torstai 25. tammikuuta 2018

Danskun koulupäivää

Ollaan Danskun kanssa oltu nyt pari päivää lähiviikolla Iisalmessa. Tultiin vasta keskiviikkona, kun maanantain olin töissä ja tiistaina piti saattaa Toivo pienelle lomalle.

Keskiviikkona Dansku pääsi koekaniiniksi mukaani tunnille, kun vaihtoehtoina oli mennä kouluttamaan pieneläimiä tai sitten sheipata omalle koiralle jotain uutta käytöstä. Danskun kanssa sitten vähän vaihtelevasti kokeiltiin erilaisia toimintoja ja lopputulemana tehtiin eniten kuonon työntämistä renkaan läpi. Alkuperäinen ajatus oli, että Dansku olisi nostellut rengasta minulle käteen. Esineiden nostaminen on sille tuttua, joten ajattelin sen olevan kiva helppo juttu. Kuitenkin oltiin niin tehty hetkeä aikaisemmin kuonojuttuja, että se tuli paljon helpommin sieltä läpi. Danskulla oli sitten kivaa, kun tehtiinkin sitä.

Illalla Danskun iltapalalla päätin kokeilla jollain esineellä sen esineen nostamista minulle käteen. Esineeksi valikoitui hammastahnatuubi (:D). Ensin naksuttelin Danskulle siitä, että se tökkäsi sitä kuonollaan. Seuraavana Dansku siirteli sitä kuonollaan pitkin lattiaa. Tässä kohtaa päätin korottaa kriteeriä ja vaatia siltä hammaskosketusta. Jännitti, että tapahtuiko kriteerin korottaminen liian aikaisin, mutta Dansku hiffasi sen hyvin nopeasti! Saatiin edelleen pidettyä vahvistetiheys riittävänä ja Danskulla oli hauskaa. Saman illan aikana saatiin myös hyviä hammastahnatuubin nosteluita maasta. Kivaa iltapuuhaa koiralle, kun sai käyttää vähän hoksottimiaan. Itse sain myös naksautettua oikeissa ajankohdissa ja palkattua sitä oikeista asioista.

Päänvaivaa ja miettimistä aiheuttaa se, että koska ollaan toistettu liikaa (...sopivasti) samaa ja koska olisi oikea ajankohta korottaa kriteeriä. Koulussa sain vaivata pieniä aivojani sillä liiaksi, mutta koulupäivän jälkeen tuntui, että saatiin paljon hyviä toistoja aikaan! Ja itsekin taisin tehdä jotain oikein, kun homma eteni eikä tössännyt aina kriteerien korottamiseen.

Tänään minulla oli koulussa kovasti yritystoimintaa, huomenna sitä samaa ja alkusammutuskoulutus. Sen jälkeen pitäisikin lähteä kotimatkalle ja hirvittää jo etukäteen pitkä kotimatka liukkailla teillä! Toivottavasti selvitään joskus kotiinkin asti, mutta ainakin autossa on nyt uudet renkaat ja pitäisi olla turvallisempaa ajella..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)