maanantai 12. tammikuuta 2015

Dansku tokotreenaa

Epun vointi on ollut nyt hyvä eikä koko kissassa ole olut mitään ihmeellistä. Tosin tuntuu, että sen nälkä on taas askeleen kohti loputonta nälkää. Nykyään se maukuu ruokaa vaikka olisi juuri äsken sitä saanut. Voi pieni nälkiintynyt kissa! Nyt se on saanut vain kuiva- ja märkäruokaa ja alan pikkuhiljaa siirtää sen ruokavalioon taas raakaa. Jospa pidetään se raaka sen ruokavaliossa mukana, muttei kuitenkaan syödä kokonaan raakaa.

Kuulin, että hallilla saa nykyään käydä juoksunartun kanssa pyörähtämässä. Ei saa laittaa boksiin tms, mutta saa käydä pöksyt jalassa treenaamassa pikaisesti. Toki, jos hallissa on uroksia, jotka häiriintyvät siitä, niin siinä tapauksessa ei.

Tästä viisastuneina käytiin hallilla tänään. Otettiin seuruuta, jääviä, yksi luoksetulo ja hyppyä. Seuruu oli ok, välillä Dansku korkeassa vireessä painoi paljon ja tästä huomautin sille moneen kertaan. Loppua kohti se ehkä oli aavistuksen parempi. En vaan haluaisi tehdä hallaa sen muuten tosi hyvälle vireelle. Sitä painamista en vaan kestä yhtään, kun en voi kävellä normaalisti sen tullessa niin tiiviisti.

Liikkeestä seisominen alkaa sujua! Danskun seisominen on ollut valuva, kun haluaisin sen pysähtyvän kuin seinään. Ei se täydellinen ole edelleenkään, mutta paljon parempi. Nyt D otti enää vain ~1-2 askelta käskyn jälkeen tai ei askelia ollenkaan. Palkkaan sen edelleen vain heittämällä pallon taakse, joko heti stopin jälkeen tai vähän sen jälkeen. Liikkeestä maahanmeno on nyt ollutkin ok.

Luoksetulo oli ok, palkkasin eteentulosta jalkojen välistä pallolla eikä otettu perusasentoa loppuun ollenkaan. D on välillä ennakoinut, joten parempi tehdä tollaisiakin palkkaamisia enemmän. Sivulle se edestä kyllä tulee kun saa käskyn.

Hyppy tehtiin ekalla kerralla namialustalla. Sujui hyvin ja sen jälkeen muutama kerta ilman namialustaa. Yhdellä kertaa D jätti hyppäämättä, otin uudelleen sivulle ja lähetin uudelleen ja sitten sujui. Kerran se alkoi liikkumaan toisella puolella minun tullessa sivulle, tästä ei palkkaa vaan otettiin uusiksi onnistunut suoritus.

Loppuun tehtiin vielä vähän kaukotreeniä. Ensin maahan-seiso vaihtoja, joita ollaan treenattu kotonakin nyt ja opeteltu oikeaa tekniikkaa. Dansku on nopeasti alkanut oppia pitämään tassujaan paikallaan. Meillä kotona sen puolesta huono treenata, koska tassut liukuu lattialla ja en puolesta saattaa tapahtua liikehdintää. Tämän jälkee tehtiin pari hassua kertaa istu-maahan vaihtoja ja se sujui myös ok. Maasta istumiseen nousussa käytän toistaiseksi sekä käsiapua että suullista käskyä. Välillä istumiseen nousussa palkkaan sen suoraan heittämällä sille makupalan, josta se voi ottaa kopin. Nämä vaihdot sillä sujuu suht hyvin.

On tuo vaan pätevä lapsi, kyllä siitä vielä tokokoira tehjään :) Itse vois alkaa opetella BH-kokeen kaaviota, jos sitä keväällä pääsisi sitä suorittamaan. Juoksut on kestäneet nyt reilu kaksi viikkoa, tiputtelu voisi alkaa pikkuhiljaa loppumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)