sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Helmi sairastaa

Näin tiivistetysti pieniä kuulumisia parilta päivältä. Äiti lähti eilen kuuden maissa Helmin kanssa päivystykseen ja he kotiutuivat sieltä puolenyön aikaan. Ei mikään lyhyt reissu ja pelkona oli yksin kotiin palaaminen.
Helmi muuttui oudoksi, se sai ruokakupillaan oudon niiskutuskohtauksen eikä suostunut enää syödä. Vähän kuin nenäpunkkikohtaus, mutta toisaalta vähän kuin olisi vetänyt ruokaa "väärään kurkkuun". Sen jälkeen Helmi vain niiskutteli ja maha alkoi turvota. Koirasta muuttui levoton ja se oli selkeästi kipeä. Helmi oksensi kerran ja yritti kai toisenkin kerran. Kuuden aikaan puhelu Turun eläinsairaalaan oli tehty ja matka kohti eläinlääkäriä alkoi.

Eläinlääkärillä oli paljon muitakin asiakkaita silloin, joten tiedossa oli hieman odottelua. Eläinlääkäriä odotellessa Helmi kuolasi ja röyhtäili, vatsan turvotus myös laski. Eläinlääkäri kopeloi jossain välissä Helmin läpi eikä Helmi aristanut mitään ja sen sydänäänet olivat normaalit. Kun äiti liikutteli Helmiä eläinlääkäriä odotellessa, Helmi alkoi samantien niiskuttamaan. Helmille annettiin kipulääkettä pistoksena ja tarkoitus oli sen jälkeen lähteä kotiin. Kuitenkin laskua maksaessa Helmi turposi uudelleen ja eläinlääkäri halusi ottaa siitä röntgenkuvat. Röntgenkuvissa vaikutti siltä, että vatsassa oli jonkunlainen käyminen käynnissä eli koira vietiin vatsahuuhteluun.
Helmillä meni jonkun aikaa vatsahuuhtelussa ja täällä selvisi, että vatsa oli kaasuuntunut ja tämän seurauksena laajentunut. Ilmeisesti Helmin röyhtäillessä vatsasta oli päässyt kaasua hieman pois ja siksi maha ei ollut niin turvonnut eläinlääkärin sitä tutkiessa. Tällaiset kaasuuntumiset usein johtavat vatsalaukun kiertymään eli meillä oli ollut paljon hyvää tuuria matkassa. Helmi pääsi tämän jälkeen lähtemäään äidin kanssa kotiin ja nyt kotona on pieni toipilaskoira.
Nyt vain toivotaan, että Helmi piristyisi tästä. Se voi niin huonosti tällä hetkellä eikä auta muu kuin toivoa, että sen paha olo menisi pian ohi. Viiden yön kuluttua Helmi täyttäisi 13 vuotta.

Äidin blogissa myös samasta aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)