lauantai 23. tammikuuta 2016

Pientä treeniä

Ollaan pidetty vähän hiljaiseloa. Pitkän nenäpunkkitaistelun jälkeen koirat ovat vihdoin nenäpunkittomia *koputtaa puuta*. Hallikortti on taas aktivoitu ja päästiin tällä viikolla käymään hallillakin pitkästä aikaa. Danskulla tosin on nyt juoksut niin hallilla ei pitkiä aikoja viitsi oikein viettää. Pikkukoirien kanssa olisi kiva päästä nyt siellä kuitenkin käymään kerta se kortti on!


Tosiaan kerettiin olla hallilla varmaan joku puolisen tuntia tällä viikolla. Yritäpäs siinä ajassa treenata kolme koiraa - mahdoton tehtävä. Danskun kanssa tottisteltiin enemmän ja pikkukoirat pääsi vähän rallattelemaan välissä. Tehtiin Danskun kanssa seuraamisia, jäävät liikkeet, luoksetulo, kaukoja, tasamaanoutoa puisella kapulalla, hyppynoutoa puisella kapulalla, tasamaanoutoa metallikapulalla. Itseä hämmensi reippaasti, kun Dansku lakkasi yhdessä kohti tekemästä käännöksiä. Se ei käyttänyt takapäätään lainkaan vaan saattoi jäädä seisomaan ihan eri kohtaan kuin missä minä olin kääntyneenä. Tästä johtuen ollaan tehty seuruuta paljon pihallakin ja kyllä kääntyykääntyy!

Danskun noudot sujui ihan kivasti. Päästiin kokeilemaan hyppynoutoa uudella tokohypyllä, sillä nyt oli Kristel kaverina mukana säätämässä sitä (itse en ole ymmärtänyt kuinka se tehdään...). Hyppynouto sujui yllättävänkin hyvin ja olen erittäin tyytyväinen saksalaiseen. Metskua päätin kokeilla, kun muistin metallikapuloita hallilla olevan. Alkuun Dansku sylkäisi sen varpailleni, ei ollut pehmeä kapula, mutta pienen muistuttelun jälkeen kapula palautettiin eteen asti. Taitotyttö.

Kaukoissa mun pitäisi itse opetella siirtymään eteenpäin. Paljon on jankattu sitä, että käsiavuin ohjaan Danskua ja ollaanhan siitä vähän edetty. Naksutinta pyrin joka kerta käyttämään mukana, jotta pääsen palkkaamaan kunnolla. Ongelmana kuitenkin tässä se, että Danskun on ollut vaikea ymmärtää seisomaan nouseminen ja vaikka miten painotan sitä, että takajalat pysyy sitten paikallaan niin ei ne aina pysy. Yleensä toista jalkaa siirtää ja oma mieli ei kestä kun haluaisin niiden tassujen pysyvän paikallaan.Tiitin kanssa tehtiin vähän seuraamisia. Tiiti edisti välillä paljon, mutta pääasia että oli kivaa! Liikkeestä maahanmenoa yritettiin, mutta Tiiti ei meinannut ymmärtää koko juttua tauon jälkeen. Lopputuloksena tehtiin kivoja maahanmenoja. Kokeiltiin myös kaukoja, niitä ollaan kotonakin tehty välillä. Tiiti välillä tekee oikein näppärästi ja välillä vähän pohtien. Paikkista otettiin hallilla myös vähän häiriössä. Alkuun Tii varasti, mutta palautuksen ja tiheiden palkkausten jälkeen pysyi oikein nätisti.

Ollaan saatu paljon kyselyitä, että koska mennään Danskun kanssa kisaamaan - tai ollaanko jo korkattu voittaja. Ei tuo voittajan liikkeitä osaa vielä, koska olen nähnyt toivottomaksi sen, että päästäisi kisaamaan. Silti haaveilen siitä, että päästäisiin vielä kokeeseen asti. Dansku on treeneissä nykyään paljon hiljaisempi kuin aiemmin, mutta ei vielä itselle riittävästi. Rally-tokossa voisikin lähteä noiden molempien kanssa kisailemaan, kun saisi aikaiseksi treeniä vähän niitäkin juttuja. Mut pianhan alkaa lukuloma ja mitä muuta silloin kuuluisi tehdä kuin treenata koiraakoiraakoiraa...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)