lauantai 13. joulukuuta 2014

todellinen näyttelykoira

Särmä on eilen läpäissyt peruskurssinsa ja saa nyt käyttää valjaissaan Tullin virallista tunnusta. Oon niin hirmuisen ylpeä siitä pienestä Lurppiksesta. Nyt sen työkoiran ura sitten virallisesti alkaa ♡
Danskun kanssa käytiin tänään mätsärissä. Päätin jo olla lähtemättä sinne, kunnes mut pakotettiin lähtemään. Ajattelin, että kaipa me nyt turisteilemaan voidaan mennä, kun ilmoaikaakin oli enää puoli tuntia jäljellä kotoa lähtiessä. Jotenkin siinä vaan kävi niin, että ilmoitinkin tuon koiran kehään.

Stressasin etukäteen sen reaktiota suureen koiramäärään, sillä D ei aiemmin ole tainnut olla niin suuren koiramäärän keskellä. Pelkoni osoittautui lopulta turhaksi Danskun stressiläähättelyistä huolimatta, sillä koira käyttäytyi juuri niin kuin sen olisi voinut kuvitella käyttäytyvän. Se osasi pistää huilaamaan välillä ja vaikka hetkittäin sillä olikin karvat pystyssä, niin murinaa ei kuulunut kertaakaan. Alkuun jännitin myös sitä, että mitähän käy jos jonkun koira karkaa Danskun luo. No turhaksi osoittautui myös se pelko, sillä D ei tällöinkään päästänyt murinaa suustaan vaan käyttäytyi ihan ystävällisesti muita kohtaan.
Kun käveltiin Dogness -hallille päin, kokeilin osaako D edes ravata hihnassa. Eihän tuo oikein osannut ;) kontaktia se otti ja veti juoksutuksen seuraamiseksi. Sen tiesin jo etukäteen, että seisoa se ei ainakaan osaa. Noh, kehässä Dans meni oikein hienosti. Se pääasiassa ravasi hyvin ja sainpa sen edes jotenkin seisomaankin. Jalkoja en uskaltanut siirtää, sillä D vetää kovin varovaiseksi ja matalaksi jos yhtään asettelen sitä. Saatiin sininen nauha ja päästiin isojen sinisen nauhan saaneiden aikuisten joukosta 8 parhaan joukkoon. Sinisen nauhan oli saanut 17 isoa aikuista koiraa, joten olen kovin kovin ylpeä tuosta saksalaisesta.
Oman kehän jälkeen oli hyvä vähän tottistella hallilla, kun ihmisiä oli jo lähtenyt vähän poiskin sieltä. Pätevä saksalainen pystyi keskittymäänkin ja teki oikein hienosti hälinästä huolimatta. Muuten se oli ollut koko päivän vähän haahuileva, mutta kun lelu kaivettiin esille ja alettiin reenata, niin kyllä sieltä vaan se tosikkodanskukin löytyi ;)

Pitänee vielä kertoa, että päästiin tällä viikolla hakuilemaankin! Tehtiin käytännöntunnilla jonkunlaista vapaata etsintää. Danskullahan ei ole vielä ehkä se perusidea ihan hallussa vielä, mutta hyvin sujui silti koiran puolesta. Pitkälti Dansku vaan loikki edessäni, mutta hajun saatuaan se kyllä lähti. Ensimmäinen maalimies oli eräässä ulkovajassa, mistä Dansku sen sitten löysi ja ilmaisi käskystä haukkumalla. Toista maalimiestä haettiin vähän kauemmin, mutta niin sekim löytyi. Kun D sai hajun, se lähti oikein hienosti vauhdilla maalimiehen luo. Ilmaisi haukkumalla taas käskystä. Toisella maalimiehellä se ei haukkunut niin hyvin kuin ensimmäisellä. Mut kokonaisuudessaan olen näihin treeneihin oikein tyytyväinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)