keskiviikko 25. helmikuuta 2015

röntgenkuvat ja parafiiniöljyä

Käytiin eilen Kokkolan kaupungineläinlääkärillä. Eppu oksensi aamulla tummanvihreää, limaista nestettä. Ei edelleen ulostanut. Mutta illalla söi vähän.

 Eppu röntgenkuvattiin ensimmäisenä eläinlääkärissä. Kuvat nähtävissä alla. Edetään vierasesine-epäilyllä. Kuvassa näkyy suolessa vaalea isompi möykky, josta ei ole varmuutta onko se ulostetta vai vierasesine. Yritetään saada kissa ulostamaan parafiiniöljyllä, jos ulostamista ei tapahdu niin kissa leikataan epäilynä vierasesine suolessa. Mikä se sitten olisi? Sitä ei kukaan tiedä, muovi kun ei näy ainakaan röntgenissä. Eppua myös nesteytettiin eläinlääkärissä ja se sai pahoinvoinninestolääkettä.
Mikä on tilanne sitten tänään? Eppu on pirteämpi. Se on saanut vajaa 40ml parafiiniöljyä neljässä erässä ja on ulostanut kolmesti (ensimmäinen kerta n. 12h ensimmäisestä parafiiniöljyn annoksesta) Ripulilla se on, mutta ihmekö kun saanut parafiiniöljyä. Eppu syö pienissä erissä märkäruokaa, joka uppoaa suht hyvin. Yksin jäädessään se katsoo pitkään minun perään ihan huolestuneena siitä, että en kai oikeesti jätä sitä yksin. Eppu on kehrännyt ja hakee mielellään rapsutuksia. Silti siitä vaan näkee ettei kaikki ole vielä ok. Se usein makaa tai istuskelee ja tuijottaa vaan eteenpäin. Väsyttäisi, mutta toinen ei jostain syystä silti nuku. Huojuu välillä istuessaan, mutta silti pitää vain silmät auki. Minun pieni kissa :( ♡

Sovittiin eläinlääkärin kanssa, että seurataan sitä nyt. Jos tapahtuu muutos huonompaan niin sitten toki yhteys uudelleen eläinlääkäriin. Huoli on kokoajan suuri, mutta toki sitä toivoo parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)