perjantai 23. maaliskuuta 2018

Riika KV 17.3. ja 18.3.

Vietettiin viime viikonloppu koirien kanssa Latviassa, Riikassa, koiranäyttelyssä. Gööttejä oli ilmoitettu molemmille päiville 4, mutta paikalla oli ainoastaan 3 koiraa. Ruotsalainen valioluokan narttu oli poissa. Etukäteen oltiin laskeskeltu, että sunnuntaina voisi olla Alman mahdollisuus sertiin.

Alma 22kk
Me lähdettiin reissuun torstai - perjantai välisenä yönä klo 1 jälkeen yöllä. Laiva lähti Helsingistä aamulla 10.30 ja sitä ennen piti pudottaa Dansku hoitoon Kirkkonummelle Susannan luokse. Riikaan saavuttiin perjantaina illalla kuuden aikaan ja väsy tuli illalla hyvinkin nopeasti. Koirat otti sopivasti yhteen ajomatkalla Etelä-Suomeen päin. Itseasiassa kaksi kertaa. Tuskanhiki nousi itselle sen suhteen, että kuinka ne kykenee olla bussissa samassa häkissä pitkän ajan. Yhteydenotto matkanjärjestäjiin tuotti tulosta ja varahäkki lähti autosta matkaan mukaan. Koirille saatiin bussiin omat häkit. Toivo matkusti hyvin rauhallisena ja Almakin yllättävän rauhallisena.

Lauantaina näyttelyssä oli tuomarina ruotsalainen Dan Ericsson. Alma liikkuu edestä hyvin leveästi esittäjää katsoessaan ja saa koko liikkeet menemään ihan pilalle niin. Lauantaina en saanut sitä liikkumaan nätisti ja tästä tuomarikin oli huomauttanut arvostelussaan. Tuomari oli hyvin tarkka ja hänellä oli mukanaan harjoitusarvostelija, jolle hän esitteli koirat ja näytti niiden hyviä ja huonoja ominaisuuksia. Minun molempien koirien luonteita hän kehui erikseen arvosteluissa.

Westorps Atlas Supergiant VAL-ERI VAK1 SA PU1 SERT CACIB ROP LV MVA
Ihanhelmi Aito Frendi NUO-ERI NUK1


Toivon arvostelu: "Erittäin xxx koira. Erinomainen rotutyyppi, ihana luonne. Erinomainen pää. Ei niin hyvä etuosa. Selkälinjan tulisi olla vahvempi. Hyvä karva ja runko. Erinomaiset takakulmaukset. Esiintyy erittäin hyvin."

Alman arvostelu: "Voimakas narttu. Erittäin hyvä runko ja luusto. Tyypillinen pää. Pudottaa karvaansa tänään. Liikkuu liian leveästi edestä. Erinomainen luonne."

Sunnuntaina tuomarina oli italialainen Elena Agafonova. Kiinnitin Alman liikkumiseen huomiota enemmän ja esittäminen ei varmaan kovin nätiltä näyttänyt yleisössä katsoessa. Menin varmaan kyyryssä kädet koiran edessä heiluen, kun kovasti halusin sen katsovan eteenpäin tuomarin arvioidessa sen liikettä. Alman liikkeet olivat sunnuntaina rodunomaiset, eli tavoitteeseen taidettiin päästä.

Westorps Atlas Supergiant VAL-ERI VAK1 SA PU1 CACIB ROP
Ihanhelmi Aito Frendi NUO-ERI NUK1 SA PN1 SERT CACIB VSP


Toivon arvostelu: "Hyvä tyyppi, voimakas runko. Erinomainen selkälinja. Erittäin hyvä pää. Eturaajojen asento ei ole oikea. Tyypillinen liike. Erinomainen luonne."


Alman arvostelu: "Hyvä tyyppi. Hyvä pään ja rungon suhde. Hyvin kulmautunut. Vahva selkälinja. Tasapainoinen liikkuminen."

Kotimatkalle kävimme maanantaina aamulla. Laiva lähti Tallinnasta illalla klo 16.30 ja Helsingissä olimme klo 18.30. Eppu sairasti hoitopaikassaan ja oksensi vierasesineen. Tästä syystä koukkasimme kotimatkallamme Jyväskylän kautta ja haimme Epun kotiin. Kotona olimme yöllä myöhään, vasta joskus kolmen aikaan. Koirien hotellikäytöstä täytyy vielä erikseen kehua. Molemmat osasivat olla hotellissa oikein nätisti myös aamupalalla käynnin ajan. Yhtenä päivänä Toivo haukkui hetken meidän perään, mutta hiljeni sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)