lauantai 17. tammikuuta 2015

Seinäjoen tokokoe

Tänään käytiin Danskun kanssa Seinäjoella meidän ensimmäisessä tokokokeessa. Saatiin varasijalta paikka alkuviikosta ja tottahan toki lähdettiin sitten katsomaan mitä tuomari meidän tekemisestä sanoo. Tiedossa oli, että tuo kyllä ääntelee ja painaa, mutta tehtiin katsaus ollaanko muuten oikeasti kisavalmiita. Tuomarina oli Riitta Räsänen. Pistesaldohan meni sitten allaolevasti.

1. Luoksepäästävyys 10
2. Paikalla makaaminen 10
3. Seuraaminen kytkettynä 8
4. Seuraaminen taluttimetta 9
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
6. Luoksetulo 9
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
8. Estehyppy 8.5
9. Kokonaisvaikutus 7.5
Pistemäärä yht. 177.5, 1-palkinto, 3. sija
Ei siis paha korkkaus ;) Alle käyn vielä jokaisen liikkeen läpi.

Kilpailu aloitettiin siis tosiaan luoksepäästävyydellä. Dansku heilutti tuomarille häntää eikä noussut seisomaan.

Sen jälkeen siirryttiin yksilöliikkeisiin, joista ensin oli seuraaminen kytkettynä. Dansku oli aika kiihtynyt siinä, painoi ja ääntelehti. Tuomarin sanoin polvikontaktia otettiin monesti. Kuitenkin Danskumaisen hyvällä motivaatiolla toimi, mutta tästä tuomari sanoi, että tokoon ei kaivata niin vietikästä seuruuta kuin pk-puolelle.

Seuraavana oli vuorossa liikkeestä maahanmeno. Dansku oli siinä vielä kovin kiihkeä ja painoi paljon. Tästä tuomari sakotti taas, samoin ääntelystä. Luoksetulossa Dansku tuli hyvällä vauhdilla sivulle. Kutsuin sen eteen, mutta koira tuli suoraan perusasentoon. Tuomari antoi kehuja siitä, että otin koiran suoraan sivulle enkä eteen niin kuin osa pk-harrastajista.. :D Tarkoitus on ollut alkaa opetella suoraan peruasentoon tulemista, mutta en ajatellut ottaa sitä käytäntöön vielä tässä kokeessa. Pitää nyt harjoitella näiden kahden eroja, sillä ei tuo koira itse saisi päättää koska tekee ja mitä. Liikkeestä seisomisessa Danskin kiihkeys oli jo kadonnut. Tuomari kehui, sillä koira ei nyt painanut kovinkaan. Käskyn jälkeen liikkui vielä vähän, josta lähti pisteitä. Samoin äänenkäytöstä.

Seuraaminen taluttimetta oli parempi kuin kytkettynä. Dansku ei ollut enää niin kiihkeänä eikä painanut kovinkaan paljoa. Ääntä käytti edelleen.

Hypyssä liikkui vähän käskyn jälkeen ja ennakoi loppuperusasennon.

Paikalla makaaminen tehtiin kahdessa 6 koiran ryhmässä viimeisenä liikkeenä, jotta ohjaajien jännitys olisi kerennyt jo purkautua eikä tästä syystä tulisi karkaamisia paikkiksesta. Me oltiin jälkinmäisessä ryhmässä. Kaikki muut treenasi paikkista ennen kehään menemistä, mutta me ei. Mitä hyötyä siitä ennen sitä koetta on juuri siinä, joko se onnistuu tai sitten ei. Tuskin sitä olisin ainakaan parantanut, luulisin että ehkä voinut jopa huonontaa. Dansku meni ensimmäisellä käskyllä maahan, jäi siihen nätisti. Kerran liikahti vähän maassa, mutta muuten makasi nätisti vieressä haukkuvasta nahkacolliesta huolimatta.

Kokonaisvaikutukseen vaikutti suuresti äänenkäyttö, josta tuomari minulle palkintojen jaossakin sanoi, että opeta se vielä olemaan hiljaa ;) Tuomari oli todella mukava ja huumorintajuinen. Ystävällinen koirille ja ohjaajalle, kertoi perusteellisesti mistä joku numero johtui ja sanoi mihin asioihin kannattaa puuttua. Mielelläni menen Danskun kanssa hänen tuomaroimaan kehään vielä uudelleenkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)