perjantai 29. toukokuuta 2015

Oma koti kullan kallis

Tultiin kotiin maanantaina. Avasin ulko-oven ja Tiiti tuli iloisena sisälle suoraan. Mikä pätevä lapsi ja ihana olla kotona.

Meidän rappuset on aina olleet Tiitille vähän vaikeat, ne menee superhyvin nykyään verrattuna alkuaikaan kun Tiiti saattoi jäädä alas jos se ei ollut kytkettynä. Nyt se menee ne irtikin ja voi luottaa siihen, että koira kävelee ne ylös asti. Rappusissa on yksi vaikea kohta. Viimeisellä tasanteella on ehkä kolme porrasta ja yleensä Tiiti vain ryntää ne ylös loikaten mahdollisimman monen rappusen yli. En tiedä mikä siitä kohdasta tekee niin pelottavan, mutta joku siinä on mistä pieni göötti ei tykkää. Välillä se kävelee nekin ihan hyvin, mutta välillä pakko rynniä ja loikkia.

Keskiviikkona meillä oli koulussa tokoa ja rallytokoa. Olen kerran aiemmin tehnyt rallytokoa Särmän kanssa kerran, mutta äiti on käynyt Tiitin kanssa rallytokokurssin. Kävin ensin tokoilemassa Danskun kanssa. Meillä oli ns. epäviralliset luokanväliset kisat. Dansku oli ainoa avoimen luokan koirakko ja sai paikkikseen toisen koiran seurakseen niin pystyttiin suorittamaan piilopaikkis.
Paikkiksesta Dansku sai ysin. Oli meinannut kuulema mennä lonkalleen ja oli vähän katsellut että mitä ympäristössä tapahtuu. Nätisti se siellä kuitenkin aina pysyy ja makaa hiljaa. Seuraamisesta 8, alkuun vinkui ja loppua kohti rauhoittui. Poikitti välillä oikein nätisti, mutta se nyt onkin tiedossa. Käännöksissä oli kuitenkin pakko piippailla. Liikkeestä maahanmeno 9. Kaukot nollattiin. Annoin kolme käskyä ja kävin nostamassa koiran maasta. Ajattelin, että koska ns. epistelyä niin puutun siihen sitten. Kokeilin sitä ennen kaukoja etäällä kentästä ja oikein odotin että koira joutuu maata maassa kauemmin. Mutta sitten, kun sanoin käskyn niin koira vaan jäi maahan taas. Mikä ihme siinäkin on? Noh treeniä treeniä vaan taas. Hypystä 8½, annoin vartaloapua (voisiko joku kahlita mut vaan paikalleni!) ja koira istui hitaasti toiselle puolelle. Jos oikein muistan, niin palasi kuitenkin nätisti.
Dansku 3v 1kk
Rallytokossa käytiin Danskun kanssa kokeilemassa, että osattaisiko ylipäänsä mitään. Meillä oli tosi kiva alokasluokan rata ja Dansku kovin ihmetteli kentälle ilmestyneitä kylttejä. Montaa kylttiä ihmeteltiin ja ohjaajan virheiden takia uusittiin kylttejä. Kehuin koiraa kokoajan kun se vaan tuli mukana, sillä oli niin hämmentynyt meidän touhuilusta. Saatiin 84 pistettä ja mielenkiinto rallytokoilua kohtaan. Helpostihan tuon kanssa saisi käytyä ainakin jonkun alokasluokan, kunhan treenittäisi kylteillä enemmän.
Tiitin kanssa tehtiin myös rallytokorata. Palkkailin sitä kokoajan ja pienellä Tiitillä oli niin kovin hauskaa! Todettiin opettajan kanssa, että se oli selkeästi pienen Tiitin juttu. Jospa sen kanssa ottaisi myös tavoitteeksi jonkunlaiset rallytokokisailut myöhemmin? Nyt voisi vaan reeniä enemmän ja pitää hauskaa ♥
1v 7kk
Tokon parissakin pitäisi yrittää aktivoitua molempien koirien kanssa. Juurikaan ei olla reenitty. Tiitin kanssa ollaan harjoiteltu liikkeestä maahanmenoa. Maahanmeno on pienen göötin silmissä maailman parhain juttu ja siksi nyt ennen näyttelyä pitäisi alkaa tehdä enemmän seisomista.. Yritettiin ottaa rakennekuvia koirista ja se ei nyt ihan sujunut kun Tiiti halusi vain mennä maahan.
Eilen oli viimeinen koulupäivä. Tänään päättäjäiset. Välillä opiskelu on ollut tuskaa, mutta nyt kaiken ollessa ohi, sitä alkaa vähän harmittaa. Aika on mennyt niin nopeasti ja nyt yhtäkkiä porukka hajoaa. Viimeiseksi vuodeksi tänne jää vielä muutama, mutta moni lähteekin. Ihan ristiriitaiset fiilikset. Voisipa aikaa tavallaan kelata taaksepäin, vaikka tavallaan toivoo, että kesä ja työssäoppiminen menisi jo nopeasti ohi. Olisin vihdoin eläintenhoitaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)