lauantai 3. maaliskuuta 2018

Over Zoo Enzym-Dent -hammastahna

Meidän hammashoitoteemaiseen loppuvuoteen sopi oikein hyvin se, että Faunatarelta kysyttiin mielenkiintoa testata Over Zoon Enzym-dent -hammastahnaa. Toivolle kertyy hammaskiveä yllättävän paljon sen nuoreen ikään nähden. Hammaskiven poistossa eläinlääkäri huomautti myös alkavasta ientulehduksesta. Tästä johtuen tartuin tuumasta toimeen ja ostin koirille hampaidenpesuvälineet. Eläinlääkäristä mukaan tarttui myös Dentisept -geeliä. Koirien hampaidenpesusta pitäisi saada sellainen joka päiväinen juttu. Tällä hetkellä niitä tulee pestyä kuitenkin jo useamman kerran viikossa. Dentisept -geeliä eläinlääkäri suositteli laittamaan hampaisiin kerran pari viikossa ja mielellään ruokailun jälkeen eikä ennen ruokailua.

Meidän hampaidenpesuvälineet. Eläinlääkäristä saatua Dentisept -geeliä levitettäväksi hampaiden pinnoille, hammasharjat, Over Zoo Enzym Dent -tahnaa (makuna maksa) ja Trixien Dental-Care hammastahnaa (makuna minttu).
Meidän taloudessa hampaidenpesu on suhteellisen uusi juttu. Itse olen gööttikasvattajalla tapahtuneen harjoittelun aikana totuttanut koiria hampaidenpesuun eli ei ihan vierasta hommaa kuitenkaan. Toivon mielestä hampaidenpesu on ollut hyvin ikävää hommaa ja aina maansa myyneenä tulee hampaidenpesuun. Dansku tulee vähän reippaammin, mutta yhtään sen enempää sekään ei siitä toimenpiteestä pidä. Tavoite olisi saada hampaidenpesusta meille kaikille mukavempi toimenpide.

"Enzym Dent on uudentyyppinen hammastahna koirille ja kissoille. Sisältämiensä entsyymien ansiosta se hajottaa tehokkaasti hampaiden pinnoilta orgaaniset jäänteet. Tuote vähentää hammaskiven muodostumista eikä välttämättä vaadi hampaiden harjaamista. Tahna maistuu hyvältä. Käyttöohje: Annostele Enzym Dent tahna hampaiden pinnalle pehmeällä hammasharjalla. Voit tehostaa vaikutusta harjaamalla hampaat, mutta tahna vaikuttaa myös ilman harjausta. Suositellaan käytettävän päivittäin."

Over Zoo Enzym Dent -tahna maksaa Faunataren verkkokaupassa 19,90€ (linkki). Purkki on pieni (70g), mutta ei kulu ainakaan näin kahden koiran käytössä kovinkaan nopeasti. Silti verrattaen esimerkiksi Virbacin hammastahnaan hinta on korkeampi (Virbacin tahna 9,90€ 70g).

Itse olen yrittänyt tehostaa hammastahnan vaikutusta harjaamalla hampaat myös. Tällä lyhyellä testauksella ei vielä toki tiedetä, että onko tästä apua hammashuollon suhteen. Olen kuitenkin kovin toiveikas ja käytetään tätä hammastahnaa meillä ainakin nyt toistaiseksi. Aikaisemmin on tehty samaa Trixien tahnalla ja se on ollut koirista hyvin pahaa. Se tuli hammasharjapaketin mukana ja koirat oikein sylkivät sitä suustaan. Tässä kerron kuitenkin meidän hammastahna-/hampaiden harjaustestistä.

Ensimmäisillä käyttökerroilla hampaidenpesu oli hyvin inhottavaa. Trixien hammastahnaa syljettiin vain suusta pois ja se oli selkeästi todella pahaa. Enzym Dent -hammastahna ei ihan niin pahaa ollut eikä siihen reagoitu yhtä voimakkaasti. Toivosta hampaidenpesu oli todella ikävää, varovasti tepsutti luokse hammaspesua varten. Dansku irvisteli oikein kun hampaita harjattiin. Dansku sieti hampaidenpesua, mutta hammasharjamurhaajat olivat pienen saksalaisen päässä aika kova juttu...

Toivo häipyy pienen sormihammasharjan kanssa. Jos ei ole hammasharjaa, ei voida pestä hampaita...
Sitten tapahtui se ratkaisevin juttu meidän hammasharjapesuissa. Alma tuli hoitoon meille. Alma rakastaa hampaidenpesua - saahan siinä iki-ihanaa hammastahnaa. Se haluaisi hampaidenpesun x3 ja tunkee kieltään muiden koirien suuhun, kun pesen niiden hampaita. Toivokin on salaa alkanut tykätä hammastahnasta, mielellään sitä söisi sellaisenaan. Hammaspesu sujuu kaikkien koirien kanssa jo paremmin ja siitä on tullut siedettävä juttu.

Minulla ei ole nyt parempia kuvia itse hammaspesuista tai hammastahnastakaan. Pitää katsoa, jos täydentäisin kuvia tähän myöhemmin enemmän. Olen kuitenkin nykyiseen hampaidenpesun sujuvuuteen hyvin tyytyväinen. Koirat tulevat itse paikalle, hampaat saa pestä ja siitä selviää hengissä. Hammastahna on koirien mielestä hyvää ja se taitaakin olla se motivaattori siinä minkä tähden minun annetaan niitä hampaita pestä. Tämä hammastahnatestaus tuli oikein hyvään saumaan, sillä nyt ollaan ahkerasti pesty hampaita ja samalla tiellä kuvittelisi olevan helppoa jatkaakin.

Me jäädään siis suosittelemaan tätä hammastahnaa muillekin. Toki en tiedä, kuinka tämä vaikuttaa erityisesti Toivon hammaskiven syntymiseen. Toivottavasti hammaspesujen kautta saataisiin vähän ehkäistyä hammaskiven muodostumista ja vältyttäisiin isommilta suuongelmilta. Sen tulee meille kuitenkin aika vasta näyttämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)