maanantai 3. marraskuuta 2014

tavoitteena tottelevaisuuskokeet

Jospa todella yrittäisin aktivoitua tän blogin kirjoittelun suhteen. Tähän siis koostetta meidän tokotreeneistä.

Seuruut menee hyvin lukuunottamatta piipparointia. Käännöksissä koira on alkanut olla paljon paremmin mukana ja mun mielestä vasemmalle kääntyminen sujuu aiempaa paremmin. Voi jos ois vaan niitä treenivideoita niin näkiskin..

Jäävissä liikkeissä maahanmeno sujuu hyvin kuten on kokoajan sujunutkin. Seisomistahan ollaan harjoiteltu, sillä sitä D ei ole osannut ollenkaan. Nyt meillä on ollut ekat treenit, jolloin minun ei varainaisesti ole tarvinnut pysäyttää tuota koiraa kädellä. Olen vain antanut käskyn ja käsiavun. Edistystä siis havaittavissa. Seisomisen harjoittelu on ollut vaikeaa, sillä alkuun Dans halusi vain istua/mennä maahan ja sen jälkeen se onkin mennyt liian painokkaasta käskystä maahan. Nyt mennään kuitenkin oikeaan suuntaan ja hyvä näin :)

Luoksetulo sujuu hyvin. Saatiin yhdeltä kaverilta vinkkejä sen eteentuloon ja tällä ollaan vietykin tätä liikettä eteenpäin ja D tulee nykyään pääasiassa hyvin eteen. Välillä jää edelleen vähän liian kauas.

Paikkis taas.. Tarttisin sen hallikortin ja paikkisseuraa! Kyllähän tuo siellä pysyy, mutta haluaisin siihen häiriössä varmuutta lisää.

Ja tokohyppyähän tuo ei myöskään ole osannut eli sitä ollaan alettu vasta harjoitella. Ollaan tehty tätä namialustan avulla ja edistystä on myös tapahtunut. Tässä haasteeksi on osoittanut käskyn sanominen oikealla painolla ja haluttua käytöstä on pitänyt paljon vahvistaa avuin. Alkuun D tarjosi paljon maahanmenoa hypyn taakse, mutta vahvistettiin käsivun kanssa seisomista. Ohjasin sen makupalalla seisomaan ja palkkailin tästä ennen koiran viereen palaamista. Tällä hetkellä ollaan hypyn kanssa siinä vaiheessa, että D hyppää yli käskyllä ja namialustalla vaihtelevasti on ja ei ole makupalaa. Välillä annan sille seisomiseen käsiavun, mutta pikkuhiljaa pelkkä käskykin alkaa riittää. Vahvistetaan sitä kuitenkin vielä.

Pikkuhiljaa tokon alokasluokan liikkeet olisi parsittuina kokoon - jospa sitä ottaisi kokeen johonkin väliin tavoitteeksi?

Koska ei ole muitakaan kuvia, niin loppuun Purrin kuvaterveiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)