille yhtään mieluista puuhaa. Se osasi, mutta se oli liian ahdistunut keskittyäkseen puuhaan. Tiedän, että edellisellä omistajallaan D on paineistunut jäljellä ja olin iloinen siitä, että sitä ei ollut meillä tapahtunut.
Pidettiin jäljestä aikalailla taukoa. Käytännöntunneilla tehtiin mieluummin hakua ja annettiin ajatuksen jäljestämisestä muhia. Kunnes tällä viikolla rohkaistuin ja lähdettiin koiran kanssa tekemään metsään ensimmäinen metsäjälki. Mukana oli muutaman metrin liina ja valjaat, pari namipurkkia ja pallo. Jälki oli varmaan jotain vajaat 100 metriä. Se ei ollut täysin suora, mutta en kyllä tehnyt mitään jyrkkiä kulmiakaan. Laitoin jäljen keskivaiheille yhden makupalapurkin ja loppuun toisen, koska unohdin pistää sen aiemmin. Lopussa oli myös pallo. Ja makupalojahan oli toki myös pitkin jälkeä maassa askeleiden mukaan.
Ei kai siinä muuta, kuin koira liinaan ja menoksi. Dansku löysi jäljelle hyvin ja koko jälki sujui samoissa tunnelmissa: oikein hyvin siis! Dans teki tarkkaa työskentelyä ja löysi molemmat purkit hyvin. Se jäi vain haistelemaan niitä ja seisomaan, mutta käskin sen maahan molemmilla ja palkka rasiasta sen jälkeen. Lopussa vielä leikkiä pallolla ja ylpeä saksalainen sai viedä pallon mukanaan pois jäljeltä. Dans ei paineistunut jäljellä yhtään vaan eteni oikein määrätietoisena loppuun asti. Lähinnä tuntui, että jälki oli sille liian lyhyt - saksalainen olisi ollut valmis vielä jäljen päättymisenkin jälkeen jäljestämään.

Lopputulemana kaikilla oli siis kivaa! Metsäjälkikin nyt todettu sellaiseksi, että sitä voisi kokeilla vielä uudelleenkin. :)

Treenivideota mulla ei ole edelleenkään, sillä täällä tulee pimeetä niin pian iltaisin. Mut eiköhän se videokin vielä saada!

2 kommenttia:

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)