lauantai 2. toukokuuta 2015

hakukoiria

Tänään käytiin ottamassa koirille vähän hakua. Tiitille 2 pistoa ja Danskulle 4. Molemmat huutaa maalimiehen perään ja haluaisi innoissaan mennä, mutta kunhan haun idea on selvä niin lähdetään siihen sitten puuttumaan enemmän. Molemmilla kuitenkin suuuuuri mielenkiinto lähteä maalimiehen perään.
Tiitille otettiin ensin ja Tiiti niin mielellään lähti maalimiehen perään. Viime keväältä mulle jäi sellainen käsitys Tiin hakuiluista, että ei kande edes yrittää. Pentu oli niin epävarma ja varovainen, että sillä ei ollut mitään mielenkiintoa mennä maalimiesten luo tai saatika etsiä niitä. Nyt ollaan tehty tutulla maalimiehellä ja Tiiti rakastaa lähteä etsimään ihmistä. Se niin innoissaan kirmaa perään ja etsii maalimiehen. Ollaan tehty pistot tosi helppoina, että sillä oikeasti on kivaa ja tavoitteessa onnistuttu. Nyt voisi alkaa suunnittelemaan miten sen kanssa tulevaisuudessa edetään tämän suhteen.
Danskulle otettiin neljä pistoa. Ei pitänyt ottaa niin montaa, mutta koska se meni kolmannella pistolla niin suoraan maalimiehen luokse, halusin vähän vaikeuttaa ja kokeilla uudelleen. D löysi joka kerta maalimiehen ja siitä näki aina, kun se oli hajulla. Ilmaisu tapahtui haukkumalla, jos ei haukkunut itse, niin annettiin käsky. Mutta Danskillakin oli tosi kivaa ja se niiiin mielellään lähti hakutehtäviin pk-liivit päällään. Haluan nyt tehdä sen kanssa hakua ne liivit päällä, jotta se oikeasti oppii yhdistämään ne johonkin hommaan. Vähän vinkkejä koiralle siitä, mitä on luvassa.
Danski heitti myös talviturkkinsa yllytettynä. Välillä vähän ketutti, kun keppi oli niin kaukana eikä uskallus rittänyt sitä hakemaan. Koiruus huusi minulle vain että mene kuule itse hakemaan. Kyllä se sitten monesti keppiä sieltä haki lähelle heitettynä ;) Tiiti-rukka ei uskaltautunut kastautumaan, mut on sillä koko kesä aikaa reipastua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)