torstai 9. huhtikuuta 2015

Dansku 3v

Jospa sitä taas yrittäisi kirjoittaa. Tänään oli pitkälti taas koirien kera hallipäivä. Kiva olla opistolla. vaikka toisaalta ilmassa pyöriikin ahdistus. Tuntuu mahdottomuudelta, että saa kaiken muka tehtyä ennen kuin kalenteri näyttää päivämääräksi 1.8.2015. Niin, silloin mun pitäisi olla virallisesti eläintenhoitaja. Vielä uupuu 270 työssäoppimistuntia eikä ole mitään hajua siitä, kuinka ne saadaan. Mutta jospa ihan siihen asiaan eli tämän päivän hallireenailuihin.
 Danskun kanssa tehtiin alkuun kisanomaista tokotreeniä. Alkuun kahden minuutin paikkis ryhmässä, ohjaajat näkyvillä. Dansku vaihtoi lonkalleen paikkiksen aikaan, mutta siellä se pysyi oikein kauniisti. Sitten oli vuorossa seuruuta, joka meni myös suht hiljaa. Siihen alkuun tehtiin hiljaisuustreeni, josta suoraan seuruuseen. Nykyään palkkaan sen myös liikkeiden jälkeen suoraan makupaloin maahan. Tuntuu, että tämä syö Danskin motivaatiota, mutta tehdään myös pallon kanssa reeniä vaihdellen. Liikkeestä maahanmeno oli hyvä, vähän ääntelyä alkuun, mutta muuten hiljaa. Luoksetulo oli hyvä, tehtiin ilman stoppia läpijuoksuna.

Viimeisenä tehtiin sitten Danskun kaukoja, joihin saatiin oikein hyviä vinkkejä. Dansku välillä nimittäin jämähtää sinne maahan eikä sieltä sitten nouse ylös, sanoi mitä sanoi. Tänään tehtiin huomio, että se jämähtää maahan, jos se joutuu odottaa yhtään pidempään. Se menee johonkin paikkismoodiinsa. Tänään D teki sen taas ja aina kun se ei noussut ensimmäisellä tai toisella käskyllä, niin nostin sen kaulapannasta nätisti istumaan. Toistettiin tämä useampaan kertaan lyhyen välimatkan kera. Ja se alkoikin pikkuhiljaa tuottaa tulostaan! Tätä treeeniä jatketaan nyt, vähitellen matkaa pidentäen.
Tiitin kanssa tehtiin vähän tokoa ja vähän aksaa. Tokossa maahanmenoja, perusasentoa ja seuraamista. Maahanmeno sujuu jo paljon paremmin ja seuruita Tii tekee välillä kivasti lyhyitä pätkiä ja välillä vähän huonommin. Innokas se ainakin on. Aksassa tehtiin muutaman esteen rataa ja Tiiti on niin minussa kiinni eikä ole estehakuisuutta vielä kunnolla. Loikki vaan innoissaan mukana ja saatiin tehtyä kivoja pätkiä. Välillä sitä alkoi epäilyttää, että onko minulla joku muu taka-ajatus, mutta pääsi näistä ajatuksistaan ja teki iloisesti esteitä. Putki oli tänään vähän epäilyttävä, mutta teki sitäkin välillä kivasti. Agilitykontaktitreeni on Tiistä ihan hirmuisen kivaa ja sitä se tekee mielellään.
Dansku 3v
Dansku täytti tänään kolme vuotta ja yhteistä taivalta meillä on takana suunnilleen 8 kuukautta. Särmän jälkeen en vain uskonut kohtaavani samanlaista koiraa. En kohdannutkaan samanlaista, mutta sain silti käsiini jotain niin täydellistä.
Tiiti 1v 6kk


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)