lauantai 23. tammikuuta 2016

Testissä ROUSKIS -koiranherkut


Saatiin Faunatarelta jo kauan aikaa sitten testattavaksi heidän uutuuttaan, ROUSKIS -herkkuja. Täällä kyseisistä koiranherkuista vielä lisää. Kyseessä on siis erilaisia paistettuja koiranherkkutuotteita, jotka ovat 100% luonnontuotteita eikä niihin ole lisätty lisäaineita.  Meille testiin tuli mm. spaghetti, possun nahkarullat ja kanin korvat.


Taloudessa on nyt ahne pentu, Dansku joka syö kaiken ja Tiiti joka syö nykyään ihan hyvin, mutta on silti vähän epäileväinen. Testaamassa oli myös meidän perheen kissa Eppu. Oletusarvoisesti ajattelin näiden herkkujen kelpaavan kaikille ja tässä olinkin ihan oikeassa. Herkut olivat jopa niin hyviä, että minun unohtaessani ne pöydälle, oli niitä herkuteltu omin luvin. Yksi pussillinen oli kadonnut kokonaan enkä rehellisesti puhuttaessa tiedä mitä herkkuja kyseisessä pussissa oli (kuvasta selvisi nyt pussin sisältö: possun korvasimpukat).

Spaghetti (possun suolistoa) maistui kaikille koirille oikein hyvin. Tiiti söi vähän muita hitaammin, mutta ne olivat selkeästi myös sille mieluisia. Kun jain näitä "tikkuja" koirilleni, niin Eppu tuli myös kytikselle että saako hänkin jotain. Lopulta siis pieni kissakin rouskutteli näitä tyytyväisenä ja annoin sille paloja aina kuin koirillekin.

Possun nahkarullat maistuivat hyvin myös Tiitille, mutta Tiiti tosin arvostaakin varmaan eniten mun koirista puruluita. Se voisi aina järsiä niitä mahdollisuuden tullessa. Muillekin maistuivat nahkarullat hyvin ja uskaltauduin jättämään niitä myös yksinolon ajaksi koirille ja ilmeisen mieluista puuhaa oli ollut eikä puruluita löytynyt enää yksinolon jälkeen.


Kanin korvat olivat näistä ehkä hajuttomimmat eivätkä kiinnostaneet minun koiriani niin paljoa. Tiiti etenkin epäili niiden syötävyyttä, mutta muiden alkaessa järsiä omiaan, kelpasi korvat myös Tiitille. Koirien käydessä herkkuvarkaissa nämä olivat jäljellä eli tästä voisi varmaan päätellä, että ei niin maistuvat herkut jätetty viimeiseksi.

Koirien kannalta plussana ja itseni kannalta miinuksena sanoisin näiden herkkujen hajun. Pussin avaamisen jälkeen haju tosiaan levisi eikä ollut omia makuhermoja hivelevä. Koirat kuitenkin tykkäsivät näistä herkuista paljon ja luulen Tiitin kohdalla erityisesti voimakkaan hajun vaikuttaneen paljon maistuvuuteen. Tiiti herkästi jättää neutraalin hajuiset ruoat koskematta ja erityisen maistuvilta haisevat katoavat heti. Itse pidin eniten nahkarullista ja kanin korvista, sillä näissä meni koirilla eniten aikaa järsiä. Useimmat herkut katoavat näillä sekunneissa ja tulee turhan kalliiksi ostaa järsittäväksi jatkuvasti jotain kivoja herkkuja.

Me joka tapauksessa suositellaan näitä herkkuja hyvillä mielin muillekin. Maistui kaikille (jopa liiankin hyvin kun piti varastella) eikä masut tykänneet pahaa. Yhdellä koiralla oli tosin varastelun jälkeen maha hieman löysällä, mutta noita nyt ei ollutkaan tarkoitus ahmia kaikkia kerralla... Reissaillessa tällaiset herkut voisi olla kivaa matkaevästä koirille. Saisi jotain kivaa tekemistäkin matkan ajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)