keskiviikko 11. helmikuuta 2015

D yrittää treenata hiljaa

Yllättäen kirjoitan blogiin, kun on käyty hallilla. Aikaa on kulunut siitä, kun aloitin viikko sitten tätä viestiä kirjoittamaan. Mut jospa nyt saisin viestin päätökseen.

Olen Danskun kanssa edellisen kokeen jälkeen panostanut siihen, että treenataan hiljaa. Ei päästetä sotahuutoja tai piippailla liikkeiden aikana vaan mennään hiljaa. Edistystä oli selkeästi nähtävissä ja D oli oikein pätevä tajuamaan, että hiljaakin voi olla.

Huomasin viime viikolla, että D aukeaa kovinkin pahasti seuruussa takaa. Olen puuttunut siihen nyt ja palkka tulee enää vain ja ainoastaan kainalosta tai sitten mennään kaukopalkalla. Dansku hakeutuu seuruussa myös eteenpäin, se siis edistää ihan huomattavasti. Sen seuruun paikka on siis alkanut hajota. Ollaan treenattu oikeaa paikka ja luulen, että jotain edistystä on nähtävissä. D ei paina niin pahasti, joten ehkä se paikka alkaa pikkuhiljaa hahmottua.

Liikkeestä seisomisen suhteen olen kokenut valaistumisen takapalkalla. Koira pysähtyy paljon paremmin palkan odottaessa takana. Olen tehnyt paljon vaan vapautuksia suoraan palkalle palaamatta koiran viereen tai menemättä edes oikean matkan päähän koirasta. Pääasia ollut se hyvä stoppi ilman käsiapua. Liikkeestä maahanmenoa ollaan haettu nopeammaksi, mutta en ole varma kuinka tässä tavoitteessa ollaan onnistuttu. Ollaan treenattu sitä osana liikettä sekä erikseen. Alkuun oli hankalaa lähteä terävöittämään sitä, sillä D ei ole yhtään mun omien vartaloapujen perään. Ei se automaattisesti seuraa mitä teen käsilläni tms ja aika kömpelöähän se alkuun oli makupalaleikillä teeenailla. Nyt parempi.

Luoksetulo on hyvä. Ollaan treenattu myös luoksarin stoppia ja vaikka treenikertoja on takana 3 niin D tekee sitä oikein pätevästi! Ajattelin että sen kanssa tulisi ongelmia, mutta toistaiseksi ei. Vielähän niitä kerkiää tulemaan ;)

Hypyn kanssa oli edellisellä treenikerralla ongelmia, mutta tänään hyppy oli ok ja hyvä! Ei ongelmia sen kanssa. Olen miettinyt kuinka lähden opettamaan avon hyppyä, mutta en usko sen kanssa tulevan ongelmia. Dansku pitää opettaa menemään vähän kauemmas hypystä, mutta eiköhän tuo onnistu.

Kaukoissa D ei edelleen tykkää tehdä niitä kovin kaukana minusta. Saattaa tehdä hyvin, mutta meinaa tulla eteenpäin. Mut treeniä vaan niin eiköhän sillä ala sujumaan!

Nouto sujuu parhaiten metallikapulalla. Puisella D saattaa vaihtaa otetta tultuaan eteen, mutta muuten pitää sitä hyvin. Pysyy vierellä kun heitän kapulan ja odottaa lupaa hakea sen.

Luoksepäästävyys ollaan saatu tehtyä muutaman kerran vieraiden kanssa, se on ollut ihan ok. Paikkis myös.

Olisi tasan viikko Kannuksen tokokokeeseen, joka on siis meidän kolmas alokasluokan koe. Vähän tuppaa jännittämään, mutta aika näyttää mitä siitä tulee vai tuleeko mitään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)