keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Walk-in Arkitokoilut

Sunnuntaisin Koirakoulu Raikussa Kuortaneella on erilaisia Walk-in -ryhmiä eri aiheilla: on rally-tokoa, tokoa, arkitokoa ja aktivointia, pentukoulua, näyttelytreenejä ja noseworkia. Olen käynyt Danskun kanssa joskus rallytokossa ja Nessan kanssa kerran aikaisemmin arkitokossa. Nyt oli vuorossa taas arkitokoa ja teemana oli tällä kertaa rauhoittuminen.

Nessan kannalta on jo huippu hieno juttu, kun päästään jonnekin "muiden koirien ilmoille". Silloin, kun Nessa oli pentu, olin yleensä aina töissä sunnuntaisin paitsi kun meillä oli erikseen toivottuna joku näyttelyvapaa. Sunnuntait oli siis harvinaisen huonoja treenipäiviä. Vanhempainvapaalla olin ensimmäistä kertaa "vapaa" lähtemään jonnekin sunnuntaina hengaamaan, joten silloin käytiin
ensimmäistä kertaa Raikussa.

Nessa rakastaa ruokaa, ruuan tähden sen voisi saada varmaan kävelemään päälläänkin. Ei haittaa, vaikka saamme käyttää ainoastaan erikoisruokanappuloita. Nessa syö tällä hetkellä Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat -nappuloita, mutta haaveilen jo vähän siitä, että voitaisiin kokeilla jotain muutakin. Makupaloina on vähän tylsää käyttää kuivia nappuloita ja turvotettuna ne menee ällöttäväksi mössöksi.

Alkuun koirakoulun sali täyttyi koirien haukkumisesta, kun koirat haukkuivat siellä keskenään. Nopeasti kaikki kuitenkin rauhottuivat, makupalat olivat oiva apu siihen. Samassa tilassa oli arkitokotreenien lisäksi myös näyttelytreenit. Näyttelytreeneissä juoksevat koirakot välillä hirvittivät vähän Nessaa, mutta makupaloja etsimällä sain sen suhteellisen rauhalliseksi silti.

Opeteltiin rauhoittumista maahanmenon kautta. Tehtiin harjoituksia maassa pysymisen suhteen. Nessa on kehittynyt maahanmenossaan huimasti, mutta koirakoulu ja muista koirista lähtevä meteli teki sille siitä vähän haastavaa. Loppua kohti maahanmenot alkoi kuitenkin sujua paremmin. Koirakoulussa harjoiteltiin maassa pysymistä, vaikka ohjaaja otti askeleen taakse tai sivulle, taputti käsiään tai laski ääneen. Nämä tuntuivat alkuun ihan mahdottomilta, kunnes saatiin kuin saatiinkin ne onnistumaan! Helpotin niitä kyllä mahdollisuuksien mukaan, mutta sain taas kelpomuistutuksen itselleni siitä, että tehtäviä tulee vaikeuttaa jossain kohtaa, jotta tehtävässä voidaan edetä kunnolla.

Meillä olisi sarjakortissa vielä yksi koirakoulukäynti, joka pitäisi käyttää helmikuun aikana. Pitää miettiä menisinkö sinne Danskun vai Nessan kanssa ja vielä se, että mitä mentäisiin tekemään! Nessalle tekee ohjatut tokot tosi hyvää, mutta ne on myös kivaa vaihtelua Danskun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jamosch Dana "Dansku"

Dansku muutti minun luokseni loppukesästä 2014. Olen lapsuuteni kasvanut saksanpaimenkoirien keskellä ja minulla oli suuri salainen haa...