tiistai 31. tammikuuta 2017

Tokokurssien aloitus

Alma on ollut nyt yli viikon meidän laumassa. Reipas tyttö, joka on ottanut paikkansa nopeasti täällä. Toivolla kesti aikansa hyväksyä kakara taloon, mutta nyt ne ovat hyviä kavereita keskenään. Kaikki kolme rakastaa painaa kimpassa oltiin sitten jäällä tai metsässä. Murut!

Aloitimme maanantaina Toivon ja Alman kanssa tokokurssit. Almalla on maanantaisin klo 17-18 tokoa ja Toivolla klo 18-19. En ole ikinä pitänyt Toivoa niinkään tokokoirana ja tämä ensimmäinen kurssikerta vahvisti vain käsityksiäni. Toivo tykkää puuhata, mutta tokopuuhastelu ei niinkään sytytä sitä. Agilityyn se vaan olisi varmaan niin omiaan! En nää mitään järkeä, miksi jankattaisi jotain juttua, mistä toinen ei niin tykkää. Agilityyn pitäisi löytää treenipaikka kevättä ja kesää ajatellen.

Olen miettinyt aiemmin, että miten ikinä päädyin tokoilemaan Helmin kanssa. Olen luullut, että lapsen innokas mieli vain innosti puuhaamaan koiran kanssa, jota ei niinkään se juttu kiinnostanut. Nyt tiedän, että kyllä Helmi tykkäsi puuhata ja sillä oli kivaa. Alman kanssa oli niin hyvä mieli tokotreeneissä. Se teki ihan mitä vaan siltä keksi pyytää ja sen motivaatio oli niin kohdallaan. Siinä olisi niin hienoa potentiaalia harrasteluun. Meillä oli niin hauskaa ja varmasti tulee tulevilla kurssikerroillakin olemaan!

Ensimmäisillä kurssikerroilla Alman ja Toivon tokokursseilla tuli ohituksia muiden koirien kanssa, vahvistettiin seuraamista ja sitä kautta kontaktia ohjaajaan. Alma ja Toivo osasi molemmat ottaa hyvin kontaktia ja tehdä pikkuseuraamisia. Vaikka molemmista kyllä oli aika jännää tulla yhtäkkiä paikkaan, missä oli paljon muitakin koiria. Maalaiskoiria ;) Mut taitogöötit oli silti siellä mun kanssa puuhailemassa, vaikka välillä pitikin kiinnittää vähän enemmän huomiota ympäristöönkin.

Enää 2,5 viikkoa meidän Kauhavan näyttelyyn. Niin jännää! Toivo taitaa olla nuorten luokassa uroksissa ja Alma vuorostaan menee junioriluokkaan nartuissa. Vielä ei ole osallistujamääriä ilmoitettu, mutta tuomarinmuutoksia on kuitenkin luvassa joillekin roduille yllättävän suurien osallistujamäärien johdosta. Ootellaan ootellaan! Gööttien tuomarina pitäisi olla Susanne Wendell, joka on vain kerran aikaisemmin arvostellut göötit Suomen näyttelyissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)