keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Hyvää joulua!

Tuntuu, että oon ollut erityisen huono treenaamaan viimeisen viikon aikana koirien kera. Ehkä jo messarin jälkeen iski jonkunlainen tauko. Nyt kuiteen vähän herättelin itseäni treenaamaan ja kunhan koirien karanteeni loppuu, niin päästään hallillekin. Danskun kanssa ollaan tosiaan tottisteltu, tehty seuraamista ja erilaisia käännöksiä. Ja muistuteltu hiljaa olemisesta. Eihän se ihan kuono kiinni ole, mutta hyvin seuraa ja tekee töitä - siihen en uskonutkaan muutosta olleen tapahtuneen. Tuolla koiralla on vaan ihan huippuhyvä motivaatio siihen aina.
Eilen sekä tänään otettiin pidempää tottista kentällä ulkona. Eilen nurmikenttä oli vielä ihan litsläts läpimärkä, mutta tänään lumi on vallannut maan kaikkialla ja saatiin tottistella pienessä lumihangessa. Luoksarin stoppi on niin positiivinen asia mun mielessä, olin ihan varma ettei se tällaisen taukoilun jälkeen suju, mutta olin väärässä. Läpällä kokeilin liikkeestä maahanmenon jälkeen luoksetuloa ja fiilis oli mitä mahtavin kun koira käskystä pysähtyi kuin seinään.Vaikkei ollut edes takapalkkaa! Sen jälkeen tehtiin vielä yksi takapalkkaluoksetulo, jonka itse yritin pilata. Annoin käskyn koiralle mennä maahan seisomisen sijaan ja Dansku pysähtyi kyllä nopeasti, mutta oli niiin hämmentynyt siitä, että pitääkö sen nyt mennäkin maahan. Seisomaan se jäi ja vapautin palkalle, onneksi joku edes oli suorittamassa oikeaa liikettä.
Seuruut oli tosi kivoja, takapään käyttöön olen painottanut niissä erityisen paljon. Positiivisena asiana seuraamisesta voisin sanoa sen, että polvikontaktia ei tullut tänään treeneissä pariin kertaan vasemmalle käännöksessä. Sitä kun otetaan vähän kaikessa normaalisti. Oli niin hämmentävää olla tuntematta sitä, kun koira keskittyi vaan kääntämään itseään. Seuraamisissa olen muutenkin ottanut tavaksi kävellä nyt vähän nopeampaa (aina kun vain muistan sen), jottei Danskulle jäisi aikaa laahustaa tai piippailla. Se on selkeästi toiminut apuna siinä, että Dansku seuraa nykyään hiljempaa. Liikkeestä istuminen, maahanmeno ja seisominen toimi hyvin.
Olen yrittänyt sisustaa meidän kotia tässä vähän jouluisempaan suuntaan, laitellut jouluvaloja ja hain tänään jopa pinkin kuusen varastosta. Se pääsi taas lattialle koristeltuna Epun riemuksi. Nyt en tosin tiedä, onko se enemmän Epun vai hoitopennun riemu ;) Yritän joulumieltä löytää jostain, vaikka joulua vietelläänkin keskenämme Kannuksessa. Ehkä ollaan ripaus löydettykin sitä jo ;)
Meillä on ollut Faunatareltatestissä ROUSKIS -sarjan koiran herkkuja. Tästä koitan kirjoitella nyt tässä joulun pyhien aikaan. Koirat on niitä päässeet jo vähän maistelemaan ja ainoa nirppanokka on ollut Tiiti, joka on niitä vähän epäillyt. Kaikille on uponnut, vaikka Tiille vähän huonommin. Jopa Purri -pahiskissa on päässyt niitä maistelemaan. Oli pakko antaa sillekin, kun oli niin kateellinen koirien saatua niitä. Mut tästä lisää tulossa!

Hyvät joulut meidän lauman puolesta kaikille blogin seuraajille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)