sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Miljoonakoira 2017

Danskun näyttelystä on nyt kulunut viikko, eli korkea aikakin kirjoittaa siitä jo jotain! Kävimme siis Tuurin Miljoonakoirassa Leni Finnen arvosteltavana 11.6. Tavoitteena oli hakea se harrastus-hyvä, mutta se jäi tällä kertaa saamatta. Katsellaan jos jossain kohti pyörähdettäisiin uudelleen näyttelykehässä!

Dansku sai siis näyttelystä tyydyttävän suhteellisen hyvällä arvostelulla. Tuomari ei valinnut rodussa lainkaan rotunsa parasta eikä tainnut jakaa edes yhtäkään erinomaista. Kumpikin avoimen luokan narttu sai tyydyttävän, nuorempi narttu hyvän ja tuli siellä pari erittäin hyvääkin jossain kohti. Olen todella tyytyväinen Danskun esiintymiseen ja käyttäytymiseen kehässä. Sain sen esiintymään siellä meidän alkutilannetta paremmin ja liikuttiin ilman laukkahyppypomppuja. Liikkeetkään ei olleet ihan vakavaa tokoseuraamista, vaikka katsekontaktia Dansku ottikin aikalailla.

Danskun näyttelyarvostelu: "Ok mittasuhteet. Sopiva luusto. Melko kevyt kokonaisuus. Oikealinjainen pää. Suuret lähes pyöreät silmät häiritsevät ilmettä. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta. Oikeamallinen rintakehä. Melko periksi antavat ranteet. Hieman jyrkkä lantio. Ok takakulmaukset. Pitkät litteät käpälät. Liikkuu takaraajat täysin rungon alla. Köyristää voimakkaasti lanneosaa."

Ennen meidän kehävuoroa minulle tuli juttelemaan joku käyttölinjaisia saksanpaimenkoiria kasvattava nainen. Kehui Danskun pään nätiksi ja sanoi, että hänen silmään Dansku olisi erittäin hyvän arvoinen koira. Tuli niin hyvä mieli! Danskulla on omat nätit piirteensä ja joku muukin tykkäsi niistä.

Käytiin myös muutama viikko takaperin mätsärissä kummankin koiran kanssa. Toivo oli pienten punaisten PUN3 ja Dansku isojen aikuisten SIN-. Dansku pudotettiin nauhakehässä viimeisenä ja Toivo esiintyi yhtä iloisena kuin aina! Toivo vaan niin yli kaiken rakastaa näyttelyjuttuja. Sen kanssa onkin ilo käydä kehässä. Eilen sillä oli 2v synttärit ja se on nyt ilmoitettu avoimeen luokkaan näyttelyyn. Tarkoitus olisi käydä tavoittelemassa sitä viimeistä sertiä! Katsellaan mitä siitä tulee ja minne muualle sitä nyt voisinkaan ilmoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)