keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Testissä Arden Grange Premium -koiranruoka

Siitä on jo varmaan kuukausi aikaa, kun tosiaan saimme Faunatarelta testattavaksi Arden Grangen koiranruokaa. Sain itse valita kyseiseltä merkiltä sen ruoan, jota halusin koirieni kanssa testata. Päädyin kokeilemaan nirson Tiitin kanssa Arden Grangen Premium -ruokaa, sillä sen luvattiin sopivan myös nirsolle koiralle - eli kuulosti juuri Tiitin ruoalta. Minun puhelimeni epäonnekseni hajosi niin, että säkkikuvat katosivat (toki siinä vaiheessa kun olin ruoan jo siirtänyt kannelliseen ruoka-astiaan), mutta täältä löytyy Arden Grangen ruuista lisätietoa, mikäli jonkun mielenkiinto heräsi.


Ruoan proteiinipitoisuus on 26 % ja rasvapitoisuus 17 %. Ruoan koostumus: Tuore kana (19 %), kananlihajauho (19 %), riisi, peruna, juurikaskuitu, kanaöljy, kananlihauute, kokonainen kuivattu kananmuna, kalajauho, hiiva, linssi, kalaöljy, prebiootti FOS, prebiootti MOS, karpalo, yuccauute, glukosamiini, MSM, kondroitiini, nukleotidit.

 Minulle tuli positiivisena yllätyksenä nappulan maistuvuus Tiitille. Tiiti on ollut erittäin tarkka siitä, mitä suostuu suuhunsa pistämään ja etenkin kuinka nopeasti. Tätä ruokaa syödessä kuppi oli tyhjä samaan aikaan kuin muillakin koirilla eli huimaa edistystä huomattavissa. Nappula oli aika isokokoista pienen koiran suuhun, mutta se ei Tiitiä haitannut maistuvuuden suhteen ollenkaan.

Uuteen ruokaan vaihtuminen onnistui helposti. Tiitin maha ei mennyt uudesta ruoasta sekaisin, ulostemäärät pysyivät sopivina ja uusi ruoka maistui erittäin hyvin. Tiiti on koira, joka ei ikinä oikeastaan ole odottanut ruoka-aikaa. Tämän ruokapussin aikana sen mielenkiinto ruokailuja kohtaan alkoi heräämään ja ruokakupilla oltiin selkeästi juuri syömässä. Tiitillä on ollut aiemmin tapana käydä ruokakupin eteen istumaan tai maahan ja närppiä ruokaa nappula kerrallaan. Se myös murisi ja vahti ruokaansa muilta koirilta. Näin ei kuitenkaan nyt käynyt vaan ruoka hupeni kupista hyvää vauhtia.

Sisällöltään ruoka on minusta oikein sopiva meidän ruokamalliin, kun koirat syö yleensä puolet raakaa ja puolet nappulaa. Kahden kilon säkki kesti meillä jotain kolmen viikon suuntaista varmaan? En ihan tarkkaan muista, mutta pieni säkki kesti pienen koiran kokoon nähden ihan hyvän aikaa. 2 kilon säkin hinta on Faunatarella 16,90€. Isommalle koiralle ruoka on aika hintavaa isoa säkkiä ostaessa (12kg maksaa 76,90€ Faunatarella), mutta pienelle koiralle ei mikään mahdoton hinta. 6 kilon säkki maksaa Faunatarella 41,90€, joten en näe mitenkään huonona vaihtoehtona ostaa tätä ruokaa joskus uudelleen Tiitille. 


Etukäteen jännitin mm. suurta nappulakokoa ja ruoan maistuvuutta oikeasti nirsolle koiralle. Aiemman nirson koiran kohdalla ei toimineet minkäänlaiset nirsojen koirien "erikoisruoat", mutta Tiitin kohdalla tämä ruoka on nyt todettu erittäin toimivaksi.

Voin ehdottomasti suositella tätä ruokaa myös muille nirsojen koirien omistajille. Itseasiassa jo eräälle perhetutulle vinkkasin tästä ruoasta, sillä heidän koiransa on nirso eikä ruoka meinaa maistua kunnolla. Meille tämä sopi hyvin ja voisin hyvin jatkossakin syöttää tätä ruokaa Tiitille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)