torstai 7. syyskuuta 2017

Koiranäyttely ja hierontaa

Käytiin pari viikkoa sitten Toivon kanssa Mäntyharjulla näyttelyssä. Gööttejä oli ilmoitettu näyttelyyn 2kpl. Paikanpäällä selvisi toisen koiran olevan myös uros, mutta sattumalta pentu! Eipä ollut käynyt aiemmin mielessäkään, että näyttelyssä voisi olla tosiaan myös pennut mukana. Näyttelyn tuomarina oli Pekka Teini, joka arvioi Toivon erinomaiseksi rotunsa edustajaksi. Sanomista tuli vähän kääntyvistä etujaloista, mutta tuomari kehui myös kovastí Toivon päätä ja värimerkkejä. Kun tuli ilmi, että Toivo oli valioitunut pari viikkoa aiemmin, niin tuomari totesi sen tulleen ihan ansaitusti.

Westorps Atlas Supergiant "Toivo" AVO-ERI AVK1 SA PU1 ROP. Tuomari olisi myös mieluusti antanut Toivolle sertin, harmi vaan ettei sitä voinut enää ottaa vastaan valioitumisen jälkeen ;) Nyt meillä ei ole suunnitelmissa kuin Tartton näyttelyt marraskuussa. Vähän mietin vielä mentäisiinkö joulukuussa messariin näyttelyyn. Jos mennään, niin sitten mennään joko perjantaina tai lauantaina. Vielä vähän mietin. Vaihtoehtoina siis joku Helsinki Voittaja tai Pohjoismaiden voittaja -näyttely.

Muutama viikko sitten Dansku rysähti metsässä aika ikävästi. Tehtiin pehmeässä maastossa esineruutua ja palkkana heitin Danskulle etsittävää esinettä. Dansku loikkasi perään ja maa antoi alastullessa sitten aika kovastikin periksi. Kiitin vain itseäni siinä vaiheessa siitä, että vasta varasin sille ajan hierojalle. Tällä viikolla sitten käytiin siellä. Danskulla oli takareisissä jumeja ja lapojen alue oli selkeesti myös vähän kipeä. Hieronta teki Danskulle tosi hyvää ja se osasi niin nätisti rentoutua siellä tällä kertaa. Hieroja suositteli kokeilemaan Danskulle kauratyynyä, jos sen käytöstä olisi jotain apua. Danskun lapojen väli on todella ahdas ja yritetään sitä saada vähän auki enemmän.

Seuraava hierojakäynti varattiin Toivolle lokakuun lopulle ja Danskulle marraskuun alkuun. Tuleepa kumpaakin koiraa hoidatettua nyt sitten huolella!

Lokakuun ensimmäisellä viikolla tapahtuu myös jotain jännää! Aloitan opiskelut eläintenkouluttajaksi töiden ohella. Ajattelin ihan mielenkiinnosta hakea eri paikkoihin ja katsella tärppäisikö. Tämä minua kiinnosti jo eläintenhoitajaksi valmistumisen jälkeen, mutta asialle ei tullut silloin tehtyä mitään. Nyt sitten päätin kokeilla ja hakea, ja näin ollaan saatu asiat pikkuhiljaa rullaamaan eteenpäin. Koulutus on monimuotokoulutusta ja lähiviikoilla tulen käymään Iisalmessa. Työt Ähtärissä jatkuu kuitenkin ihan samaan rataan ja työharjoittelut saan tehtyä suoraan töissä kotieläintilalla.

Etsin myös sijoituskotia Martan tai Alman pentueesta olevalle narttupennulle. Ajankohdallisesti pentuja olisi tulossa todennäköisesti ensi keväänä tai kesänä. Mikäli tätä kautta tavoitan jotain pennusta kiinnostunutta, niin minuun voi olla yhteydessä sähköpostitse norruska@gmail.com. Voidaan sähköpostilla jutella aiheesta lisää! Alman pentujen isänä tulee toivottavasti olemaan minun Toivo. Martan urosvalinta on vielä toistaiseksi avoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)