maanantai 9. heinäkuuta 2018

Pentu tuli taloon

Aikaa on vierähtänyt taas reilusti tämän ja edellisen blogikirjoituksen välillä. Tässä ajassa Toivosta kerkesi tulla 9 pienen gööttipennun isä. Pentuja syntyi 6 narttua ja 3 urosta. Osa hännällisiä ja osa töpöhäntiä. Käytiin muutamaan otteeseen katsomassa pentuja ja mielessä vahvistui ajatus omasta pennusta. Näin ollen perjantaina 25.5. meille muutti Nordville Icetea aka Nessa. Nessa oli pentulaatikossa oranssipantainen pentu ja sillä on töpöhäntä.

Viimeksi minulla on ollut pikkupentu talossa silloin, kun Särmä tuli minulle. Siitä on siis todella pitkä aika! Jännitti, että kuinka selvitään pienen koiranpennun kanssa ja kuinka kotona oleva lauma ottaa Nessan vastaan. Nimen pentu sai ajomatkalla kotiin, kun pyörittelin mielessäni nimiä Nessasta Nessiin ja Piinaan. Näin jälkeenpäin miettiessä se söpö pentu hämäsi liikaa ja Piina olisi voinut olla osuvampi nimi... Nessa on kotiutunut siis todella hyvin meille kotiin. Vanhemmat koirat ottivat pennun yllättävän hyvin vastaan ja on saanut olla kyllä ylpeä siitä miten ne käyttäytyvät pennun kanssa.

Nessa 12vk
Vakuutuksia minulla ei ole muilla koirilla ollenkaan, mutta pienen kaikkeen osallistuvan pennun kohdalla alkoi pelottaa tapaturmat liikaa ja näin ollen Nessa sai oman vakuutuksen. Toivottavasti emme tule sitä tarvitsemaan, mutta onpa nyt siltä varalta jos pienelle elohiirelle sattuu ja tapahtuu jotain.

Nessa on ollut reipas pentu. Se osaa matkustaa nätisti autossa ja kulkea irti metsälenkeillä. Ollaan käyty sen kanssa jo ensimmäisillä rokotuksilla sekä vierailulla Tuurin kyläkaupan ympäristössä ja Mustissa ja Mirrissä. Käytiin me yksi ilta pupujahdissakin minun työpaikallani ja käytiin samalla katsomassa huisin jänniä vuohia ja lehmiä! Lahja -lehmää olisi kiinnostanut pieni koira kovin paljon, niin kurotteli haistelemaan että jo jännitti pientä koiranpentua.

Alma
Moitteita annan pennulle sen kovasta äänenkäytöstä. Oma ääni on maailman ihanin ja sillä saa asioita tapahtumaan. Tai vaikka ei saa, niin silti voi haukkua räks räks räks vaan. Nessa komentaa paljon muita koiria sekä meitä ihmisiä jonkun verran. Parhaiten opittu komento taitaa olla tällä hetkellä "EI". Milloin halileikki kissan kanssa yltyy liian rajuksi ja millon vedetään rallia kengän pohjallisten kanssa pitkin asuntoa. Meillä ei ole ollut oikein tylsää hetkeä sen jälkeen, kun Nessa kotiin saapui.

Nessa
Ollaan käyty Nessan kanssa moikkaamassa Nekku-siskoa ja hauskaa Elmo-shelttiä. Kristel kävi meillä myös kylässä Jamesin ja Galaxyn kanssa. Nessan ja Nekun kohdatessa löytyi heti yhteinen sävel ja siskokset leikkivät yli tunnin yhdessä. Väsy ei olisi millään tullut ja oli niin hauskaa yhdessä. Elmo -sheltti ensin vähän jännitti, mutta nopeasti Nessa ymmärsi, että Elmoonkin saa haukkumalla liikettä & kepit saa varastettua kun vähän komentaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidetäänhän viestit asiallisina kiitos! :)