sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Vuosi 2020

Mitä toivotaan tältä vuodelta?


Esitin äidilleni syntymäpäivälahjatoiveen joulukuussa. Se oli Palveluskoiraliiton kilpailulisenssi, joka vaaditaan päästäkseen esimerkiksi tottelevaisuus- tai rallytokokilpailuihin. Äiti tarttui tuumasta toimeen ja näin tein eräänä tammikuisena aamulla tilauksen lisenssin suhteen. Nyt meillä on kilpailulupa!

Haaveilen, että pääsisin sekä Nessan että Danskun kanssa käymään rallytokossa ja Danskun kanssa lisäksi myös tokossa. En tiedä kuinka Nessan psyyke kestäisi kilpailutilanteita (tai pääseekö se edes ikinä eroon kortisonilääkityksestä), mutta ainakin meillä on nyt senkin kanssa mahdollisuus. Pitäsisihän sille lisenssille jotain käyttöäkin saada!

Mitään erityisiä toiveita minulla ei sinällään ole, mutta alle vähän vuodenajoittain jotain mietintää siitä, mikä silloin voisi olla ajankohtaista.

Talvi

Tammikuu on jo ohi, mutta tammikuussa olen ehdottoman tyytyväinen siihen, että olen oikeasti harrastanut koirieni kanssa. Tammikuussa ollaan tehty asioita varmaan oikeasti enemmän kuin koko viime vuonna. Ollaan käyty useampi kerta Seinäjoella koirahallilla ja olen saanut aikaiseksi rakentaa Nessalle tokopohjaa paljon aiempaa paremmin.

Nessan sairastamisrintamalla meillä on mennyt paremmin, hetkittäin sen oireilut on poissa ja se on tolkutonta haukkumista lukuunottamatta melkein kuin normaali koira. Noin viikon ajan Nessa syö vielä korkeampaa kortisoniannostusta ja sen jälkeen meidän olisi tarkoitus alkaa laskea annosta pienemmäksi. Toivotaan, että tilanne pysyy silti yhtä hyvänä. Iso miinus sairasteluihin siitä, että Nessa oli juoksun tärppien aikaan tosi kipeä ja litalginia kului sitä kipulääkitessä.

Nyt talvella odotetaan Lempille juoksuja! Seuraavasta juoksusta sitä ei ole vielä tarkoitus astuttaa, mutta sitä seuraavasta vähän haaveilen.

Kevät

Olen tutkinut kevään kilpailukalentereita ja ehdoton toive olisi se, että tekisin sen kuuluisan kisailmoittautumisen! Olisi huisin hienoa päästä kokeeseen asti. Tokokokeista haaveilen, mutta jos rallytokokilpailulla aloittaisi..? Saa nähdä. Rallytoko olisi tavallaan iisimpi aloitus käydä vähän fiilistelemässä koetunnelmia.

Huhtikuussa olisi myös tarkoitus silmäpeilata Lempi. Se sitten lopullisesti kertoo siitä, tuleeko Lempille ikinä pentuja vai ei. Toivotaan terveitä silmiä. Gööttien markkeritestin tuloksena Lempillä on AG, joten sen puolesta ainakaan gööttien retinopatiaa ei toivottavasti ole odotettavissa ainakaan alle 2-vuotiaalla koiralla. Eipä siitä ikinä silti tiedä, joten jännitetään! Muutenhan Lempi on tutkittu terveydeltään jo viime vuoden puolella (C/C, INC0, LTV0, VA0, polvet 0).

Mikäli Nessan kanssa päästään keväällä eroon kortisonista, niin toiveissa olisi FI MVA -titteli. Onhan sillä niin äärettömän hieno rakenne ja liikkeet, että viimeistä sertiä vaan metsästämään! Nessalla tulee maaliskuun lopulla 2 vuotta täyteen. Vielä hetkeen en kuitenkaan uskalla haaveilla sen kanssa näyttelyistä, mutta kunhan tilanne täysin rauhoittuu, niin voimme ehkä alkaa pohtia näyttelyilmoittautumista.

Keväälle meillä on muutama hallivaraus tehtynä, mutta kunhan ilmat kunnolla lämpenee, niin ulkotreenikausi voi alkaa. Virroille ja Soiniin on myös suunnitteilla koirahallit, eli sisätreenitila voisi löytyä tulevaisuudessa Seinäjokea lähempääkin. Seinäjoen positiivisina puolina on toki ollut se, että ollaan samalla voitu käydä "isoilla kaupoilla" ostoksilla eikä oo tarvinnut ihan aina turvautua meidän lähikauppaan, Keskisen kyläkauppaan.

Dansku saavuttaa huhtikuussa maagisen 8 vuoden iän. Olisi hauskaa viedä se käymään vetskuna näyttelyssä, mutta voi olla että se haave passataan tältä vuodelta. Olisi ihan kiva nähdä, joko joku antaisi vetskukoiralle sen kaivatun H:n.

Kesä

En tiedä vielä olenko itse töissä kesällä tai syksyllä, mutta mahdollisuuksien mukaan kyllä. Meillä alkoi töissä yt-neuvottelut. joten se pistää hieman miettimään töihinpaluuta. Vanhempainvapaa minulta loppuu kesäkuun alussa. Kokoaikaisesti en olisi palaamassa töihin, mutta olin haaveillut viikonlopputöistä (rip koehaaveet kesältä?). Niistä saisi ihan eri tavalla kuitenkin rahaa, mitä hoitovapaalla ollessa pelkkää kodinhoidontukea... Katsotaan siis kuinka käy.

Helkan silmäpeilaus alkaisi olla ajankohtaista! Helka täytti joulukuun alussa 1v, joten kesä voisi olla hyvinkin ideaali ajankohta sen silmäpeilaukselle. Pitää vähän tunnustella tilannetta ja katsoa kuinka tehdään. Silmät ja polvet saisi tutkittua varmaankin samaan ajankohtaan. Helka asuu Vantaalla, joten ainakin Mevetin kimppatutkimukset voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Siellä niitä taitaa olla aika tiheään.

Toivo täyttää alkukesästä 5v! Tuntuu hurjalta, että sekin olisi jo niin "vanha". Samoin Lempillä on 2v synttärit ihan kesäkuun alkupuolella.

Koiraharrastuksia ajatellen kesällä olisi kiva kokeilla koirien kanssa verijälkeä taas, ehkä tavoitteena edes yhdet verijäljet kaikille? Olisi ainakin iisi aloitus ja helppo toteuttaa enkä lupailisi itseäni varten liikoja. Danskulle olisi kiva kokeilla myös metsäjälkeä pitkästä aikaa. Sillä on ollut huippunenä, eiköhän olisi vieläkin.

Viimeistään kesälle olisi myös haave Nessankin silmäpeilauksesta. Haluan, että sen tilanne on varmasti ns. vakaa, ennen kuin aletaan miettiä ylimääräisiä terveystutkimuksia. Ehdottomasti aion sen silmäpeilata, mutta haluaisin että ahdistus uusista lääkärikäynneistä olisi kiva saada sivuutettua ensin. Toivon silmäpeilaus olisi myös tälle vuodelle kiva, mutta katsotaan sitä sitten Nessan jälkeen!

Syksy

Syksylle haaveilen Lempille juoksua, mutta saa nähdä minkälaisen välin neito itselleen ottaa! Tällä hetkellä sillä on ollut 8kk väliä, joten pian ollaankin sellaisessa välissä että Lempi juoksee vain kerran vuodessa. Aika näyttää kuinka käy. Jos syksyllä juostaan, niin sitten haaveilen pentusuunnitelmista. Tämä kuitenkin täsmenee tietysti vasta, kun todellinen juoksukierto selviää. Tänä tai ensi vuonna olisi kuitenkin joka tapauksessa pentuhaaveita.

Syksylle minulla on myös ollut työhaaveita, mutta tosiaan kunhan työpaikkakuviot selkenee loppuun asti, niin näistä tietää sitten paremmin... Katsotaan, katsotaan.

Kokeita taas järjestetään ihan ympäri vuoden, joten sellaista puuhaa voisi toki haaveilla myös syksylle!

Syksyllä voisin tällä kertaa ihan hyvissä ajoin alkaa suunnittelemaan hallivuokrauksia. Kerta smartumit saa käytettyä sitä kautta, niin kai sen hallikauden voisi aloittaa ennen kuin vasta seuraavan vuoden ensimmäisenä päivänä.

Talvi 2020-2021

Vuoden loppuun tai ensi vuodelle vielä tällainen juttu! Helka täyttää joulukuun alussa 2v. Silloin olisi tiedossa sen luustokuvat. Toivoisin ainakin, että maltan odottaa siihen asti että Helka täyttää sen 2 vuotta. Olisipa ensimmäinen vasta 2-vuotiaana kuvattu koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jamosch Dana "Dansku"

Dansku muutti minun luokseni loppukesästä 2014. Olen lapsuuteni kasvanut saksanpaimenkoirien keskellä ja minulla oli suuri salainen haa...