keskiviikko 16. elokuuta 2017

Toivosta FI MVA!

Käytiin koirien kanssa hierojalla kuun ensimmäinen päivä. Danskulla oli selkeitä tokojumeja, mutta ei mitään ihmeellisempää. Toivolla oli ilmeisesti pohkeissa vähän jumeja, mutta ei muuta. Danskun kanssa käydään syyskuun puolella uudelleen hierojalla ja jatkoa katsotaan sitten kummallekin joskus loppuvuodesta. Nyt on onnellinen omistaja, kun vihdoin löytyi hieroja lähialueelta koirille!

Viime viikonloppuna oli Seinäjoella kaksi ryhmänäyttelyä, jonne ilmoitin Toivon kummallekin päivää. Ensin ilmoitin sen vain sunnuntaille Kirsi Honkasen arvosteltavaksi, mutta sitten ajattelin pelata varman päälle ja ilmoittaa myös lauantaille Sakari Potin kehään. Lauantaille oli ilmoitettu 6 gööttiä ja sunnuntaille 5. Uroksia enemmän kuin narttuja, molempina päivinä.

Lauantaina meidän kehä oli joskus puoli yhden aikaan päivällä. Aikamme oltiin sitä saatu odotella, kehä tuntui kulkevan ihan mahdottoman hitaasti! Toivo sai Potin kehästä tällä kertaa erittäin hyvän ja oli luokkansa ainoa ja täten ensimmäinen. Näyttelyssä ROP ja VSP olivat kumpikin Toivon tulevan morsiammen ensimmäisestä pentueesta. Kauniit pentuset! Toivon arvostelussa ainoat huonot puolet tuntuivat olevan hieman lyhyet mittasuhteet ja kevyehkö pää. Tuomari mainitsi myös arvostelussa pitkän karvan, joka oli minusta erityinen ihmettelyn aihe! Pitkää karvaa jos lähdetään etsimään, niin on niitä ihan oikeasti pitkäkarvaisiakin gööttejä. Toivon karva ei ole likelläkään sellaista - eihän se edes kanna pitkää karvaa geeneissään. Sakari Poti myös mittasi kaikki koirat kehässä. Toivon säkäkorkeudeksi saimme 33,5cm.

Sunnuntaina meidän kehä oli jo ennen puoltapäivää. Kirsi Honkasen kehässä on ilo käydä, koiria ei käsitellä liukuhihna -tyyliin eteenpäin pikakelauksella, vaan hän oikeasti pystyy keskittymään siihen vuorollaan kehässä olevaan koiraan. Erästä nuorta urosta jännitti pöydällä oleminen ja he ottivat tuomarin kanssa kokonaan oman aikansa siihen. Edellisenä päivänä tätä urosta oli hirvittänyt pöydällä erityisen paljon, kun tuomari alkoi mittakepin kanssa heilumaan ja taputteli koiraa. Tällä päivää koira saatiin kuitenkin jopa vähän vapautumaan pöydällä, se ei ollut lysyssä vaan pystyi noustakin vähän jaloilleen. Tuomari jutteli ja silitteli koiraa, ja sille saatiin varmasti todella positiivinen pöytäkokemus!


Kun odottelimme Toivon kanssa omaa vuoroamme pöydällä, Toivo antoi moikkaamaan tulleelle kehäsihteerille pusuja. Tuomarikin oli aivan ihana sen mielestä! Tuomari kysyikin Toivolta, että Toivo taitaa tykätä kehässä olemisesta hyvin paljon. Hänestä oli ilo, kun tällainen koira tuotiin kehään. Kertoi sen siis minulle suoraan. Toivo häntä heiluen iloisena huiski menemään! Lopputulemana Toivo sai erinomaisen, voitti luokkansa ja oli paras uros! Kehäsihteerin kertoessa, että saadaan serti, oli ihanaa sanoa koiran valioituvan myös. Tuomarin kanssa hakivat meille valioruusukkeen. Toivon tulevan tyttöystävän Ruutin tytär Rulla oli paras narttu. Toivosta tuli tällä kertaa myös ROP, tuomari sanoi kehittyneemmän koiran voittavan tällä kertaa.

Jäätiin myös ryhmäkehään. Ryhmätuomarina oli Jari Fors. Siellä ei menestytty, mutta silti olen edelleen niin ylpee ja onnellinen! Toivosta tuli Suomen muotovalio toisessa mahdollisessa näyttelyssään.


Seuraavan kerran mennään näyttelyyn Mäntyharjulle ensi viikolla. Sitä seuraavan kerran mennään varmaan Koiramessuille Helsinkiin. Välissä käydään Martan ja Toivon kanssa Virossa näyttelyssä. Kumpikin on ilmoitettu sinne kahteen kansainväliseen näyttelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)